Nem kívánt terhesség.Tartsam e meg a babát,de mi történik akkor ha rámegy a házasságom?
Elsősorban a te döntésed, mert a te tested. De ugyanúgy neki is joga van beleszólni, mert az ő gyereke is.
Talán kellene erről egy mélyebb beszélgetés, nem csak annyi, hogy én akarom, én meg nem.
Mi az, ami miatt nem férne bele az életetekbe még egy gyerek?
Úgy érzed, nem tudnád szeretni? Nincs rá pénzetek?
A férjed miért szeretné mégis, mi az ő álláspontja?
2gyereket szerettünk volna mindig is,erről sokat beszéltünk.
Anyagi háttér megvan hozzá.
Inkább az én érzéseim,életem az ami miatt nem tudom,nem akarom elfogadni.
Arra készültem,hogy újra dolgozhatok a gyerek elmegy óvodába,mivel nagyobb már könnyebb vele és néha magunkra is jut egy kis idő.
Viszont az éven terveztünk elköltözni,ahol nem igazán lenne segitségünk.
Néha így is egy idegroncs vagyok és ha ehhez jönne még egy pici baba,nem vagyok benne biztos,hogy mentálisan bírnám. :(
Az igazat meg vallva a házasságunk sem a legboldogabb,persze ki az akinek felhőtlen a kapcsolata,valószinűleg nagyon kevés ember.
Ha megtartod te készülsz ki, ha nem, a férjed még inkább elhidegül, a házasság megy tönkre.
A férjed biztosan nem fogadja el, ha elveteted? Ennyire vágyik a családra úgy, hogy gondjaitok vannak? Ezeket meg kell tőle kérdezni.
Másrészt neked biztos ennyi gondod van, mint ahogy leírod, vagy csak magadat gerjeszted, mert feszült vagy?
Ha most meglesz a második gyerek, még 2-3 évet otthon maradsz, aztán dolgozhatsz a kövi 40 évedben még látástól vakulásig. Letudnád most a nehéz részt, nem lenne nagy korkülönbség a gyerekek közt sem.
Férjed említette hogy többet fog segíteni is. Egy költözésben pedig amúgy sem te cipelnéd a kanapét szerintem. Túl idegeskeded.
Persze ha más gondjaitok vannak a kapcsolatban, az megint más tészta, úgy inkább talán nem most van ideje bővíteni a családot. De amiket mondtál, azok csak túl gondolás eredményei szerintem.
Azt mondta elfogadja és megérti a helyzetem,az okokat,hogy miért nem szeretném megtartani,de ezt megmondta nekem őszintén,hogy nem tudja milyen hatással lesz ez a házasságunkra.Érthető,hogy rosszul érinti,hisz ha rajta múlna megt artaná a gyereket.
Ezek apróságok amiket ide leírtam,talán a fő ok,amiért nem szeretnék még 1gyereket,mert a házasságunk nem olyan,hogy bele férne.Az igazat megvallva,már nem egyszer gondolkodtam azon,hogy milyen lenne ha elvállnánk.
Azt hiszem először a házassagunkon kellene dolgozni,és ha sikerül változást elérni,akkor talán jöhetne egy második gyerek,de jelen helyzetben nem érzem azt,hogy megfelelő az időzités,bármennyire is lesz rossz miután elvetetem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!