Mi változott az új törvény miatt?
Nem vagyok túl jártas a témában, ezért kérdezem. Eddig nem úgy volt, hogy csak elő magzatot lehetet abortálni? Tehát ha tudtad, hogy nem tartod meg a tényleges műtétet csak utána végezték el, hogy dobogott már a szíve? Vagy nagy hülyeséget mondok? Ill. ha valaki idejében elkezdte intézni kb. egyből amint kiderült a terhesség 4-5 hetesen, mire a műtétig eljutott már nagy valószínűséggel mindenképpen volt már szivhang.
Most kötelező meghallgatni, értem. De mi változott?eddig is dobogott a szíve.
Mindenhonnan ez folyik, de tényleg nem értem. Köszönöm
Az, hogy eddig nem kötelezték rá az anyát, hogy meghallgassa
Most meg addig nem veszik el a babát, míg nincs az orvos által kiállított papír, hogy MEGHALLGATTA A MAGZAT SZÍVHANGJÁT
Most gondolj bele
Egy lányt megerőszakol mittudomén az egyik rokona, gyerek lesz belőle
A helyében, te megtudnád hallgatni annak a gyereknek a szívhangját úgy, hogy nem vág taccsra lelkileg?
1es, ha megerőszakolták, akkor elmegy esemény utániért és nem lesz gyerek. Nekem ez volt az első.
Nekem mindegy ki mit csinál, de mindig ezzel a megerőszakolt példával jönni..ha tesz feljelentést akkor hivatalból esemény utáni, ha nem, akkor is tud szerezni. Nehéz igen, de muszáj.
2… nagyon jó, hogy az éles helyzetekben te megfelelően tudsz reagálni, de a legtöbben beblokkolnak..
Egyébként sok más esetben is összejöhet egy gyerek, amikor nem tervezik.
Hibás védekezés, vagy egyszeri felelőtlenségből, tudatlanságból.
Ami nekem a legnagyobb döbbenet, hoogy a településünkön van, aki ek nemhogy gumira, betétre/ tamponra sincs pénze, “apjukak” meg hiába mondaná h. nincs kufirc…De hozzáteszem, hogy nem náluk van sok ab.
Csak nem az abortuszt kellene nehezíteni, hanem mondjjk a fogamzásgátlást könnyíteni, vagy a betét, tampon árát támogatnj..
Ez viszont nem is lényeg mi az oka a későbbiek szempontjából szerintem.
Essig nem kellett meghallgatni, csak azorvosnak igazolni, hogy élő a magzat, mert ha nem, akkor miss ab.-nak számít..
Most azt kell igazolnia, hogy meghallgatta a páciens.
Szerintem.majd mindegyik kiállít egy papírt, hogy hallotta..
Remélem, nekem úgy kellett szólni meg magánban is, hogy lehetne- e hallani is, nem csak látni szeretném most meg kötelező, annak is, aki nem akarja…
#2 Nem mindenki viselkedik úgy egy megerőszakolásnál, mint te gondolod. Egyik barátnőmet megerőszakolta az unokatestvére, amikor 14 éves volt. Ha nem mondja el nekem és nem rángatom el orvoshoz, akkor ő is terhes lehetett volna. Így megoldottuk eseményutánival.
Emellett pedig a legjobb barátnőm példáját is el tudom mondani. Gumival védekeztek. Kiszakadt a gumi, elment eseményutániért, amit be is szedett. Utána pedig késett, pozitív lett a teszt. Tudod miért? Az eseményutáni a peteérést akadályozza meg. Ezáltal pedig ha megtörtént a peteérés, akkor nem használ. Ő ekkor volt 16 éves. Nem volt sajnos más lehetősége, mivel csak az apja élt már. Ő pedig nem tudott volna neki abban segíteni 12 órázás mellett, hogy visszamehessen tanulni. Ha lett volna segítsége, akkor sose vetette volna el. Azóta már anyuka. Még mindig eszébe jut a kis angyal a mai napig.
Nekem is sajnos volt már terhességmegszakítás. Hidd el, hogy nem jó érzés egy tervezett terhességnél sem. Sziámi ikrek voltak.
"Az eseményutáni a peteérést akadályozza meg. "
Szerintem nézz utána a témának! Ugyanis a fogamzásgátló az, ami a peteérést akadályozza, az esemény utáni nem így müködik!
5-ra:
Amit az UH-ról írtál, saját tapasztalatból teljes mértékben alátámasztom. Nyilván, aki várja a gyereket és kikupálódott a témában, az többet lát, de aki csak hirtelen-váratlan belecsöppen a helyzetbe, annak csak szürke homály az egész.
Vagyis ismét egy gumicsont lett bedobva a magyar politikai életbe, hogy ne azzal foglalkozzunk, hogy a hétszeresére emelt gázárat hogyan fizetjük ki, hogy a gyerekek iskolájában hány fok lesz télen, hogy ha a paksi atomerőmű 12 Ft/kWh áron megtermel több áramot, mint a lakossági fogyasztás, akkor miért a világpiaci áram árához igazodik a lakossági áram díja stb. stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!