Mégsem engedélyezik Magyarországon az abortusztablettát. Mi a véleményed erről?
Szerintem nagyon jó, hogy nem lehet használni ugyan is nem lehet tudni a hosszú távú mellékhatásait a gyógyszernek. Szerintem az csak egy tév hit, hogy jobb az anyának a tabletta és nem okoz neki olyan traumát. Ugyan is a vetélés is egy szülés és ha azt nézzük, hogy én szülés után a császárom miatt alig bírtam emelni majd fél évig. Meg azok a görcsök amíg vajúdtam. Nekem azt nem mondja senki, hogy ez nem viseli meg a nőt.
Szerintem ugyan nem vagyok se abortusz ellenes se mellette nem vagyok de talán a kaparás a jobb megoldás, mert akkor teljesen kiürítik a méhet.
Szerintem semmivel sem humánusabb az abortusz tabi... Így is úgy is megölnek egy kezdődő életet- Mi ebben a humánusság??
Még hogy nem viseli meg jobban a nőt?- csak bele képzelni tudom magam a helyzetbe,mert még nem volt abortuszom,nem is lesz,ha rajtam múlik (már pedig rajtam múlik) !
Lelkileg miért nem rosszabb az,hogy a nő- ha szerette volna,de valamiért muszáj volt elvetetni azt az embriót,akkor iszonyat görcsök,majd hetekig vérzés...
Őszintén szólva,nekem egy tablettát sem lenne lelki erőm bevenni,hogy elmenjen a babám!!
Az más tészta,hogy a "hobbi abortuszosok" megérdemelnék az ilyen fajta kínt (erős görcsök és hetekig elhúzódó vérzés)
Üdv: 3 lányos
Izé, Kérdező, csak szólnék az itt leírt dolgokkal kapcsolatban, hogy a mifepristont 1980-*ban állították elő, 1987-ben csinálták a klinikai kipróbálását 20 000 nő bevonásával, 1990-ben vezették be a klinikai gyakorlatba Franciaországban, 1991-ben Nagy-Britanniában, 1992-ben Svédországban, stb... eddig több mint 10 millió nő használta a Földön. Namost ezek után lehet azt mondani, hogy nincs eléggé kipróbálva meg ilyesmi, de akkor az Aspirinen felül egyetlen gyógyszer sincs eléggé kipróbálva, mindegyiket be kellene tiltani...
Szóval, itt semmi más nem történik, mint hogy már megint politikusok akarnak dönteni szakmai kérdésekben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!