Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit jelent az, hogy abortusztú...

Mit jelent az, hogy abortusztúlélő?

Figyelt kérdés
Jobban mondva értem a szó jelentését,csak azt nem értem,miért rossz nekik.Nem éppen fordítva,tehát jó nekik,mert élnek?Bocs a hülye kérdésért,de már pár napja ez kavarog a fejemben.

2013. márc. 24. 09:25
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Inkább nem írnám itt le megint,megtalálható a történetünk abban a kérdésben,amit az imént említettem.
2013. márc. 24. 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
Gondolom nem véletlenül nem mentél a másik időpontban. Ennek így kellett lennie. Ez nem abortusz túlélés, hanem egy második esély.
2013. márc. 24. 10:01
 13/26 anonim ***** válasza:
Az én anyám ott gondolta meg magát a műtőben. 20 éves vagyok, soha nem vetettem a szemére, nem hibáztattam érte, örülök, hogy adott nekem egy esélyt. A te gyermekednek a sors adta.
2013. márc. 24. 10:03
 14/26 A kérdező kommentje:
Csak azt nem tudom,fel lehet-e ezt dolgozni valaha?Egyenlőre nagyon nem megy:(A te édesanyád hogy viselte?Ő is a műtőből jött ki..
2013. márc. 24. 10:07
 15/26 anonim ***** válasza:
Nezd, a gyereked nem abortusz tulelo. Egyszeruen meggondoltad magad es ami a lenyeg, nem bantad meg. Az abortusz tulelok szoszerint azt jelenti, amit: tuleltek az abortuszt. En meg csak egyetlen olyanrol hallottam, akit ezek utan meg is tartotta csaladja, ez itt volt Magyarorszagon. A csalad beperelte az abortuszt vegzo orvost, akit a birosag felmentett, mert a gyermek szuletese nem lehet kar, vagy valami ilyesmi. A tobbseget orokbeadjak, vagy arvahazba kerul. Nem kellene, hogy lelkifurdalasod legyen.
2013. márc. 24. 10:07
 16/26 anonim ***** válasza:
Anyám hisz a sorsban, hogy minden okkal történik. Nem kellett feldolgoznia különösebben. Pedig ő semmiképp nem akart engem, direkt forró fürdőket vett, szekrényt tologatott, nehezeket emelgetett, hogy magától elinduljon a vetélés. Fogadd el a tényeket, megtörtént, gondolom szereted a gyermeked, nincs miért visszanézni. Nem vagy ezzel egyedül rengetegen gondolják meg magukat.
2013. márc. 24. 10:19
 17/26 A kérdező kommentje:
Természetesen imádom a babám!Azért nagyon nehéz,mert ha az altatóorvos nem küld el,akkor valószínű megtörténik a visszafordíthatatlan...Még mindíg a hideg kiráz...Az első alkalmat el kellett halasztani,mert akkor kezdődött a nátha.A másodikon ugye ott voltam,de harmadszor már nem mertem elmenni.Engem az a műtő úgy megilyesztett,hogy megfutamodtam.Aztán úgy voltam,hogy inkább a gyerek,minthogy oda mégegyszer betegyem a lábam.Végülis,három gyerek nem a világ,nem a 8. 10. lett...
2013. márc. 24. 10:30
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ha az altatóorvos nem küld el, akkor más történik. Az orvosnak sürgős dolga akad, vagy akármi. Ennek a babának ez volt megírva, meg kellett születnie. :) Gondolj erre, higgy ebben és könnyebb lesz. Nem hülyeség.
2013. márc. 24. 11:03
 19/26 anonim ***** válasza:

Abortusztúlélőknek a szakirodalom szerint nemcsak azok számítanak, akik a saját abortálásukat túlélik, hanem mindazok, akiknek statisztikailag kevés esélyük volt a terhesség túlélésére, mivel olyan országban születtek, ahol magas az abortuszok száma (pl. Kína), akiknek a szülei komolyan fontolgatták, hogy gyermekük megszülessen-e, akiknek születésük előtt vagy után abortálták testvérüket, akiket azzal fenyegetnek, hogy abortálhatták volna őket, akiket általában abortálnának, mert tudják, hogy fogyatékosak lesznek, akiket abortáltak volna, ha lehetőségük lett volna rá, akiknek az ikertestvérét abortálták.

Ezek a gyerekek a posztabortusz túlélési szindrómában szenvednek, melynek a következők a tünetei röviden:

 Túlélésből fakadó bűntudat – Úgy érzik, kevésbé méltóak az életre, mint azok, akik meghaltak. Mindig bocsánatot kérnek azért, akik, és folyton igazolni próbálják magukat és létüket. "Miért én menekültem meg, és miért a másikat ölték meg?"...

 Egzisztenciális félelem – Akiket a “véletlen” mentette meg, azokkal a “véletlen végezni is fog. Akik azért vannak életben, mert “kívánták” őket, azoknak továbbra is kívántnak kell maradniuk, különben nem sokáig lesz joguk az élethez. öngyilkossági hajlam, kábítószer használat

 Szorongásos kötődés - ambivalens és feszült viszony a szülőkkel, a többi emberrel – sokféle félelem

 Bizalmatlanság – nehezen tudnak elkötelezett kapcsolatokat kialakítani, hedonista életmódra hajlamosak

 Ontológiai bűntudat – folyton feladják, amit elkezdenek, semmit sem fejeznek be

 Idegenkedés a gyermekkel szemben – óvakodnak attól, hogy saját gyermekük legyen

 Önbizalom hiánya

2013. márc. 25. 19:32
 20/26 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó!Köszönöm szépen a válaszodat,erre gondoltam:)Amúgy ennek tudományos alapja is van?Tehát ezek a tünetek bizonyítottak is??Ez már csak azért hangzik úgymond hülyén(bocs!)mert akkor sokan abortusztúlélők,mivel rengeteg nő megy abortuszra,aki előtte vagy utána szül...Meg hát,Kína?Akkor ott mindenki abortusztúlélő?És ez a milliónyi ember mind "életunt,depressziós"?
2013. márc. 26. 07:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!