Ha arra gyanakszom, hogy terhes vagyok, mi az a pont amikor már elmehetek nőgyógyászhoz vele?
Majd ha az utolsó menstruációd első napja óta eltelt 7 hét.
Tünetem nekem pl egyáltalán nem volt
"Fáj a derekam, hányingerem van és nem is vagyok valami jól."
Ez nekem is mind meg van, és mégsem vagyok terhes. 🤦♀️
A kimaradt menstruációt mindenképp meg kell várni, egyrészt mert addig a tesztek sem lesznek pontosak, másrészt meg mert orvos sem lát semmit kimaradt menstruáció+2 hét (aka: 6. terhességi hét, utolsó valóban megjelent menstruáció első napja óta eltelt 6 hét) előtt. És ez a legeslegesleghamarabbi, amikor orvoshoz mehetsz vele.
Ha tüneteket érzel, főleg ha még a menstruáció várható időpontja előtt vagy, de a teszt negatív, akkor az 10000%, hogy nem terhesség miatt van. Persze ettől terhes még lehetsz, de nagyon ritka, hogy ennyire hamar tüneteket okozzon egy várandósság, és ha tüneteid is lennének tőle, azt a teszt is kimutatná, mert attól a hcg hormontól lennél rosszul, amit a terhességi teszt mér. Ha negatív a teszt, akkor nincs kimutatható hcg a pisiben, ergo nem attól vagy rosszul, vagyis még nem terhességi tünet. Simán lehet idegesség, fáradtság, random betegség, amitől így érzed magad.
Várd meg a következő esedékes menstruációd időpontját, akkor tesztelj, ha az pozitív, két-három hét múlva érdemes dokihoz menned, mert addig ő sem lát majd semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!