Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerinted sincs különbség a...

Szerinted sincs különbség a 72 órás tabletta és az abortusz között?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az egyik kérdésnél ez felmerült, és egyedüli vagyok miszerint van különbség a két dolog között, nem is kicsi. Tényleg csak én gondolom ezt így?

2013. jún. 9. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 41/67 anonim ***** válasza:
26%

Látom, időközben már válaszoltál.

Tudod, az embrió szíve már a 6. héten is ver. Ilyen csodálatos az élet. Erről ennyit.

Az emberi életnek egyetlen, abszolútnak nevezhető kezdete van, és ez a fogantatás. Az, hogy valaki szívveréshez, tüdő érettségéhez, ad abszurdum születéshez köti ezt a kezdeti pontot, az szubjektív szempont. Semmi nem attól az, ami, mert mi annak tartjuk, hanem azért, mert tényszerűen az, ami.

Megölheted a gyerekedet 0-7 hetes koráig, és 7-12 hetes koráig is. A mai magyar törvények lehetővé teszik ezt. Én csak azt nem értem, miért nyilatkozol másképp azokról, akik 12 hetet adnak a gyereküknek, mint azokról, akik csak 6-ot, vagy csak 72 órát? Lényegileg mind ugyanaz, bár kétségtelenül könnyebb azt hinni, hogy a tabletta nem ölhet, mint ismereteket szerezni és szembenézni.

2013. jún. 10. 14:33
 42/67 A kérdező kommentje:

Mert mikor beveszed a tablettát, még nem fejlődött ki az embrió, azért. Akkor még nagyon sok a HA.

66%-os nagyon jól leírta, és igaza van, nézőpont kérdése. Ettől függetlenül én értettem a válaszodat, Te viszont sértegettél Engem és másokat is. Én fogadjam el a Te nézőpontodat, Te viszont kötöd az ebet a karóhoz hogy de igenis, és aki mást mond az a hülye idióta iskolázatlan habzó szájú... nem szeretek ilyen emberrel beszélgetni, ne haragudj.

2013. jún. 10. 15:04
 43/67 A kérdező kommentje:

Bocs, rosszul írtam, szóval akkor még abban a stádiumban amikor a tablettát beveszik, még nem beszélünk embrióról, hanem az majd a sok ha után fejlődik ki. Én onnantól tekintem életnek. De ez én vagyok, Te meg máshonnan tekinted annak, tegyünk pontot a végére.

Egyébként én sem mennék abortuszra soha.

Ugyanazt irkáljuk le többször, hagyjuk inkább.

2013. jún. 10. 15:11
 44/67 anonim ***** válasza:

Értem. Mindenkit a hite boldogít.

Ellenben 66% -os drága barátom ugyanazt írta a 72 órás tabletta hatásmechanizmusáról, amit én, vagyis a tényeket. Hogy utólagos megelőzés nincs és nem is lehet.

Ha viszont kizárólag a saját elképzelésedet véleményileg megtámogató kommenteket vársz, akkor miért eldöntendő kérdést tettél fel? Részemről a szerencse.

2013. jún. 10. 15:20
 45/67 A kérdező kommentje:
????? Miből gondolod hogy csak olyan válaszokat várok amit hallani akarok? Igen, a 66%-os válaszoló is máshogy látja mint én, de ő azt is írja hogy nézőpont kérdése a dolog. Azért tettem fel a kérdést hogy lássam nem egyedül vagyok ezen az állásponton, és a nagy többség a válaszok alapján úgy gondolkozik ahogy én. Ettől függetlenül tisztelem azokat is, akik máshogy gondolkoznak. A kérdés úgy hangzott hogy tényleg csak én gondolkodok-e így egyébként, és erre voltam kíváncsi is, és a választ megkaptam.
2013. jún. 10. 16:01
 46/67 A kérdező kommentje:
Ja és én egy szóval sem írtam azt hogy a 72 órás tabletta megelőzés.
2013. jún. 10. 16:03
 47/67 anonim ***** válasza:
62%

41-es

Akkor jól értem, hogy te mindig úgy gondolod, hogy várandós vagy?

