Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Az új abortusztörvényt volt...

Az új abortusztörvényt volt értelme bevezetni?

Figyelt kérdés
Illetve azokra nem vonatkozik, akiket megerőszakoltak?

2022. szept. 15. 16:26
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
42%

#15 az életképtelen és a nem önellátó 2 különböző dolog. Az a különbség, hogy amég terhesség alatt fejlődik, akkor nem tudna sehogyan életben maradni az anya testén kívül. Csak és kizárólag az adott nőre van utalva. Miután megszületik, bárki el tudja látni egy cumisüveggel. Nem függ egy adott embertől biológiailag.

A te logikád alapján egy 14 éves gyerek is életképtelen, hiszen nem tudja megteremteni magának a pénzt, az ételt, a lakhatást.

2022. szept. 15. 21:25
 22/43 anonim ***** válasza:
20%
A te logikád szerint meg akkor a 9. hónap utolsó napjàig megölthető egy magzat, majd 1 nappal később (ha már megszületik) akkor nem. Sajnos ezt nem tudom elfogadni. A magzat csak azért életképtelen, mert ott tart a fejlődésében, életképes lenne, ha nem ölnék meg.
2022. szept. 15. 21:30
 23/43 anonim ***** válasza:
89%

#18 minden ingertől menekül. Az érintéstől, a tárgyaktól, mindentől. Mint egy papucsállatka. Ez nem érzelmi, vagy ilyen dolog, ez nem ösztön, ez egy reflex.

#20 a magzat még az anyáBAN van. Az nem megy a mell felé, mert a méhlepény meg a méhfal, meg a szervek nem engedik.

#17 gratulálok, sikerült megérteni amit írtam. A terhesség különböző szakaszaiban más. Amikor az abortuszt elvégzik, akkor még bizony az anya szíve működteti az embrió szívét. Ha az anya szíve megáll, az embrióé nem ver tovább. Tehát nincs önálló szívverése és keringése. A terhesség későbbi szakaszában, amikor a magzat fejlettsége eléri ezt, akkor már van saját szívverése, és keringése. Érted?

2022. szept. 15. 21:32
 24/43 anonim ***** válasza:
9%
#23 nem, ez nem ezt jelenti. A 22-es kommentemből, vagy biológia könyvekből tájékozódhatsz
2022. szept. 15. 21:33
 25/43 anonim ***** válasza:
20%
És akkor jogunk van elvenni tőle a lehetőséget, hogy életképes legyen, mert még pici?
2022. szept. 15. 21:35
 26/43 anonim ***** válasza:
9%
A kommented egy marhaság, nem szeretnék belőle tájékozódni. Egy 26-28 hetes koraszülött is életképtelen, ha megszületik, általában komoly orvosi kezelésekre szorul. Mégsem vetetünk el egy 26 hetest. Nem értem, hogy miért számít, hogy mekkora a gyermek, a 10 hetes és a 40 hetes sőt a kèsőbb megszületett baba egy és ugyanaz a test/lélek…
2022. szept. 15. 21:37
 27/43 anonim ***** válasza:
86%
#25 igen. Mert a nőtől jogod lenne elvenni a saját testével való önrendelkezés jogát? Ez alapvető emberi jog. A saját testünkhöz való jog. Ez mindent felülír. Az embrió élethez való joga nem írja felül a nő saját testéhez való önrendelkezés jogát, mivel nem tud életben maradni. Nem alkalmas az életben maradásra.
2022. szept. 15. 21:38
 28/43 anonim ***** válasza:
88%
#26 neked valamilyen értelmi problémád van? Pontosan ezt írom! Hogy amég nem tud sehogyan sem életben maradni az embrió addig a nő döntése. Ha életben tud (btw az a 20-22. hét környékén már életben tud maradni. Vagy életben tudják tartani ha szerencséjük van) akkor már nem szabad elvetetni. Akkor már joga van az élethez.
2022. szept. 15. 21:40
 29/43 anonim ***** válasza:
7%
Ez a te véleményed, nekem meg más a véleményem, mégsem fogyatékosozlak le. Szerinted X hónaptól van joga az élethez, szerintem meg a fogantatastól. A nőnek pedig, ha szexel, akkor azt annak tudatában kell tennie, hogy abból gyerek lehet, amit ugyan le lehet sejtcsomózni, de ez csak egy hazugság..
2022. szept. 15. 21:44
 30/43 anonim ***** válasza:
79%

#29 a különbség annyi, hogy egy korlátozás vagy tiltás az igenis ráerőltetés. A mostani törvény is kötelezően rá van erőltette arra, aki nem így gondolja. Viszont én pont nem erőltetem az én véleményemet senkire. Mert ennek semmi következménye nincsen. Te továbbra is élhetsz úgy hogy ha be is sikerül a gyerek, akkor megszülöd és felneveled. Az hogy az abortusz egy biztonságosan és szabad hozzáférhető mindenkinek mindenféle alázás és aljas bűntudatkeltes nélkül, attól még nem lesz kötelező. Attól még aki nem akar, és nem ért vele egyet, nem lesz akkor sem abortusza. Egy tiltásnál nem csak annak lesz tilos, aki amúgy sem abortálna, hanem annak is, aki nem ért vele egyet.

A szex az sokkal több mint utódnemzés. Nem mondhatod azt felnőtt embereknek, hogy akkor ne szexeljen, ha nem akar gyereket. Pláne ne akkor, ha az amúgy egyetlen 100%-os módszert, a műtétet is tiltjátok. Mert oké, szexről lehet terhesség. Oké. Aki nem akar terhes lenni, ne szexeljen. Oké. Viszont akkor had legyen meg az a jogom, hogy úgy teszek ellene, ahogy akarok. Akkor had legyen meg a jogom, hogy elköttessem magam. És akkor biztos hogy nem lesz gyerek. Miért nem tehetem meg? Ez egy jó alternatíva a terhesség elkerülésére. Mielőtt azzal jössz, nem soha nem akarok gyereket, és soha nem akarok terhes lenni. Szexelni viszont, igen, szeretnék.

2022. szept. 15. 21:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!