Honnan számít életnek? A fogantatás pillanatától?
Na megint egy veszekedős kérdés.
Persze hogy a fogantatástól hisz utána semmit nem kell tenni azért hogy éljen mert már él.
Ez valóban egy jó vitatéma és lepontozós lesz.
Szeritem is akár a fogantatástól, hiszen megfogan egy új élet. De az még nem érez, tulajdonképpen csak sejthalmaz vagy nem is tudom hogy írjam, mert ennyi erővel akinek lombikos a babája, akkor életek vannak a kémcsőben. Végülis igen azok, de valahol mégsem érzem annak. Nekem igazán ott kezdődik amikor beindul a szívverés és már emberi formája lesz, a szervek működnek. Ez már jóval a 12. hét előtt bekövetkezik, hogy pontosan mikor nem tudom, de én onnan gondolom életnek.
Gondolni, hinni, képzelni lehet sok mindent, de a TÉNY az, hogy az új élet a fogantatás pillanatában jön létre.
Onnantól, ha nem bántják megszületik, majd él, majd meghal valamikor.
Akkor a spirál konkrétan gyilkológép?
Vagy a kombinált hatású fogamzásgátló?
A spirál steril gyulladást hoz létre a méhben, ezért nem engedi beágyazódni a már megfogant új életet. Abortív eszköz.
A kombinált fogamzásgátló működhet ovulációgátlóként is, meg úgy is, mint a spirál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!