Terhesség megszakítása után munka?
Fogamzásgátló és izotretinoin szedése mellett (súlyosan károsítja a magzatot) estem teherbe, azaz semmiképpen nem tarthatom meg a babát, bármennyire szeretném is.
Felszolgálóként dolgozom, nem tudom mennyire számít fizikai munkának, sokat kell rohangálni és előfordul hogy nehezebb dolgokat kell cipelni. Abortusz után mennyi idővel tudok újra munkába állni, hogy később ebből ne legyen problémám?
(Kérek szépen mindenkit, hogy a kérdésre válaszoljatok. Nem érzem felelőtlennek magam, soha egy szemet nem hagytam ki a fogamzásgátlóból és mindig ugyanabban az időben szedtem be. Egyszer sem hánytam, vagy volt hasmenésem, és nem szedtem olyan gyógyszert sem ami befolyásolná a fogamzásgátló hatását. A másik készítményt pattanások miatt szedem már fél éve, viszont nagyon erős magzatkárosító hatása van. Tisztában vagyok vele, hogy ezektől függetlenül is sok embernek szúrja a szemét az abortusz szó, de tényleg nincs más lehetőségem, próbáljatok meg nem ítélkezni felettem. Előre is nagyon szépen köszönöm.)
Az első 5-6 hétben, amíg nincs placenta általi táplálás, tudtommal nem kell tartani attól, hogy bármilyen anyag is károsítaná a babát.
De orvost mindenképp kérdezz! Csak azért írtam, hogy egy ilyen pici infón ne múljon.
Én kb 2 hetet javasolok de egyén függő a dolog,Nekem ennyi kellet,hogy regenerálódjak.Mondjuk én 2 hétig feküdtem bent a kórházba,mert véreztem de a tesz mindig pozitív volt(másnaponta nézték)UH-n viszont semmit nem láttak,kb 5 hetes lehettem,végül missed ab.lett.Szóval 2 hétig pihennem és feküdnöm kellet ezért kicsit legyengültem.Bocs hogy hosszú voltam.
Ha biztosat akarsz tudni a gyógyszerrel kapcsolatban Czeizel Endrét kérdezd.
Ismerősőm nagyon erős gyógyszert szedett izületi gyulladásra,közben terhes lett,minden doki azt mondta neki ,hogy el kell vetetni.Ebből elege lett és felkereste Czeizel Endrét aki azt mindta nyugodtam tartsa meg a babát és igaza lett,egészséges kislánya született már 18 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!