Ez mennyire normális abortusz után?
Sajnos hétfőn volt egy abortuszom.
Lelkileg rettenetesen üresnek érzem magam. Megfogalmazni sem tudok semmit hogy mit érzek. Utána egyből sírva keltem kb fél óra volt mire sikerült össze szednem magam. Folyamatosan gyengének, fáradtnak és feszültnek érzem magam. Nincs megkönnyebbülés, nem nyugodtam meg. Mint amikor ezt a belső ideget érzi az ember. Nem tudom hogy ez a hormonok miatt van így vagy más oka van. Nyilván megvisel. Talán még enyhe pánikot is érzek ha rá gondolok ( több éve pánikbetegséggel küzdök amit nagyjából már tudok kezelni). Hogyan tudnám ezt a feszültséget oldani? Mennyire normális ez a nagy fokú gyengeség érzés?
Előre is köszönöm.
Nekem idővel jobb lett, bár sokáig gyászoltam, gyászolom.
Mostanában, amikor már több, mint 23 éve, hogy megtörtént az abortusz, és a másik gyerekem már kirepült, egyre gyakrabban eszembe jut, hogy milyen lett volna ha mégis megszülöm.
Na megjöttek az empatikus, magas érzelmi intelligenciával rendelkező bölcse. Már alig vártam hogy meg mondják az okosok a tutit. Azt se tudjátok mi miért történt de az ítélkezés az megy. Tapsoljátok meg magatokat. Nézzetek a saját sivár életetekbe mi a bajotok, mert ez nem normális hogy minden háttér infó nélkül, tudatlanul, fröcsögve ítélkeztek és rúgtok bele másokba. Ti k*b*szott tökéletes emberek!
A többieknek köszönöm az értelmes válaszokat.
Kérdező, tudom, nehéz, de próbálj nem törődni az ilyen provokáló emberekkel. Védik a magzatot, közben fel se fogják hogy az anya is egy érző élőlény.
Jobban leszel majd, hidd el, még akkor is, ha most nehéz. Nem tudom miért vetetted el, biztos jó okod volt rá, és gondolj arra, hogy minden nehézség ellenére ez lehetett a jó döntés.
Ahogy fentebb írták, próbáld elterelni a figyelmedet. Szervezz programokat, próbálj ki valami újat, sportolj, az bizonyítottan hangulatjavító, és segít átvészelni a nehéz időszakokat.
Ha a pánikbetegség erősödne, vagy nagyon nem tudod kezelni a gondolataidat, egy pszichológus segíthet, akár egy alkalom is hasznos lehet, segít rendbetenni a dolgokat.
Kitartást, nem vagy egyedül! ❤️❤️
Üdv, egy nő, aki megért
Köszönöm a válaszod. Én is pont ugyan ezt érzem. Hogy én az anyukája akinek vigyáznom és szeretnem kellett volna őt így döntöttem. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!