Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért mondja az emberek nagy...

Kürasszír kérdése:

Miért mondja az emberek nagy többsége a nagyon késői, illegális terhességmegszakításokra, hogy az gyilkosság? Ha nem gyilkosság a 12. hétig, miért az mondjuk a 22. a 24. a 32. a 34. a 38. héten?

Figyelt kérdés

Több országban robbantak ki a közelmúltban emlékezetes abortusz-botrányok.

Spanyolországban, Barcelonában egy klinikán jó pénzért, illegálisan abortálhatott több száz nő a terhessége harmadik trimeszterében, persze jó pénzért. Olaszországban és az amerikai Philadelphiában is történtek hasonló esetek.

Ausztrália Victoria szövetségi államában 2008 óta legális az abortusz a 24. héten, a magzat méhen kívüli önálló életképességén túl, elegendő ha a nő "szociális válsághelyzetre" hivatkozik. 2008 óta 581 harmadik trimeszteres abortusz történt szociális indikációval egészséges nők egészséges magzatain a 24. és a 36 hét között.

Ezen eseteken az átlagember elszörnyűlködik és rögtön gyilkost kiált a nőkre, pedig Magyarországon a nő nem is büntethető illegális abortusz esetén, még a szülés előtt egy perccel végzettért sem.

Vannak nők, akik hajlandóak a legeslegutolsó pillanatban, a terhességük legvégén is abortálni, tőlük miért helyes megtagadni a testük feletti önrendelkezés jogát, amit a 12. hétig amúgy törvényesen biztosít a társadalom nekik?

2013. dec. 18. 19:58
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
71%

Az ilyen idős magzatoknál úgy tudom hogy valami sóoldatot fecskendeznek a magzatburokba amitől gyakorlatilag megfullad sőt meg is ég a bőre. a képeken azért ilyen fekete foltosak.

Bár ha esetleg életképes lenne a baba akkor nem értem, hogy miért nem szüli meg és adja örökbe...ez már valóban gyilkosság.

2014. jan. 6. 20:24
 22/28 anonim ***** válasza:
A 12. heti genetikai Uh-n sírtam a meghatódottságtól, mert akkor először embernek láttam a kisfiamat. Előtte sehogy nem láttam, hogy mi micsoda, viszont akkor már parányi emberke volt és már tudtuk azt is, hogy fiúcska. Most itt alszik mellettem.
2014. okt. 30. 07:49
 23/28 anonim ***** válasza:
70%

A tested feletti önrendelkezés ebben az esetben a fogamzásgátlással kezdődik. Ha nem akar egy nő terhes lenni védekezik. Nem bízza másra maga gondoskodik a védelméről. (Ezért hülyeség a tolatgatásos módszer.)

Önrendelkezés viszont az is, hogy ha mondjuk fenyegető koraszüléssel vagy vetéléssel fekszel valahol, akkor vállalhatod az életveszélyt is a gyermekedért, az életéért.

Nos én ez utóbbit tettem és sajnos mégis elveszítettem a babámat. 20 hetes terhesen. Meg kellett szülni és mire megszületett nem élt. Én úgy önrendelkeztem, hogy mindent vállalok a gyermekem életéért.

És tudod az önrednelkezésbe az is beletartozna egy ilyen abortusz esetében amelyet Te emlegetsz, hogy igenis KÁBÍTÁS ÉS BÓDÍTÁS NÉLKÜL NÉZZE CSAK MEG A BABÁJÁT. AZTÁN VIGYE EGY ÉLETEN ÁT!!! Mert az önrendelkezésbe az is beletartozik, hogy vállalod a cselekedeted következményeit. Hát vigye egy életen át a látványt csak hogy az önrendelkezése magaslatán rendezgethesse egész életeden át a döntése következményeit.

Ahogy én is teszem pedig én a gyermekem életét választottam. Nekem büntetés, másnak "áldás". Ezt meg úgy hívják hogy nagy büdös élet...

2014. okt. 30. 09:45
 24/28 anonim ***** válasza:
Tényleg, miért gyilkosság? Pontosan erről van szó! Akkor a 30. ÉVBEN sem gyilkosság szerintem!! Csak későn jött rá anyuka, hogy nem szeretne gyereket!
2014. okt. 30. 10:11
 25/28 anonim ***** válasza:

itthon azért 12. hét, mert addig a baba biztosan nem érez. Nem fejlődhet ki addigra az idegrendszere annyira. Ettől függetlenül igen, menekül, mert reflexei vannak, de érezni nem érez. Mégis, ha genetikai vizsgálat alapján legalább 50% esélye van, hogy mondjuk Down szindrómás legyen, akkor a 24. hétig abortálható. 24... 22 hetesen született babákat már megmentenek, komolyabb hosszútávú károk nélkül. Németországban ugyanez a határ a születés. És ott legális teljes mértékben egy 38 hetes babát elvetetni azzal, hogy ja, bocsi, inkább mégse vállalom be a lehet, hogy down dolgot.

Ilyenkor a beavatkozás menetele a következő: káliumkloridot fecskendeznek az anya hasfalán át a baba szívébe. Namármost nem mindig találják el a szívet. Akkor megszületik, mondjuk vakon a méregtől - plusz ugye down kórosan. Ezt nem lehet szülőként feldolgozni, az ilyen gyerekek szülei rend szerint öngyilkosak lesznek, vagy minimum pzichológusok hada próbálja összerakni őket.

Azt gondolom, hogy van az anyának 12 hete eldönteni, hogy akarja-e a babáját. Abba nem mennék bele, hogy szerintem helyes-e, hogy van az a 12 hét, de tény, hogy van. Ha 12. héten abortálja, azt a baba még nem érzi meg, még nem fáj neki. Amikor az a kisember már érez, és már megmenthető lenne, ha megszületik, akkor már semmiképp nem gondolom, hogy joga van bárkinek is a kicsi életét elvenni.

2014. okt. 30. 11:25
 26/28 anonim ***** válasza:

én is úgy tudom hogy a kikalkulált határértékek(12.hét, 24.hét)orvosilag vannak alátámasztva, ebből következtetek, hogy egy max 12.hetes magzatnak esetleg nincs annyi idegvégződése, mint társainak, de életösztöne van akkora mint egy felnőtt embernek, az 100%.

tehát akit ezen felül abortálnak az valóban az emberi gyilkosság kategória valahol, viszont ez is érdekes, mert szándékos emberölésnek igazából azt a cselekményt nevezik, amikor az elkövető tudomásul veszi cselekménye következményeit, megnézi holtan, vagy akár ellenőri is hogy meghalt, ha ezt más teszi, sok esetben az kap súlyosabb ítéletet is, maga a bűnrészes, vagy bűnpártoló, vagy felbujtó.

nagyvonalakban laikusként..

2014. okt. 30. 11:50
 27/28 anonim ***** válasza:
Ha minket a 12. hétig elvetettek volna, mi sem lennénk itt. Ennyi.
2014. okt. 30. 12:13
 28/28 anonim ***** válasza:
69%
Azért mondják,mert már a méhen kívül is életképes....én a 2. gyerekemet 37. hétre szültem meg...elképzelni se tudom,hogy a fenébe lehet valaki ilyen lelketlen.Azt se értem,ha így is úgy is szül,miért nem hagyja életben,és adja örökbe?Ja,mert ahhoz meg önző...és bocsi,de az már nem abortusz!
2014. okt. 30. 18:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!