És a fogamzásgátlót is akkor emberéletellen valónak tartod?

Mert a 72órás ugyanaz majdnem csak lórugás hormonnal.

A TÜSZŐREPEDÉST akadályozza meg, és a spermiumokat próbálja megállítani, mint a spermicid termékek. Mert az álláspontod alapján az jön le, hogy a spermium nélküli petesejtedet is már élő embernek/magzatnak/babának tekinted...

Mert emberi nyelven megfogalmazva (ezt nekem az orvos is így magyarázta el)

"A gyógyszernek többféle fajtája is ismert a piacon, ám hatásmechanizmusa mindegyiknek hasonló. Mindössze egy vagy két tablettát kell bevenned. A gyógyszer egy nagyobb adag hormonnal - progeszteronnal - akadályozza meg a spermiumok bejutását a petesejtbe, vagyis a nem kívánt terhességet. Van azonban néhány dolog, amelyekkel nem árt, ha tisztában vagy, mielőtt használod a tablettát. Jó, ha tudod, hogy ha már megtörtént a fogamzás, akkor a módszer nem szakítja meg a terhességet."

2013. jún. 10. 16:36
 48/67 anonim ***** válasza:
31%

Nézd, persze, hogy többen vannak hasonló nézettel, és ez (sajnos) reprezentálja az egész magyar társadalmat.

Ha szerinted sem megelőzés, akkor remélem, egyszer majd abban is egyetértünk, hogy az ún. 'esemény utáni' tabletta bizony potenciális abortív szer, feltéve, hogy az aktus "eredménnyel" járt.

Az élet kezdetét sokan sok feltételhez kötik, ahogy írtam is (szívverés, beágyazódás...); én ilyenkor csak annyit szoktam mondani, hogy már majdnem ott tarunk, hogy a diplomához is. A helyzet ezzel szemben az, hogy ahogy a halálunk, úgy a fogantatásunk is egyetlen adott és konkrét pillanathoz köthető. Mindössze annyit szerettem volna, hogy eloszlassak egy tévhitet, mely szerint az emberi lét a szívveréssel kezdődik, vagy a beágyazódással. Szóval aki eddig abban a hitben élt, hogy a 72 órás tablettával garantáltan nem oltott még ki emberi életet, az téved. Ahogy a spirállal, bizonyos hormonokkal védekezők is. Ez volt csapán a szándékom, hogy tudja mindenki, aki 72 órás tablettázik, spirálozik, stb. az, ha az emberi létet annak minden szintjén óvni akarja, akkor ezekről az eszközökről ne használjon ilyen eszközöket. Ha tudja, hogy abortív szereket használ, és így is vállalja a dolgot, lelke rajta, de legyen vele tisztában, mit tett/tesz.

2013. jún. 10. 16:42
 49/67 anonim ***** válasza:
jav. akkor ezekről az eszközökről tegyen le.
2013. jún. 10. 16:43
 50/67 anonim ***** válasza:
27%

#47, ebben a formában azért nem teljesen igaz a dolog, tényleg hat a norgestel a méh-nyálkahártyára is, tényleg képes megakadályozni adott esetben a terhesség beágyazódását is... az egy másik kérdés, hogy valóban, nem ez az átlagos hatásmódja.

Emellett persze az is igaz, hogy nem hat a megtermékenyített petesejtre, tehát nem okoz fejlődési anomáliát, ha mégis megmarad a terhesség... n.b. nem tud, mert a fogamzást követő időszakban még nincs kapcsolat az anya szervezetével, tehát a zigótába nem juthat a szerből. Szóval a megtermékenyült petesejtre az igaz, hogy HA be tud ágyazódni, akkor ép magzat lesz belőle... ha nem, akkor meg úgy jár mint egyébként a megtermékenyült petesejtek 80%-a, távozik, és lesz belőle kicsit késő, kicsit erősebb menzesz.

2013. jún. 10. 16:47
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!