Leiden mutáció, homozygótám van kell véralvadásgátló műtétkor?
Egyik nőgyógyász azt mondja, bármilyen műtétem lesz kell véralvadásgátló, aki most fog műteni (terhesség megszakítás) azt mondta ez hülyeség nem fog kelleni.. Teljesen bizonytalan vagyok, hogy most melyik orvos tudja jól. És így félelem van bennem, mi van hogyha nem kapok és még is kellene?
Esetleg aki hasonló cipőben jár/t, vagy tud ebben nekem segíteni, nagyon megköszönném nektek..
Hematológust kell megkérdezni.
De egy terhességmegszakítás 10 perc, utána rögtön fel tudsz kelni, semmivel sem nagyobb rizikó, mint mondjuk az, hogy éjszaka alszol 8 órát vagy autózol pár órát, és ahhoz sem szúrsz véralvadásgátlót.
Nagyobb műtétnél kellene, persze.
Tudtommal nem, vagy is nekem senki nem mondta hogy kellene
A mai magyar egészségügyben a beteg felelőssége, hogy eljusson a megfelelő szakrendelésre, az alapellátásban dolgozó orvosokra nem lehet számítani abban, hogy maguktól továbbküldjék, ki kell harcolni... :(
Beutaló kell hemotológiara, de el kellene menni.
Remélhetőleg nem vagy túlsúlyos, nem dohányzol, nem szedsz hormonkészítményt... mert Leiden homozigótaként időzített bomba vagy egy halálos trombózisra
Homozygotam van..
Most lesz hétfőn a műtétem😬
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!