Mekkora áldozatot lennél képes hozni azért, hogy a nem tervezett gyermeked megszülethessen?

Figyelt kérdés
Bulikról, nyugodt éjszakákról, anyagi biztonságról, akár a mostani otthonodról egy kisebbért, vagy rosszabbért cserébe, autóról, utazásokról, fizetésről, vagy éppen a párodról, ha ő nem tartaná meg a babát képes lennél lemondani? Hol a határ? Meddig igen, és honnantól nem?
2013. dec. 21. 14:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Voltam ilyen helyeztben. Minden, amit itt felsoroltál. A kisbabám egy emberélet, amiért az első pillanattól felelős vagyok. Azért tenni nem tudok, hogy az apja is így gondolja, de én az első pillanattól felelősséget éreztem iránta. Nem kérte, hogy legyen. Sajnos elveszítettem. De már mindent megszerveztem addigra, az egész életem átalakítottam Érte. Ezért biztosan állíthatom, hogy mindent.
2013. dec. 21. 14:40
 2/14 anonim ***** válasza:

Bármekkorát. Nagyon ellenzem az abortuszt, ezért ha véletlenül teherbe esnék, eszembe se jutna, hogy ne szülessen meg.

Egy kikötésem volt anno magammal szemben, hogy ha érettségi előtt történne, akkor talán igen, mert ha még érettségim sincs, akkor nem tudom felnevelni. De már van érettségim, szakmám, nemsokára diplomám is, szóval nem félnék a jövőtől és foggal-körömmel harcolnék, hogy a gyerekemnek a legjobbat adjam.

2013. dec. 21. 14:40
 3/14 anonim ***** válasza:

Bulik, nyugodt éjszakák - ennyi. Egy életem van, nem fogom beáldozni.

Amúgy nem nagyon hiszem el, hogy ennyi gyerek "csúszik be" védekezés mellett. Igaz, én duplán védekezek, de szimpla védekezésnél sincs annyi hiba mint ahányan állítják.

2013. dec. 21. 14:57
 4/14 A kérdező kommentje:
Értelek, utolsó, csak az van bennem, hogy annak a gyereknek is egy élete van, ami beáldozódik.
2013. dec. 21. 15:00
 5/14 anonim ***** válasza:
53%

Én meg úgy gondolom, hogy nem kell választani. Védekezni kell RENDESEN.

Amúgy van gyerekem és szeretnék is még, bár ez nem volt kérdés.

2013. dec. 21. 15:09
 6/14 A kérdező kommentje:
Tökéletesen egyetértek a védekezést illetően.
2013. dec. 21. 15:19
 7/14 anonim ***** válasza:
Már van két gyerekem, nem tervezünk harmadikat, de ha becsúszna, várnánk őt is. Védekezünk, de előfordulhat. Az esetünkben: 1,5 év múlva mennék vissza dolgozni, ez ugye ugorna. Ugorna vele együtt a fizetésem, ami nem rossz, gyed és gyes újabb 3 évig. Szerencsére megélünk a férjem fizetéséből is, de az én kiesőmet azért észre lehet venni. Így is eljutunk nyaralni, meg tudunk akár a gyerekeknek, akár a lakásba minden szükségest venni, de ezeket a korábbi megtakarításból finanszírozzuk, ami meg ugye véges. Most tudom, hogy visszavennének dolgozni, val.szeg 1,5 év múlva is lesz helyem. Ha még +3at maradnék, akkor nem tudom. Férjemet ismerve nem hagyna el, venne egy mély levegőt, hogy akkor ezt a feladatot kell megoldani és pár nap múlva már örülne neki. (Hozzáteszem, hogy nincs extra fizetése, közép szinten megélünk. A lakás se extra nagy, de elférnénk.)
2013. dec. 21. 15:34
 8/14 anonim ***** válasza:
Engem meddőnek kiáltottak ki, ezért néha nem védekeztünk, de teherbe estem. Én amit a legjobban sajnálok a beáldozás közül, az a spontaneitás, hogy gondolok egyet, és elruccanhatunk bárhová a férjemmel és az, hogy a munkámat szüneteltetnem kell egy időre.
2013. dec. 21. 16:39
 9/14 anonim ***** válasza:

Nekem csak addig lenne "nem tervezett", amíg meg nem tudom, hogy terhes vagyok. Onnantól terveznék vele.

Egy baba élete nem játék szerintem. Ha van egy x éves gyerekem, azt sem akasztom a szögre, ha éppen nehéz helyzetbe kerülök. Megoldom, mert felelek érte.

2013. dec. 21. 22:38
 10/14 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, ez nem csak egyéni döntés, tehát az ember nem mondhatja azt, hogy "beáldozom mindenem", mert akkor meg ott fog tartani, hogy konkrétan fel sem tudja nevelni azt a gyereket.

A bulikról, nyugodt éjszakákról, anyagiak egy részéről nyilván le lehet mondani, ez nem olyan lehetetlen dolog. De nem lehet csak úgy lemondani a munkáról, a házról vagy egyéb javakról, mert ezek éppen a gyereknevelés alapjai.

Ha becsúszik a baba, és a párod közli veled, hogy ő márpedig nem akarja (sokszor emiatt van abortusz), akkor mégis miből fogod eltartani magadat és a babát? A 15 ezer forintos gyermektartásból meg 50 ezer forintos gyesből még egy szobát sem tudsz igazán fenntartani magatoknak, nemhogy olyan dolgokra fussa, mint a bérlet vagy gyógyszerek. Persze, esetleg befogadják az ember a szülők, de mi van azokkal, akik nem mehetnek haza?

Én jelenleg itthon élek és tanulok, a párom szintén. Ha becsúszna a gyerek ( nyilván azért rendesen védekezünk) konkrétan nem tudnék miről lemondani, mert nincs. Hozzám nem szülhetnék, a páromékhoz nem szülhetnék - nulla ayagi és családi támogatással nem lehet csak úgy felnevelni a gyereket.

2013. dec. 22. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!