Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ezek ellenére muszáj elmennem...

Ezek ellenére muszáj elmennem második alkalommal is a tanácsadóhoz?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok, 2 gyerekem van. Mind a kettő tervezett volt, de mind a kettőnél komplikációk léptek fel, így teljesen egyértelmű volt, hogy nem vállalunk harmadikat. Óvszerrel védekezünk, viszont valamilyen úton módon kiszakadt és mi nem vettük észre, terhes maradtam.

Semmiképpen sem szeretném megtartani, a nőgyógyászom se javasolja.

Többek között genetikai jellegű magas vérnyomásom van, ami a terhességgel és annak előrehaladásával csak rosszabb. Maréknyi gyógyszert kell szednem, hogy ne menjen 140 fölé a vérnyomásom. De így is amásodik gyerekem koraszülött lett, 220as vérnyomással vittek a műtőbe. Az első lányomat is a magas vérnyomásom miatt kellett 3 héttel előbb megszülnöm. Mind a kettő császáros volt.

És a lényeg, hogy a tanácsadó akihez el kell menni az abortusz előtt bunkó, lekezelő, hogy én miért is nem akarom megtartani és nem akarja megérteni a problémám, erőszakos. Az orvosi javaslatot teljesen figyelmen kívül hagyta, csak azzal foglalkozik, hogy nekem igenis meg kellene tartanom a babát. Én ezt egyszerűen nem akarom még egyszer végig hallgatni, lelkileg így is nagyon nehéz, megvisel a helyzet. Erre van valami megoldás?

2023. júl. 6. 18:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Nincs. Vagy elmész, vagy megtartod.
2023. júl. 6. 18:06
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom. Sajnos el kell menned mègegyszer.
2023. júl. 6. 18:09
 3/12 anonim ***** válasza:
65%

Sajnos végig kell csinálni.max egy kardiológus szakorvos állíthat ki neked egy papírt amit el kell fogandni de ezzel már kicsúsznál az időből.

Nekem az első gyerkőc után szált el a pajzsmirigyem de így is terhes maradtam. A családvédelmis cuki volt és mondta hogy egy endós is adhat ki papírt hogy nem ajánlott megtartani. Nem futottam plusz köröket így vissza mentem aláírtam és mentem abortuszra.

2023. júl. 6. 18:22
 4/12 anonim ***** válasza:
97%
Teljesen mindegy, hogy próbál rád nyomást helyezni, a te tested, és döntés is a tiéd, ezt helyezd a fókuszba. Mondd is meg neki erélyesen már a második elbeszélgetés elején, hogy a döntést meghoztad, nem tud befolyásolni, amit mond, és kíméljen meg tőle, mert nem érdekel. Csakis azért vagy ott, mert elő van írva
2023. júl. 6. 18:23
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom,de muszáj lesz elmened még egyszer, ezzel nem tudsz mit kezdeni.

Kitartást!

2023. júl. 6. 18:24
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Ő nem az anyád, akit meg kell győznöd arról, miért jó, ha iskolát váltasz.

Szerencsére nem ezen a nőn múlik, elvégzik-e az abortuszt rajtad. Teljesen mindegy, ő mit gondol megfelelő indoknak.

2023. júl. 6. 18:37
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az első tanácsadó egy szintén bunkó, lekezelő, egyet nem értő, csak a saját magáét fújó nő volt. Úgy 15 perc adok kapok után meguntam, kinéztem az ablakon, a 2. Percben rájött, hogy nem érdekel mit mond, nem reagáltam. Azt mondta, nem kötelező beszélgetnünk, ő elmondja a dolgokat. (Persze stílus maradt, még jobban rá is tett.) A lényeg, nem reagáltam semmit, rá se néztem. Végén elém tolt egy papírt, aláírtam, és közölte, van egy másik tanácsadó, mehetek oda is, haza vele nem akarok már találkozni, mondtam hogy bárki máshoz megyek, csak hozzá nem. Mehettem a másikhoz. (Aki megértő, és kedves volt.)

Azért írtam ezt meg, hogy megérdeklődném a környéken a többi helyet, lehetséges-e máshoz menni. Ha nem, akkor javaslom az én módszeremet, hisz "nem kötelező beszélgetni" csak a részvét a kötelező.

Sajnálom, hogy kifogtad.

2023. júl. 6. 19:33
 8/12 harebell ***** válasza:
100%
Csak azt tudom tanácsolni, hogy mielőtt mész, szívd fel magad, próbáld meg elengedni a füled mellett, amiket mond. Nem kell magyarázkodni vagy érvelni sem, pléhpofa és egyszavas válaszok. Kikerülni sajnos nem tudod, úgyhogy annyit tudsz tenni, hogy nem engeded, hogy kiborítson.
2023. júl. 6. 19:47
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Ez aztán fantasztikusan megértő tanácsadó...az ilyen nyomorultakat, mint ez nem engedném ebben a munkakörben dolgozni. Sajnálom.
2023. júl. 6. 22:26
 10/12 anonim ***** válasza:
0%
De hogy lehet nem észrevenni ha kiszakad az óvszer? Úgy vannak gyártva hogy egy minimális luknál is már keresztbe hasadnak, pont ezért.
2023. júl. 7. 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!