Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mégsem engedélyezik Magyarorsz...

Zokniszörny kérdése:

Mégsem engedélyezik Magyarországon az abortusztablettát. Mi a véleményed erről?

Figyelt kérdés
Jobb lett volna, ha engedélyezik ezt a tablettát, vagy sem?

2012. jún. 14. 17:11
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Igen, a WHO is engedélyezte, én ezt tudom. A Nők Lapjában olvastam a cikket. Abban volt az is, hogy magyarországi magánklinikákon pl. elérhető volt a tabletta, csak az egyszerű földi halandónak nem.
2012. jún. 14. 22:36
 12/18 anonim ***** válasza:
25%

Ya. Nézd, ez "EGY" módszer, és nem "A" módszer... egy lehetséges út, aminek van saját hatása, mellékhatása, kockázata, szövődménye. Tehát azt gondolom, hogy a normális valami olyasmi lenne, hogy az orvos ismerteti a paciensével a különböző szóba jöhető módszereket, azok előnyeit, hátrányait, kockázatait, és ők ketten - tehát az orvos meg a paciens - döntenek. Akinek biztosan nem adnék semmiféle beleszólási jogot szakmai kérdésekbe - így ebbe se - az a politikus. Mert nem ért hozzá, és mert nem az ő egészségéről van szó. Ő csak törődjön a saját Viagrájával:)))

ps: írtam már valamelyik kérdéshez, hogy pl. kutyák számára való hasonló cucc 7 éve forgalomban van Magyarországon is:

[link]

Csak a nők azok, akiket a politikusok kutyába se vesznek... jelen esetben szó szerint...

2012. jún. 14. 22:46
 13/18 A kérdező kommentje:
Érdekes.:D Ez az abortusz kérdés önmagában nagyon érdekes szerintem.
2012. jún. 14. 22:52
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Kérdező, eccerűbb ha ideírom a választ a privire: dolgoztam EÜ-ben:) - de ez amit felsoroltam mind nyilvános adat, legfeljebb kicsit utána kell guglizni:) a bevezetések időpontja pl. a mifepristone c. angol wiki-lapról van.
2012. jún. 14. 23:09
 15/18 anonim ***** válasza:
17%

"Csak a nők azok, akiket a politikusok kutyába se vesznek.."

Nem akarok annyira a politikusok védelmére kelni, de lehet, h pont azért csak a kutyák használhatják, mert lehet, h úgy gondolják, hogy az emberben több méltóság van ahhoz, hogy ilyen módszerhez nyúljon. Bár őszintén akkor már az abortuszt is be kéne tiltani. Az sem túl emberi...

2012. jún. 15. 08:00
 16/18 anonim ***** válasza:
35%
Kedves előző, pont azzal nézik le, hogy azt akarják rákényszeríteni, hogy az ember élete biológiai vakvéletleneken múljon. Pedig az emberi méltóság azt diktálná, hogy az ember élete szabad döntések következménye legyen, senkinek ne kelljen pusztán azért megszületni, mert nem lehetett megszakíttatni a terhességet, és kontra, senkinek sem az döntse el a sorsát, hogy nem tudta a terhességét megszakíttatni.
2012. jún. 15. 08:39
 17/18 A kérdező kommentje:

[link]

Csak azoknak, akiket érdekel, miért is jobb opció a tabletta. Az elismert genetikus, Dr. Czeizel Endre nyilatkozik.

2012. jún. 15. 15:52
 18/18 anonim ***** válasza:
62%

Őszintén szólva nem vagyok egy nagy Czeizel-fan (engem már a 81-as években futó műsoraiban is idegesített a stílusa:)) de teljesen korrekt szakmai és emberi álláspontot fejtett ki. Erről van szó kéremszépen, ahogy egy parlamenti többség a beton megkötésének az idejét se tudja megváltoztatni, úgy sziveskedjenek a politikusok az egyéb SZAKMAI kérdésektől is távol tartani magukat, foglalkozzanak a politikai kérdésekkel. Az ő dolguk az lenne, hogy egyetlen nő se kényszerüljön pl. szociális okokból abortuszra Magyarországon, hogy mindenki számára elérhetőek legyenek a korszerű fogamzásgátló eszközök és módszerek (a kispénzűeknek is), meg ilyesmi - ezek az abortusz kapcsán szóbajövő POLITIKAI kérdések. Vagy pl. a NORMÁLIS szexuális felvilágosítás tanrendbe illesztése (ahogy a riportban is elhangzott).

Csak hát nálunk jellemző közéleti kórtünet, hogy mindenféle politikus meg közhivatalnok abba akar beleszólni amihez semmi köze, ami a dolga lenne, amiért fizetjük, azt meg ***ik elvégezni.

2012. jún. 15. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!