Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért mondja az emberek nagy...

Kürasszír kérdése:

Miért mondja az emberek nagy többsége a nagyon késői, illegális terhességmegszakításokra, hogy az gyilkosság? Ha nem gyilkosság a 12. hétig, miért az mondjuk a 22. a 24. a 32. a 34. a 38. héten?

Figyelt kérdés

Több országban robbantak ki a közelmúltban emlékezetes abortusz-botrányok.

Spanyolországban, Barcelonában egy klinikán jó pénzért, illegálisan abortálhatott több száz nő a terhessége harmadik trimeszterében, persze jó pénzért. Olaszországban és az amerikai Philadelphiában is történtek hasonló esetek.

Ausztrália Victoria szövetségi államában 2008 óta legális az abortusz a 24. héten, a magzat méhen kívüli önálló életképességén túl, elegendő ha a nő "szociális válsághelyzetre" hivatkozik. 2008 óta 581 harmadik trimeszteres abortusz történt szociális indikációval egészséges nők egészséges magzatain a 24. és a 36 hét között.

Ezen eseteken az átlagember elszörnyűlködik és rögtön gyilkost kiált a nőkre, pedig Magyarországon a nő nem is büntethető illegális abortusz esetén, még a szülés előtt egy perccel végzettért sem.

Vannak nők, akik hajlandóak a legeslegutolsó pillanatban, a terhességük legvégén is abortálni, tőlük miért helyes megtagadni a testük feletti önrendelkezés jogát, amit a 12. hétig amúgy törvényesen biztosít a társadalom nekik?

2013. dec. 18. 19:58
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
100%
kedves kérdező!te ugyanannak érzed egy 8 hetes baba elvételét és egy 38 hetes baba abortálását?én egy 38 hetes baba abortálását ugyanannak érzem mintha egy 5 éves gyermeket ölnénk meg. És most többet inkább nem írok.
2013. dec. 18. 21:29
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Van egy olyan sejtésem, hogy a kérdező a kérdésével nem arra akart utalni, hogy szerinte az lenne a jó, ha bármeddig lehetne abortálni a gyermeket, hanem arra, hogy szerinte 12. hétig se lehetne.....
2013. dec. 18. 21:35
 13/28 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk azért, mert már jó pár 22-24 hetes magzatot sikerült koraszülés mellett megmenteni, életben tartani. Ha akkor megszülesztik az anyát, és nem tesznek semmit a babáért, azzal gyakorlatilag hagyják meghalni. Hiszen már ember!!! Azok a babák, akik meg 34 hetesen születnek sokszor teljesen életképesek beavatkozás nélkül is. Akkor mit csináljanak? Szülesszék meg, majd szúrják le a babát? 38 hetesen meg aztán végképp... Szerinted mégis ilyen helyzetekben hogy lehetne abortálni? Az már ténylegesen gyilkosság! Na meg ha elhordott egy babát 38 hetes koráig, akkor már miért adja oda valakinek, aki szeretne babát, de neki nem lehet? Ez az egész agyrém...

Hozzáteszem, én nem vagyok abortusz ellenes, megértem, hogy vannak helyzetek, amikor bizony az az egyetlen megoldás. De azért 3. trimeszterben elvetetni egy babát... Az már tényleg egy ember meggyilkolása.

2013. dec. 18. 22:51
 14/28 anonim ***** válasza:
89%
12-es! Igazad van. Hála Istennek valóban így gondolja. A sok statarista meg kapásból támad. Dacára annak, hogy a 12. hétig ők lelkes hívei a dolognak.
2013. dec. 19. 07:07
 15/28 anonim ***** válasza:
38. héten már szülünk, nem abortálunk.. mégis hogyan lehetne elhajtani egy 38 hetes magzatot? Megszületik életben marad, ha "kikaparják" több mint valószínű, hogy az anya is meghal..
2013. dec. 19. 10:54
 16/28 anonim ***** válasza:
40%
Amikor a hímivarsejt találkozik a petesejttel, attól a pillanattól egy személyről beszélünk. Az abortusz a legelső pillanattól fogva gyilkosság, ezt semmivel sem lehet szépítgetni.
2013. dec. 19. 18:01
 17/28 anonim ***** válasza:
Azért szerintem egy anya se abortálná a gyereket, ha már mozog is. Esélytelen. Aztán pl ha már egy teljesen életképes babát kaparnak ki, az azért mély sebet ejthet a nőben. Nem vagyok abortuszellenes, de nekem akkor már nemlenne szívem megtenni. Meg az atudat, hogy a párommal a szerelmünk rosszkor érett gyümölcsét pusztítanánk el, az számomra nagyon rossz érzés lenne.
2013. dec. 19. 22:02
 18/28 anonim ***** válasza:
Hogy lehet abortálni egy pl 38 hetes babát? Megcsinálják a császárt, és utána megölik? Vagy a mozgó, életképes, egészséges nagy babát felszabdalják az anyjában? ez lehetséges? Barbár dolog, ha igaz, a hányinger kerülget, hogy van aki megteszi ezt...
2013. dec. 20. 08:21
 19/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én babám 38 hetesen született.

Nem is értem hogy létezhetnek ilyen lelketlen beteg emberek. :(

2013. dec. 20. 08:58
 20/28 anonim ***** válasza:
85%
38hét 3 napra szültem és ha bármi baja esett volna belehaltam volna... én anya vagyok ezek a dolgok annyira rossz érzéseket keltenek :( komolyan elkeseredem hogy ennyi hülye ostoba ember van.. én abortusz ellenes vagyok .. van egy kislányom.. itt mosolyog a kiságyba pedig nem terveztük.. de komolyan már a 12. hhetes határ is botrány.. mert ő kis élő emberke aki nem tehet rólla hogy "van" és meghal.. már ez felháborít.. de a továbbiakban komolyan mondom azt a nőt elaltatnám mint a kutyákat .. és most hirtelen nem irok többet mert " nem lenne kultúrált" a legkevésbésem :(
2013. dec. 22. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!