Miért van ennyi nem kívánt terhesség és megszakítás? Tudatlanság? Vagy felelőtlenség miatt?
Ha a fiatalok tudatlanok, az kinek lehet a hibája? Esetleg a szülőknek? Vagy csak a fiatalok hoznak rossz döntést? Van esetleg itt valaki v ismertek valakit, aki tisztában volt a rizikóval, mégis a tűzzel játszott?
Sajnos ebben nekem is van tapasztalatom. Én kb másfél évig "védekeztem" 15-16-17 éves koromban megszakítással, ameddig biosz órán ki nem derült, h úgy is teherbe lehet esni. Hállát adok azóta is az égnek, h akkor nem estem teherbe! A szüleim semmivel kapcsolatban sem világosítottak fel, a fiútól is csak tiltottak, de nem mondtak semmit, h miért...
Később 21 évesen volt egy abortuszom. Szinte mindig védekeztünk, de később a párom elkezdett kocsmázni, volt uzsorahitele, a pénzt amit diákmunkával megkerestem, elvette, h tudjon magának cigit venni, óvszerre meg nem volt pénzünk, de szex nélkül nem bíra ám ki (26 éves volt) Észre se vettem, h csak ezköz voltam neki. Ekkor már felvilágosult voltam, de felelőtlen. Az abortuszt persze nem tudtam feldolgozni, összeomlottam, passzívra mentem (fősuli), majd kiléptem a párkapcsolatomból. Majd egy újabb passzív félév után a mostani párom elrángatott pszichológushoz, pszichiáterhez, de még most sem tudtam megemészteni, ami történt velem.
Csak azért írtam ki a kérdést, mert most is babát várok, de most terveztük. Azóta is rengeteget gondolkodom azon, h a szüleim, ha bármit is másképp csináltak volna, valyon valami változott volna? Mondjuk nagyon fájt, mikor először megjött és anyu nem mondott semmit, a tudatlanságom miatt a suliban is csúfoltak. Félek, h rossz anya leszek, nem szeretném, ha a lányom 16 évesen esne teherebe. Csak érdekelne, h a nemkívánt terhességeknél inkább a szülők a hibássak? Vagy inkább a gyerekek? Melyik a gyakoribb? A felelőtlenség vagy a tudatlanság?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!