Milyen esetekben mondhatja azt a nőgyógyász, hogy el kell venni a babát?
Pár napja derült ki, hogy kisbabát várok. :)
Nagyon örülök neki, bár nem terveztük, védekeztünk - Pharmatex hüvelykúppal, de gyakrabban óveszer kombóval is.
Ugye a Pharmatex spermicid anyag, és öli a hímivarsejteket. Az esetnél, csak Pharmatexet használtunk, és attól félek, hogy károsodhatott, még célba jutás előtt.
Hétfőn megyek dokihoz, és rettegek attól, hogy azt mondja valami baj van. Ilyen korai szakaszban, mik lehetnek az okai, hogy elveszik? :( ( A teszt szerint kb. 3-4 hetes lehet.)
Ezt én is megkérdeztem anno. Azt mondta nem lesz baj.
Ilyen korai szakaszban még semmit nem fog látni. Leghamarabb a 12 hetesen, de inkább a 18 hetes genetikai uhn derülhet ki valami.
Beteg sperma nem tud petesejtet megtermekenyiteni.
Az elso 12 hetben mindent vagy semmi a szabaly.vagy megmarad vagy elmegy a magzat.
Vedekezes pharmatexel nem vedekezes kulfoldon mar betiltottak.
Másodiknbak igaza van.
Az orvos csak akkor dönt abortusznál (de ebbe is bele kell egyezned, mint minden mütétbe), ha a magzat már elhalt.
A magzat bármennyire is lehet beteg, ha él akkor az orvos elmondja, hogy mik várhatóak ha megszületik a baba, mennyire lehet életképes, milyen dolgok lehetnek stb...
Ekkor is te döntesz, hogy megteszed-e vagy sem.
Múltkor egy müsort néztem ahol az anyuka az agynélküli magzatát nem vetette el. Tudta mindenki, hogy ha megszületik akkor meghal rögtön, de képtelen volt elvetetni. Az orvosa (egy idösebb nö), már 25éve mióta rendszeres az UH nem látott ilyet. Elöttem viszont évente több olyan szülése is volt, hogy egynélküli baba született aki a köv pár órában meghalt. Ez kikészítit a családot és az anyukát is.
Fertözésekre is ugyan ez. Nem tudni mivel fog születni, a doki elmondja a következményeket, de még akkor sem biztos, hogy azok rosszak.
Utolsó! Köszönöm a választ, kicsit megnyugodtam. Első baba aztán parázok mindentől, hogy mi tesz neki jót, mi nem, mi a normális.
Inkább elmegyek most is orvoshoz ne legyen bajnak még csak látszata se. Lehet túl izgulom a dolgot... de látnátok a papát :D :)
A görcsök akkor is normálisak, ha sokkal erősebb mint menstruációnál? Akkor első két napban görcsölt a hasam, de inkább csak enyhe nyomással. Most meg mintha ki akarna tekeredni, minden bajom van. :S Gyógyszert meg nem szedhetek rá, ugye? Görcsoldót..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!