Csak engem zaklat fel ennyire az abortusz gondolata?
Mindennek két oldala van! Az ember bármikor kerülhet olyan helyzetbe, hogy nem tudja vállalni a gyermekét, mondjuk anyagi körülmények miatt! Én pl annak a gondolatától vagyok rosszul, hogy valaki örökbe adja a gyermekét, én soha nem tudnám örökbe adni, ha már a szülés mellett döntenék! Nem vagyunk egyformák! Nagyon nehéz kérdés ez az abortusz kérdés, de nagyon helyzet függő. Soha nem értettem az abortusz elleneseket, hogyan lehet szidni egy olyan embert, akiről semmit se tudnak. Persze azt én sem értem meg, hogy ha minden oké, van rá pénz, megfelelő körülmények, akkor hogyan lehet elvetetni? Na az tényleg fura. De mondjuk egy 16 éves lányt meg lehet érteni.
Egyébként mindenkinek a saját élete, a saját döntése, és senkinek nincs joga megkérdőjelezni azt. Én így gondolom. Elég érdekes, amikor egy kívülálló ember szidja azt, aki elmegy abortuszra! Persze, mondani könnyű, nem neki kell felnevelni azt a gyermeket, hanem annak, akit éppen szid, míg ő éli világát, és fuuujjog, hogy mocskos abortuszos. Na ez elég nevetséges!
Nagyon nehéz kérdés!
Sajnos nem csak a saját élete..
Engem is felzaklat egyébként, de nem fogok soha ez ügyben állást foglalni. Csak az képes ezt megérteni, aki már keresztülment rajta.
Na, csak ebbe a topikba írtam véletlenül...
5.! Sajnálom! :///
Ez teljesen érthető, engem is felzaklat az abortusz gondolata.
Azért hidd el, nem jókedvéből megy abortuszra, aki megy... ez egy borzasztó nehéz döntés! Van, hogy a babának is jobb, ha nem születik meg (pl. ha súlyos rendellenessége van). Én inkább azt kívánom, hogy soha, senki ne kerüljön olyan helyzetbe, hogy a saját gyereke életéről döntenie kelljen!
Önzőség vagy sem, de én nem lennék képes örökbeadni a gyerekemet, ezért ha olyan a helyzet, akkor inkább elvetetném. Tudom ezzel sokan nem értenek egyet, főleg azok, akiknek nem lehet gyermekük, vagy csak nagyon nehezen jön össze, de az biztos, hogyha egyszer már kihordom, akkor nem lennék képes eldobni magamtól.
Remélem soha nem kerülök ilyen helyzetbe és már vagyok annyira idős, hogy ne kelljen így döntenem csak a korom miatt, de ettől még nekem ez a véleményem.
Egyébként hozzáteszem, én semleges vagyok ebben a témában, nem díjazom, de nem is ellenzem a dolgot, mindenkinek szíve joga, hogy mit tesz, de eddig ahogy magamra gondoltam..úgy voltam vele, hogyha egyszer muszáj lenne, akkor muszáj.. (túl fiatal lennék hozzá, semmire nem szülnék)
2 hónapja voltam babalátogatóban, először fogtam kisbabát a kezemben és imádnivaló volt..
Ezekután tudom, hogy sokkal nehezebb lenne döntenem egy ilyen helyzetben és hacsak nem az életem múlik rajta, akkor nem vetetném el.
Azóta egyre többet gondolok egyébként babákra, pedig nem érzem magam késznek az anyaságra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!