Szerinted sincs különbség a 72 órás tabletta és az
abortusz között?
11/67 A kérdező kommentje:
Köszi szépen Neked is, nem is tudtam ezeket a 72 órásról. Azt hittem a méhnyálkahártyát löki le. Megy a zöld kéz Neked is.
12/67 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszát :) Zöld kéz megy természetesen!
ezt csak is nagyon buta ember írhatta vagy csak ab. párti aki magát akarja védeni ennyi ilyen emberekkel ne foglalkozz..
2013. jún. 9. 17:23
Ezt a választ én is olvastam, szerintem ő csak valamit akart írni, vagy nem tudom.
2013. jún. 9. 17:34
Borzalmasan nagy különbség az, hogy az egyiknél a beágyazódást akadályozzák meg a hormonok, másiknál meg egy már megfogant, beágyazódott, fejlődésnek indult embriótól szabadulnak meg. Ha a sejtcsomóról beszélünk, nem is biztos, hogy beágyazódna 72 órás nélkül sem.
2013. jún. 9. 18:04
Az emberi élet kezdete a fogantatás pillanata. A megtermékenyítés során létrejön a teljesen egyedi genetikai kóddal rendelkező új egyed, aki egy ember. Ennél fogva minden eszköz, amely nem a szó szoros értelmében vett fogamzásgátló módszer, hanem a már megfogant emberi életet bármilyen módon akadályozza a fejlődésben, abortív módszer. NEM fogamzásgátlás. A 72 órás a beágyazódást akadályozza meg, nem a fogantatást, aki nem így tudja, az olvasson utána. Persze van különbség a két módszer között, de a végeredmény ugyanaz, ezért ha az abortusz gyilkosság, akkor a 72 órás is.
2013. jún. 9. 19:51
Ha ugyanaz lenne, akkor abortusz helyett elég lenne egy "72 órásat" bevenni. Csakhogy nem véletlenül 72 órás a neve, vagyis hiába veszed be 4-5-10-20-30 nap után, ha terhes vagy, nem történik semmi. Nem megy el a baba.
A 72 órás cucc egy sürgősségi fogamzásgátló tabletta. A nevében is benne van: gátolja a fogamzást, vagyis nem leszel terhes, nincs élet.
2013. jún. 9. 20:07
Csak időben és módszerben van különbség, de ha a végeredményt nézed, akkor semmi különbség sincs a kettő között!
2013. jún. 9. 20:11
Azért nem mindegy, hogy néhány sejt, ami be se ágyazódott, az kiürül. Mint hogy x hetes embriót kikaparnak...
2013. jún. 9. 20:15
"A megtermékenyítés során létrejön a teljesen egyedi genetikai kóddal rendelkező új egyed, aki egy ember."
De a spermiumok eleve 1-2 nap alatt érik el a petesejtet. Tehát már a fogamzás időpontja sem egyenlő a szex időpontjával. A megtermékenyülés után újabb 3-5 nap (szex után ez már a 4-6 nap) múlva ágyazódik be a megtermékenyített petesejt a méhbe. Sokszor be se ágyazódik, mert nem jók a körülmények... akkor az is gyilkosság lenne? Nem hiszem.
2013. jún. 9. 20:17
Kapcsolódó kérdések: