Túl eleven a gyerek, menjünk nevelési tanácsadóba?
Szerintem is menjetek. Talán hiperaktív lesz, de amúgy vannak teljesen egészségesen is nagyon élénk gyerekek.
Az iskolakezdés halasztása viszont felmerül. Ami szerintem áldás a mai iskolai körülmények között. Azt hiszem, az iskolaérettségnek feltéle is vmennyi ideig fenntartani a figyelmet.
Gyógypedagógus vagyok. Több oka lehet.
Kap elég figyelmet otthon, nem azért ilyen eleven hogy felhívja magára a figyelmet?
Sok mesét néz/sokat van képernyő előtt? Ezek is állhatnak mögötte. Meg persze lehet figyelemzavaros stb.
Anno én is túl aktív voltam egyébként, utáltam egy helyben ülni viszont nem gondolom h bajom lenne. Tehát lehet ez temperamentum kérdése is.
Azért vigyétek el, ártani nem árt.
Az orvos mégis mi alapján mondta? Szerintem ha látja 5 percig nem igazán mérvadó. Az óvodában mit mondanak? Az óvónők jobban meg tudják ítélni, mivel velük van egész nap. Az, hogy eleven, önmagában még nem jelent semmit. Lehet, hogy csak fáradt volt, vagy unatkozott a rendelőben.
A magatartászavaros gyerekkel nem csak az szokott lenni a baj, hogy eleven, hanem az, hogy nem tartja be a szabályokat, nincs önkontrollja, nehezen illeszkedik be a közösségbe, nem tudja elviselni, ha nem az van, amit ő akar, rugalmatlan stb. Otthon nincs semmi ilyesmi probléma?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!