Hogyan zajlik egy második trimeszteres vetélés akár egy babánál akár kettőnél?
Rendesen meg kell szülni a babát? Ugyanúgy fáj stb?
Ha ikrek, és csak az egyik babával van baj, akkor mi a teendő? Mi lesz a másikkal?
Akinek van tapasztalata leírná kérem mi volt és hànyadik héten?
Szerencsére saját tapasztalatom nincs, de sajnos lombikos csoportokban több hasonló esetről is olvastam.
Ilyenkor már meg kell szülni, ugyanúgy indítják a szülést, mint "normál" indításos szülésnél.
Ikreknél van hogy császár van, szerintem ha ikreknél csak az egyik hal el és mindenképp ki kell venni, akkor a másik se fogja túlélni.
"szerintem ha ikreknél csak az egyik hal el és mindenképp ki kell venni, akkor a másik se fogja túlélni."
Épp itt gyiken volt egy nő, akinek félidősen halt el az egyik baba, simán vihette tovább a terhességet.
De gondolom bent maradt az elhalt is, és mellette fejlődött az egészséges és a végén egyszerre szülte meg, nem?
Azt nehezen tudom elképzelni hogy ez egyiket kiveszik a másik bent marad.
Igen, bent maradt neki az elhalt is. De én csodálkoztam, hogy nem okoz ez fertőzést. Laikusként azt hittem, egy félidős halott magzat problémás lehet.
5-ös természetesen NEM maradt benn az elhalt magzat, ugyanis az x héten belül bomlani kezd, és vérmérgezést okoz.
Az, hogy mit kamuzott, egy dolog, de egy halott magzatot kiszednek, mert megöli vagy az anyát, vagy az anyát és a tesót.
A kérdést nem találtam meg, de emlékszem, azt mondta, vérhigítót kellett szúrnia, és kb. 30 valahányadik terhessegi héten járt a kérdés feltevésekor.
Most kíváncsiságból utánanéztem a témának, és nem úgy van, ahogy mondod. Találtam egy külföldi szakoldalt, ahol ilyen esettel foglalkoznak. Valóban kockázatot jelenthet az elhalt magzat jelenléte az egészségesre, de van esély a problémamentes kihordásra is, és amíg nem áll fenn más probléma, nem szakítják meg a terhességet.
Én lombikos iker kismama voltam. Tavaly novemberben 20 hetesen elkezdett megnyílni a méhszájam, 22 hetesen teljesen eltűnt, így altatásban az orvos fogóval vette ki őket. Esély nem volt, hogy az egyik legalább megmaradjanak.
Oxitocint ugyanúgy kaptam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!