Nem akarom hibáztatni az orvost, de most miatta megyek abortuszra?!

Figyelt kérdés
4 hete kiszakadt az óvszer, de a barátom nem ment el bennem. Elmentünk az ügyeletre esemény utáni tabletta receptért, ahol azt mondta a doki, hogy ennyiért nem érdemes bevenni, úgysem lesz semmi baj, és amúgy is ez egy hatalmas hormonbomba, jól felborít mindent, szóval konkrétan lebeszélt róla. Erre ma itt vagyok egy pozitív teszttel, és abortuszra kell mennem. Bárcsak visszapörgethetném az időt, és kihisztiztem volna a tablettát! Nagyon el vagyok keseredve, mégis hogy tehet ilyet egy orvos? :( 16/L
2013. dec. 5. 07:50
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Huhhh... Azért csinálj még egy tesztet... hátha.
2013. dec. 5. 09:39
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Cisztátol halvány pozitiv volt nekem is egyszer, de nem erős...

Mondjuk mi próbálkoztunk a babával. Sajnálom, menyj el orvoshoz hogy biztosan terhes vagy e, és ha igen milyen idős....mert 12 hétig lehet abra menni. Én abortusz ellenes vagyok, de ilyen esetekben, és ilyen fiatalon aztmondom van olyan helyzet mikor ez a lehető legjobb döntés.

Valóban nem lehet vény nélkül venni, van olyan patikus aki nehezen de kiadja és rádpirit később vidd a receptet, amit persze sose visz vissza az ember.

De az hogy ne irja fel??, Nekem akkor is felirták amikor menzesz után két nappal volt balesetünk. (2 szer használtam ilyet tini koromban, az egyiket kikönyörögtem a patikában mert szombat reggel volt....)

2013. dec. 5. 09:43
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk én visszamennék a dokihoz és megmutatnám neki a tesztet, vagy hozzá mennék ultrahangra, főleg azért hogy mással ne essen meg ez a hiba. Ö is ember, és valahol a te érdekeidet is nézte, mert neki nem tart semmiből kiirni egy receptet ha már kikérdezett, De sajnos ez nem jött be neki. És ennek te iszod a levét. Szóval egy elnézést kérhetne.
2013. dec. 5. 09:46
 14/26 anonim ***** válasza:
39%
Le leszek pontozva, mert nem vagyok trendi, és mert amit mondok, eső után köpönyeg, de az a véleményem, hogy bármilyen fejlett is egy 16 éves lány, testileg is, és lelkileg is, annyira mégsem, hogy a nemi élet minden következményét viselni tudja. Végtelenül gyakran torkollik feldolgozhatatlan helyzetekbe a tiniszex, a kombinált védekezés hiány, a tűzzel való játék szinte mindig abortuszt "szül". Megéri?
2013. dec. 5. 09:50
 15/26 anonim ***** válasza:
78%
Nagyon sajnálom hogy így jártál. Az orvos nyilván úgy vélte nincs szükség rá. Tévedet de biztos nem szándékosan akart neked ártani. Kitartás.
2013. dec. 5. 12:08
 16/26 anonim ***** válasza:
63%

Nem pontozlak le mert van igazsag abban amit mondasz. De felhivnam a figyelmed arra hogy mar nem abban a korban vagyunk ahol 16évesen még tiniszexnek szamit. Sajnos ez van a modern élet,a haladás stb.. A lényeg hogy tudjunk nekik segiteni és megoldodjanak a problémak amik régen a 20onéves tarsadalommal jartak ma mar a fiatalabbaké is. Ez esetben nem mondanam felelőtlennek,még orvoshoz is elment.

Ja és nem mellesleg nem is valaszoltal a kérdésre.

De mindegy nem ez a lényeg hanem hogy vannak olyan fiatalok akik felelősségteljesebbek mint sok felnőtt.

2013. dec. 5. 13:24
 17/26 anonim ***** válasza:
82%

A lényegen itt szerintem nem változtat,hogy hány éves. Lehetne 18 vagy 20 is, ha effektív a "semmire" szülné meg a gyereket!

Az orvosnak kötelessége lett volna felírni. Más kérdés,hogy így utólag, bizonyítani már nem igazán tudsz semmit!

2013. dec. 5. 13:46
 18/26 anonim ***** válasza:
73%

Én személy szerint kiverném ott a balhét.Betegjogi képviselő vagy hasonló.Mi az h egy 16évesnek nem irja fel a gyógyszert... Férjemet se vizsgálta anno meg egy doki,másnap életmentő mütéte volt... (15percen mult)

Lehet h azért nem irta fel hogy "majd a hüléye kis tanul a hibáól" ha abortusza lesza lesz?

2013. dec. 5. 14:01
 19/26 anonim ***** válasza:
29%
Kedves 16-os, örülök, hogy részben azért egyetértünk. Még ha abban nem is, hogy ez a helyzet általában haladás, vagy modernizmus volna. Én ezt nem így látom, szerintem szimplán hülye kordivat, értéktelen és kiüresítő felnőtt-majmolás. Ha az abortusz magzati szempontjait figyelmen kívül hagyom, akkor is azt látom a konkrét esetben, hogy itt lesz egy 16 éves lány, aki még el sem kezdte a felnőtt életét, máris olyan traumát okoz magának, amivel érett és sokat tapasztalt nők sem igazán képesek megbirkózni. Aztán, ha évekkel később gyereket szeretne és az első Uh-képeket nézegeti, majd leesik neki, mit rejt a múltja. Kinek jó ez? Hol vannak ilyenkor a szülők? Ha tényleg ennyire hajtja a vére, miért nem védekezik tablettával+óvszerrel? Ha szerencséje van, él még 70 évet. Addig cipelje mindezt magával?
2013. dec. 5. 14:21
 20/26 anonim ***** válasza:
100%

Oo nem ugy gondolom ez a haladás, hanem a haladás egy velejároja ami nem épp jo dolog de ez van. És ha mar tudjuk hogy a mai fiatalsag is él nemi életet ami ellen nem sokat tehetünk mert az csak olaj a tűzre,akkor biztositsunk hozza biztonsagos feltételeket adott esetben felirnak neki egy tablettat mert tudja hogy hiba esett a szamitasaba. Igen egy abortusz hatalmas trauma,főleg évekkel később.Nekem egy vetélésem volt az sem egy álom.De az biztos hogy szerintem jobb ebben az esetben és felelőségteljes lépés mint mondjuk az az anyuka aki felnőtt kora ellenére a kukába dobja a gyerekét mintsem egy inkubatorba. Szerintem a kérdező mindent megtett hogy biztonsagos nemi életet éljen most nem ő hibazott. Ilyenkor felesleges kérdezni hol a szülő mert szerintem az se tehet többet. Nem valtoztatott volna a helyzeten.

Megértem mért irod amit, csak sajna már nem azok az alapelvek mint rég. Alkalmazkodni kell hamarabb kell nekik megtanitani a hogyan lesz a kisbaba témat és mar hamar beszélni a fog.gatlasrol.És ha mégis becsuszik a baleset kiallni mellettük és segiteni őket hosz nem vagyunk mindig mellettük.Meg kel tudniuk megoldani a gondokat ha hamar akarnak felnöni de otthagyni nyitva az ajtot ha segitség kell.

2013. dec. 5. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!