Kêpes lennêl elvêgezni egy abortuszt? Az orvosnak nincs büntudata amiêrt elvêgzi?

Figyelt kérdés
ha jól tudom egy orvost sem kõtelezhetnek abortusz vêgrehajtására...
2013. okt. 30. 17:39
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
80%

Utolsó:

Azért nem kell azt hinni, hogy mindig olyan éles a határ, és mindig olyan könnyű eldönteni, hogy mi a "helyes".

Mondjuk vegyünk egy 42 éves nőt. Van 3 gyereke, szerető férje, éppen kijönnek a meglévő pénzükből.

Már nem terveznek több babát, így a nő spirált rakat fel az orvosával.

Sajnos a nőnél a harmadik terhessége során komplikációk léptek, császárral született meg a gyermek. Emellett a nőnél szívbetegség alakult ki, így a negyedik gyermek kihordása és világrahozatala kockázatos lenne a számára.

Akkor nézzük. Nem akartak több babát, védekeztek. Kockázatos a terhesség, ha véletlen az anya belehal, ottmarad 3 gyerek anya nélkül.

Mondjuk neki azt, hogy márpedig 42 évesen szüld meg a gyerekedet, mert egészséges?

Vagy vegyünk egy terhességet, ahol a babának nincsenek végtagjai. Nyilván nem az élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség, de azért az életminőséget igen csak rontja.

Itt mi a helyzet?

Vagy mondjuk van egy házaspár 2 gyerekkel. A férfi tartja el a családot. A nő teherbe esik, a baba egészséges, meg akarják tartani.

Azonban a férfi balesetet szenved és meghal. A nő ottmarad egyedül, fizetés nélkül 2 gyerekkel.

Szülje meg a harmadikat?

Vagy vegyünk egy 14 éve csitrit, aki mindenáron meg akar felelni a 17 éves barátjával, így lefekszik vele.

Persze a srác felelőtlen, a lány hiszékeny, azt hiszi, nem lesz gond.

Persze teherbe esik

Szülje meg 14 évesen?

Az élet nem fekete-fehér, ezt kellene megérteni.

2013. okt. 30. 19:12
 12/29 anonim ***** válasza:
54%
Nem értem mit akarsz :-) Én is pont azt írtam, hogy ha beteg a baba, vagy persze ha az anya van veszélyben nincs egy olyan abortuszt ellenző sem, aki azt mondaná, hogy folytatni kell a terhességet. Ezt az esetet azonban össze sem lehet azzal hasonlítani, ha valaki nem kívánt terhesség miatt veteti el a babát. Bár én az utóbbi esetben sem ítélkezek senki felett.
2013. okt. 30. 21:36
 13/29 anonim ***** válasza:
79%
Nem kötelező persze elválallni de végül is nőgyogyásznak sem kötelező menni. Ha pedig valaki ezt választja akkor legyen tisztába azzal hogy az abortusz is benne van a munka körébe és ez jelenleg nem törvénytelen. Lehet hogy nem helyes de ezt nem is mi fogjuk eldönteni. Azonban nem törvénytelen. Ki kell zárni az érzelmeket és csak a munkára figyelni.
2013. okt. 31. 12:26
 14/29 gungasam ***** válasza:
13%
Ja, igen! A társadalom rászorul...szerencsére még van akinek ez is lelkiismereti kérdés, a társadalom és a rászorulók.
2013. okt. 31. 22:09
 15/29 anonim ***** válasza:
41%
Én abszolút nem vagyok gyerekvállalás-párti, meggyőződésem, hogy csak a nők szívnak az egésszel, de ennek ellenére szerintem gyilkosság az abortusz. És ezt azért gondolom, mert mióta láttam a 11 hetes ultrahangon a gyerekem, már nem tudok úgy gondolni rá, mint aki még nem is létezik. Van nagy buksi feje, kalimpálózó kezei, lábai, mindene ami nekem vagy neked. És amikor levették az AFP-hez a vért és amikor a 18. heti genetikau UH-ra mentem, azon gondolkoztam, hogy jé, tulajdonképp ez a nagy vizsgálósdi buzgóság mind arról szól, meg kell-e ölessem ezt a kis embert vagy sem? És akkor arra gondoltam, hogy meg tudnám öletni, ha mondjuk Down kóros lenne vagy hasonlók? Azt gondolom, van olyan, amikor talán tényleg jobb elvetetni azt a kis embert, mert egész életében csak szenvedni fog, de ettől még nem tudok másként gondolni az élet elvételére, csak arra ami: meg kell hozzá ölni azt aki él. Már él, már létezik.
2013. nov. 3. 17:22
 16/29 anonim ***** válasza:
16%
Aki komoly vallásos, mint én, az nem tesz különbséget hogy betegség miatt vagy egyszerűen nemkívánt terhesség miatt van az abortusz, mindenképp gyilkosság, az élet mindenképp Isten kezében kell hogy legyen. Ha az baba életképtelen, vagy beteg: talán a szülőknek ezt a keresztet szánta Isten, ha az anya lehetséges veszélyben van,Isten akarata teljesül majd, akkor is, ha csak a gyerek éli túl, stb. Meg aztán megtörtént már hogy bajt jeleztek a vizsgálatok és mégis egészséges gyermek szöletett... Bízni kell. Ahogy az anyagi nehézségek esetében is. Istenben bízni. Egyetlen esetet tudok orvosilag, a méhen kívüli terhességet, amikor megengedném, de ott azért, mert a gyerek semmiképpen sem maradhat életben, és ha nem veszik el, akkor az anya sem maradhat semmiképpen életben.
2013. nov. 4. 01:21
 17/29 anonim ***** válasza:
10%
JA és a fogamzásgátlás is Isten akaratának ellentmond, ráadásul sok fogamzásgátló hatása az abortusszal egyenértékűnek számít.
2013. nov. 4. 01:24
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
A fogamzásgátlás nem mond ellent Isten akaratának. Nem mondom, hogy egészséges a hormontabletta, nem is szedném soha, de hogy nagyobb bűn orrba-szájba gyerekeket potyogtatni, mint védekezni, az tény.
2013. nov. 4. 09:12
 19/29 anonim ***** válasza:
0%
Aki hizs Istenben, úgy gondolkodik, hogy ha gyermeket ad akkor célja van vele. Egyébként a fogamzásgátlás pont ezt akadályozza meg. Aki nem akar gyereket, ne szexeljen, mert a szex azért van. A valószínűséget lehet csökkenteni azzal hogy a naptármódszert használja valaki, de az akkor a Jóistenre van bízva, ad-e mégis gyereket vagy nem. De a valódi fogamzásgátlásnál nem így van. És sok fogamzásgátló a már megtermékenyült petesejt beágyazódását akadályozza meg, akkor meg a gyerek szempontjából nincs különbség az abortusztól, elpusztítják.
2013. nov. 5. 05:49
 20/29 anonim ***** válasza:
100%
A mai modern fogamzásgátlók megakadályozzák az ovulációt, így nincs peteérés, ergo beágyazódás sem. Míg fogamzásgátlót szedtem, egyszer nem volt peteérésem, ezt az orvosom is igazolta. Ergo nem értek egyet azzal, hogy a fogamzásgátló használata is abortusz, mert megakadályozza a megtermékenyített petesejt beágyazódását. Mégis hogy tenné ezt, ha nincs is megtermékenyíthető petesejt?
2013. nov. 5. 08:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!