Ha valakiről kiderül, hogy teherbe esett, esetleg volt már abortusza, miért jönnek azonnal azzal, hogy védekezni kellett volna, és akkor nem történt volna ez meg?
persze a tabletta sem 100%
de nagyobb reszben a no felelossege hogy vedekezzen ha nem akar gyereket
Ez szerintem nem ennyire fekete-fehér. Rendes védekezés mellett kb 1% az esély arra, hogy valaki terhes legyen, de itt általában az történik, hogy sokan még mindig azt hiszik hogy a megszakítás vagy pharmatex igazi védekezésnek számít. Más esetekben, meg csak konkrétan az ejakulációhoz használnak óvszert, a gyógyszernél meg jajj kimaradt 1-1 darab, antibiotikumot szedtem amúgy, fosós-hányós vírusom volt… de hát mi védekeztünk…
Abszolút nem csak a nő hibás és szerintem mindig van is aki ezt külön kiemeli, igazából annak szól a komment, aki kiírja a kérdést, nemtől függetlenül.
Illetve itt csak arra tud mindenki hagyatkozni, amit a kérdező megoszt. Remélem a terhes lettem véletlenül abortuszra megyek, és a terhes lettem véletlenül és egy betegség miatt kénytelen vagyok abortuszra menni között te is érzed a különbséget. Ha az ismerősöd ezeket a részleteket is megosztotta volna, akkor biztos nem lettek volna vele szemben ellenségesek, sőt kifejezetten támogatóak tudnak lenni a válaszadók. Ellenkező esetben, ahol jajj elkapott a hév, nem akarok gyereket, de nem is védekezek esetekben igenis lehet van értelme a kemény szavaknak, mert ez full felelőtlenség és lehet a való életben senkitől nem kapja meg ezt.
Szerintem.
Azt tudják elítélni aki úton -útfélen azt meséli, hogy 2-3-4-5 abortusza volt.Aki megtartja magának az ilyen intim dolgait afelett senki sem tör pálcát.
Azt gondolom abortusz szempontjából az általad írt történet a kevesebb.Aki meg az ismerősöd ezért megszólja vagy csak önmagában az abortuszról tudott és a történet többi részletéről semmit, vagy nagyon műveletlen és primitív.
Ettől függetlenül,az abortusz épp úgy a férfi hibája is, mint a nőé.Csak a nő szenvedi el a felelőtlenség következményeit.Én nem vagyok abortuszpárti.De alapvetően nem is nézem le azt akinek volt.Azokon azért felhúzom a szemöldököm akik rendszeresen évente 1-2 alkalommal járnak.Mert egyszer hibázik az ember, akkor azért abból ha van esze tanul.
1 ebben nem értünk egyet. Szerintem mindkét félnek ugyanannyira joga eldönteni, hogy akar e gyereket, és ugyanannyira kötelességge védekezni is, ha nem. És nem csak a nőnek kell.
2 ez sajnos igaz.
3 Ők tényleg rendesen védekeztek, nem maradt ki pár alkalommal a tabletta, vagy ilyesmi. Sajnos volt olyan, hogy a teljes történet tudatában is őt okolták.
4 minden szavaddal egyet értek.
Mindenkinek köszönöm a választ.
"Szerintem mindkét félnek ugyanannyira joga eldönteni, hogy akar e gyereket, és ugyanannyira kötelességge védekezni is, ha nem. És nem csak a nőnek kell."
A probléma ezzel csupán az, hogy egyedül a nő az, aki teherbe tud esni. A férfinek egy nem kívánt gyerek max 18 év tartasdij fizetést jelent, semmi mást. Egy nőnek abortuszt, vagy egyedülálló anyaságot millió problémával. Ergo én, mint nő, bizony védekezek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!