Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Leiden mutáció, homozygótám...

_fgfgfg_ kérdése:

Leiden mutáció, homozygótám van kell véralvadásgátló műtétkor?

Figyelt kérdés

Egyik nőgyógyász azt mondja, bármilyen műtétem lesz kell véralvadásgátló, aki most fog műteni (terhesség megszakítás) azt mondta ez hülyeség nem fog kelleni.. Teljesen bizonytalan vagyok, hogy most melyik orvos tudja jól. És így félelem van bennem, mi van hogyha nem kapok és még is kellene?

Esetleg aki hasonló cipőben jár/t, vagy tud ebben nekem segíteni, nagyon megköszönném nektek..

aug. 3. 13:52
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
52%

Hematológust kell megkérdezni.

De egy terhességmegszakítás 10 perc, utána rögtön fel tudsz kelni, semmivel sem nagyobb rizikó, mint mondjuk az, hogy éjszaka alszol 8 órát vagy autózol pár órát, és ahhoz sem szúrsz véralvadásgátlót.

Nagyobb műtétnél kellene, persze.

aug. 3. 13:56
 2/29 anonim ***** válasza:
Homozygotaként nem kell állandó véralvadásgátlót szedned? Nekem kell már közel 20 éve.
aug. 3. 14:50
 3/29 A kérdező kommentje:

Tudtommal nem, vagy is nekem senki nem mondta hogy kellene

aug. 3. 15:21
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Mikor kiderült hogy homozygota leidenem van azonnal el kellet kezdenem szúrni a clexanet míg be nem állították a tablettámat. És azóta is havonta kell mennem vérvételre nézetni a szintet.
aug. 3. 15:23
 5/29 anonim ***** válasza:
100%
Voltál egyáltalán hemotológian?
aug. 3. 15:31
 6/29 A kérdező kommentje:
Engem semmi ilyen helyre nem küldtek, amikor kiderült a betegségem és kérdeztem kell e véralvadásgátlot használnom folyamatosan, azt mondta az orvos nem kell. Csak műtétkor és még egy pár dolgot sorolt fel.
aug. 3. 16:02
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Biztos homozygota vagy és nem hetero?
aug. 3. 16:07
 8/29 anonim ***** válasza:
66%

A mai magyar egészségügyben a beteg felelőssége, hogy eljusson a megfelelő szakrendelésre, az alapellátásban dolgozó orvosokra nem lehet számítani abban, hogy maguktól továbbküldjék, ki kell harcolni... :(

Beutaló kell hemotológiara, de el kellene menni.

Remélhetőleg nem vagy túlsúlyos, nem dohányzol, nem szedsz hormonkészítményt... mert Leiden homozigótaként időzített bomba vagy egy halálos trombózisra

aug. 3. 16:32
 9/29 anonim ***** válasza:
Haematológust keress fel sürgősen.
aug. 3. 16:53
 10/29 A kérdező kommentje:

Homozygotam van..

Most lesz hétfőn a műtétem😬

aug. 3. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!