Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Szerinted sincs különbség a...

Szerinted sincs különbség a 72 órás tabletta és az abortusz között?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert az egyik kérdésnél ez felmerült, és egyedüli vagyok miszerint van különbség a két dolog között, nem is kicsi. Tényleg csak én gondolom ezt így?

2013. jún. 9. 17:04
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 A kérdező kommentje:
Utolsó, kérlek olvasd el figyelmesebben a kérdésemet, hidd el egy az álláspontunk :). Egyetértek Veled! Azokkal nem értek egyet, akik szerint a 72 órás is ugyan az mint az abortusz.
2013. jún. 10. 12:43
 32/67 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező!

Te vagy nem tudsz olvasni, vagy - és ez a rosszabb - nem érted, amit olvasol.

Tudod, a fogamzásgátlás, mint ahogyan ez a nevében benne van, a FOGAMZÁST gátolja meg. És a megtermékenyítés az már maga a fogantatás pillanata. Meséld már el, miképp lehet bármit is utólag megelőzni? Ha megfogan egy élet, leírom még egyszer, hátha második nekifutásra megérted, azt a 72 órás tabletta nem engedi tovább fejlődni, tehát azt az életet kioltja. Ha meg nem történt fogantatás az aktus után, akkor meg nem. De hogy melyik aktusból fogan élet, és melyikből nem, azt egyedül a Jóisten tudja. Elhiszem, hogy struccpolitikailag könnyebb abban a hitben ringatózni, hogy a 72 órás tabletta nem abortív, de ettől még az.

A többi menstruálós, önkielégítős, habzó szájú ostobának meg üzenem, hogy vegye szépen elő a 8. osztályos biológia tankönyvet, porolja le, és olvasgasson bele. Nem szégyen az. Igaz, hogy e könyv a bántó tudatlanságot utólag már nem előzi meg, mert mint írtam, ez fából vaskarika lenne, de legalább nem engedi tovább fejlődni. És ezzel ebben az esetben óriási szolgálatot tenne a világnak...

2013. jún. 10. 13:07
 33/67 anonim ***** válasza:
26%

Nézd Kérdező, ebből azért lehet vitát generálni, mert ez a két dolog bizonyos összefüggésekben hasonló és másokban nem, és innentől szabadon választott, hogy ki mit mennyire súlyoz.

Hogy miben különbözik, azt már leírtam a #22-esben.

Hogy miben hasonlít például?

- egyik sem rutin családtervezési eszköz

- mindkettőnél előfordulhat (illetve hát az AB-nál törvényszerű), hogy egy kialakult élőlény további

fejlődését teszi lehetetlenné

-mindkettő beavatkozás az emberi reprodukciós folyamatokba

- ennél fogva egy rakat vallás mindkettőt elutasítja

stb...

(mellesleg megsúgok egy titkot - ami nem akkora titok, benne van a nőgyógyászati szakkönyvekben is - hogy szinte bármelyik hormonális fogamzásgátló alkalmas elvileg esemény utáni használatra persze másféle adagolással)

2013. jún. 10. 13:08
 34/67 anonim ***** válasza:
26%
#32, az "esemény utáni tabletta" POTENCIÁLIS abortív, ahogy egyébként szinte az összes naponta szedett hormonális fogamzásgátló is az, hatnak a megtermékenyülésre IS meg a beágyazódásra IS. Na, ezzel szemben mondjuk a spirál az egyértelműen abortív, mert csak az utóbbira hat.
2013. jún. 10. 13:13
 35/67 anonim ***** válasza:
27%
Hidd el, utolsó, én is azt írtam, hogy abortuszhoz vezetHET, abban az esetben, ha van kit abortálni, azaz, ha van ott megfogant élet. Annyit tettem hozzá, hogy aki biztosra akar menni, az ne használjon ilyet. Csak hát ezt a sok szellemi rövidnadrágos nem érti. Vagy tényleg nem érti, vagy nem akarja érteni.
2013. jún. 10. 13:19
 36/67 A kérdező kommentje:

47 %-os, szállj magadba és gondolkozz el. Hogy merészelsz így írni? Nem is ismersz. Miből gondolod hogy nem értem amit írsz? Erre még mindig nem kaptam választ Tőled:

Ha nincs különbség egy megtermékenyített petesejt, meg egy 12 hetes magzat között akkor mi a különbség egy 12 hetes magzat meg egy 25 hetes magzat között? Te akkor azt is simán elvetetnéd ezek szerint? Igen vagy nem?

