Tapasztalatok bécsi klinikán végzett gyógyszeres terhesség megszakítással kapcsolatban?
Mi a pontos folyamata?
Milyen vizsgálatokat végeznek el? Milyen kérdéseket tesznek fel? Meg kell adni a valódi nevet?
Mennyi ideig kell bent maradni a gyógyszerek bevétele után?
Kontrollra mennyi idő után kell menni?
Kérem csak az írjon, aki átesett rajta.
Ne a netről bemásolt dolgokat írjátok meg....
Sziasztok! Nekem Bécsben volt idén tablettás abortuszom. 5 hetes terhes voltam, amikor odamentem, előtte telefonon foglaltam időpontot angolul. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak. Semmi igazolványt nem kértek, 560 eurot fizettem. Összesen egy órát voltam a klinikán, aztán jöttünk is haza. Az orvos megvizsgált hasi ultrahanggal, feltett egy pár kérdést (hány kiló vagyok, ki az orvosom, stb) ezek után alá kellett írni egy nyilatkozatot. Egy külön szobába mentünk egy nagyon kedves hölggyel, aki előtt 3 tablettát be kellet vennem. Ezek után elmagyarázta, hogy 2 nappal később hogyan vegyem be a többi tablettát itthon, meddig fogok vérezni, mit csináljak ha nem indul a vérzés, stb. Kaptam erős fájdalomcsillapítókat is. Ennek a nagy része le volt írva magyarul egy papírra amit hazahoztam, mondták a klinikán, hogy nagyon sok magyar vendégük van minden héten. 3 adag gyógyszert hoztam haza és a fájdalomcsillapítókat, ebből normál esetben csak 1 adagot kell bevenni.
Itthon 2 nappal később az utasítások szerint bevettem a másik 2 gyógyszert, előtte 30 perccel a fájdalomcsillapítót. Majdnem 3 óra eltelt mire megindult a vérzés. Ha 3 óra alatt nem indult volna be, akkor a 2. kört is be kellett volna venni. A vérzés erősebb volt, mint a szokásos menstruációm, de a fájdalmak ugyanolyanok voltak. Azért is írtam le ezt a sztorit, hogy aki ezen gondolkozik, vágjon bele, nem kell tőle tartani. Mivel fiatal terhesség volt, ezért nem számítottam sok rosszra, alvadt, kocsonyás vérdarabok jöttek ki az első napon folyamatosan. Semmi ordítva fetrengés, hányás, hasmenés nem volt. Aznap hányingerem volt, mint előtte is már 10 nappal folyamatosan, de nekem amikor megjön, akkor is napokig hányingerem van, és alig bírok enni. Szerdán mentem, aznap nem dolgoztam, csütörtökön dolgoztam, pénteken otthon voltam amikor elkezdődött a vérzés, szombaton már dolgoztam.
Amikor megtudtam hogy 3 hetes terhes vagyok, elkezdtem nézelődni, hogy itthon hogy mennek a dolgok. Annyira elrettentett a gondolat, hogy idegeneknek kell magyarázkodni, hogy miért nem akarok anyuka lenni 2x is, hogy az ár ellenére emellett a megoldás mellett döntöttünk. Nem akartuk, hogy egy hiba miatt traumatikus élmény maradjon bennem. Lehet, hogy én szerencsés voltam, bár az előttem lévő válaszolónak is hasonlóak az élményei. Semmi elviselhetetlen fájdalom nem volt, voltak összehúzódások, mint a sima mensinél. Az előtte lévő 2 hét, a pánikolás, az idegtől nem alvás, az egész napos hányinger, a cicifeszülés sokkal rosszabb volt mint maga a tényleges vetélés. Nagyon nem szerettünk volna szülők lenni, és egyáltalán nem bánom, hogy így döntöttem. Ha visszamehetnék az időben, szívesen kihagynám a terhességet, de ha a pozitiv teszt után történteket nézzük, akkor újra a bécsi klinikát választanám.
Nem kell befeküdni, nem kell napokig ott lenni. 1 óra volt az egész. Hajnalban indultunk, parkolót találni nagyon stresszes, végül egy parkoló garázsban álltunk meg. Estefelé már itthon is voltam.
Ha bárkinek van kérdése ezzel kapcsolatban, vagy tanácstalan, nyugodtan írjon nekem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!