2013. jún. 10. 13:40
 37/67 anonim ***** válasza:
84%

A beágyazódást csak a legenda szerint gátolja... Nem találtam meg a tanulmányt ahol ezt evezették. A 72 órás tabletta a megtermékenyítést gátolja meg,mnem engedi megérni a petesejtet, így nincs mit megtermékenyíteni, ez az alapja a módszernek. Emiatt kell minél hamarabb bevenni, mert egy megtermékenyített petesejttel már nem tud mit csinálni, be fog ágyazódni

akinék a bevétel után fellép vérzés annál működött a beágyazódás meggátlása, ami összesen annyiban nyílvánul meg, hogy megpróbálja elvékonyítani a méhnyálkahártyát, aki jártas ebben az jól tudja, hogy bizonyos vastagságú méhnyálkahártya szükséges ahhoz,hogy a petesejt be tudjon ágyazódni.

Nem annyira általános ez, (én sem véreztem, pont időre jött meg, pedig félidőben szakadt a gumi)

Tehát nem abortív szer, a spirál/ hurok az az.

Nincs magzat a 72 órás esetében amit kilökne, nem megszakít egy folyamatot, hanem nem engedi megtörténni...óriási a különbség

2013. jún. 10. 13:52
 38/67 A kérdező kommentje:

"Nézd Kérdező, ebből azért lehet vitát generálni, mert ez a két dolog bizonyos összefüggésekben hasonló és másokban nem, és innentől szabadon választott, hogy ki mit mennyire súlyoz."

Igazad van. Nézőpont kérdése. Köszi a választ Neked is!

2013. jún. 10. 13:55
 39/67 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a válaszát, én ezt a "vitát" befejezettnek tekintem. Az én "nézőpontom" e téren:

Azért hatalmas nagy különbség van egy megtermékenyített petesejt aki Ha beágyazódik, és Ha a petezsákban elkezd fejlődni az embrió és elkezd verni a szíve akkor lesz belőle terhesség. (Az orvosok is akkor állítják ki az igazolást a terhességről ha találnak szívhangot, addig nem, legalábbis nálunk), és egy 7-12 hetes magzat között aki már mozog, ver a szíve azt darabokra szaggatják, nos szerintem óriási a különbség....

Még egyszer köszönöm a normális, kulturált válaszokat.

2013. jún. 10. 14:07
 40/67 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező!

Akkor leírom harmadszor is...

A megtermékenyített petesejt, valamint a 12 hetes embrió, ill. 25 hetes magzat között számos különbség, és számos és azonosság is van.

DE. A kérdés a 72 órás tabletta és a művi abortusz között a eltérés minden más mellett elsősorban technikai, plusz időbeli. A 72 órás verzió az életet annak egy sokkal korábbi fázisában oltja ki (ha olyan alkalommal veszik be, amikor az aktusból megtermékenyülés is fakad), a művi abortusz pedig 100%-ban öl, mert ott az emberi élet jelenléte biztosan igazolható. Ergo: a tablettát lehet, hogy "hiába" veszi be az ember, mert simán lehetséges, hogy az aktusból éppen aktuálisan nem fogan új élet. Ha viszont mégis (és ezt emberi szem nem láthatja, ugye), és beveszed a tablettát, akkor azt az életet a tabletta által ebben az egészen korai, de emberi életszakaszban pusztítod el.

Közös bennük biológiai és bioetikai szempontból viszont, hogy mindkettő megakadályozza - mégpedig mesterségesen -, hogy a megfogant élet a maga útján fejlődhessen, azaz élhessen. Az egyik max. a 12. hétig engedi élni az embriót, a másik pedig csak pár óra/nap életlehetőséget tűr el.

Egyszóval azt mondom, hogy MEGFOGANT életre nézve mindkét eljárás biztos halál, és hozzáteszem, hogy a tabletta esetében nem tudhatja senki, egyáltalán meghalhatott-e valaki miatta, mert nem tudhatjuk, volt-e egyáltalán valaki odabent. Ha volt valaki, akkor az meghal.

És nem, soha nem pusztítanék el életet, sem zigóta-, sem embrió-, sem pedig magzati korban.

Szerinted mi a különbség?

2013. jún. 10. 14:22
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!