Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Amennyiben a gyerek vállalásho...

Amennyiben a gyerek vállaláshoz az egyik fél nem járul hozzá, a másik fél dönthet úgy, hogy már pedig meg szeretné szülni a gyereket?

Figyelt kérdés

Tegnap este nem gondolkoztam, és a pillanat hevében nem húztam gumit.

Tudom, az én felelősségem, és ha gyerekre kerül a sór, akkor normálisan felfogom nevelni.

Albérletben élek, így tudnék neki otthont biztosítani.

A lényeg, hogy jelenleg 21éves vagyok, és nem érzem magam késznek az apasághoz, ezért még szeretnék legalább 2-3évet várni ezzel.

Nos a problémám a következő:

Ma reggel beszéltem a párommal, hogy nem érzem magam késznek az apaságra, valamint mivel 2hete vagyunk együtt, így nem feltétlen biztos, hogy ha esetlegesen gyerek lesz belőle, akkor 9hónap után is együtt leszünk, és normális családként tudjuk felnevelni a gyerekünket... még friss a kapcsolatunk, és csak idővel ismerjük ki egymást 100%-osan.

Ezért mondtam neki, hogy ha esetlegesen teherbe esne, akkor el vetetjük a gyereket...

Nos ezt ő ellenezte, mivel neki nagyon nehezen megy a teherbe esés, és ha végre sikerül neki, kizárt dolog, hogy le mondjon a gyerekéről...

Ugyanakkor mondtam neki, hogy a gyerek vállaláshoz kell mind a kettőnk bele egyezése...

Erre az volt a válasza, hogy nem fogom tudni bizonyítani azt, hogy ténylegesen én vagyok a gyerek apja, már csak ha megszületett...

Mondta, hogy erre a témára még később vissza térünk.

Szóval a kérdésem az lenne, hogy tudnék e neki olyan dologgal érvelni, amivel meggyőzhetném afelől, hogy várjunk még a gyerek vállalással legalább 1-2évet, mikor már biztosra tudjuk a kapcsolatunkat?

2022. febr. 17. 13:12
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
22%
Részvét.
2022. febr. 17. 13:44
 12/30 anonim ***** válasza:
96%

De te hozzájárultál a gyerekvállaláshoz akkor, mikor

- tudva, hogy védekezés nélkül baba lehet - beleélveztél a barátnődbe.

Mindenkinek máskor van beleszólása a gyerekvállalásba. Egy nő nem tud rákényszeríteni téged, hogy belé élvezz, egy férfi meg nem tudja a nőt abortuszra kényszeríteni.

Te ellőtted a lehetőséged, most ő jön.

2022. febr. 17. 13:44
 13/30 anonim ***** válasza:
75%
Egyértelműen provokáció a kérdés… 🤦🏻‍♀️
2022. febr. 17. 13:49
 14/30 anonim ***** válasza:
94%

Édesem, ha nem akarsz apa lenni, húzz gumit. Ezt nem tetted meg, gondolom bele is élveztèl, ahogy illik, eddig tartott bármiféle jogod arra, hogy beleszólj.

Könnyen beszélsz az abortuszról, hiszen nem neked kell végigmenni a folyamaton, nem téged aláznak sz..rrá, mert elvetetnèl egy terhességet, nem neked kellene végigszenvedni, hogy kitágítsák a méjlhszájad, feldarabolják és kikaparják belőled az embriót, majd utána örök életedre rajtad maradjon a bèlyeg, hogy voltál már terhes, csak “eldobtad”

2022. febr. 17. 13:50
 15/30 A kérdező kommentje:

Rendben igazatok van!

Én hibáztam, és ha gyerekre kerül a sór, akkor normálisan felfogom őt nevelni!

Anyagi hátterem nekemis, és barátnőmnek is van, hisz mind a ketten dolgozunk.

Akkor ezen felül lenne 2kérdésem.

1.mi van akkor, ha meg fogan a gyerek, és a párom úgy dönt, hogy szakítani akar velem? Akkor gyerektartást köteles vagyok fizezni, és az mennyi lenne havonta?

2.mennyi idő munkaviszony letöltésére van szüksége ahoz, hogy míg terhes, addig kapjon támogatást?

Vagy azidő alatt nekem kell eltartanom?

Most 1-2hónapja dolgozik, szóval feltételezem az nagyon karcsú.

2022. febr. 17. 13:54
 16/30 anonim ***** válasza:
93%

Te barom.. 2 hetes kapcsolattal a hátad mögött gondolsz egyet, nem húzol gumit, aztán meg még neked áll feljebb, hogy a nő nem akarná elvetetni, ha úgy van. Jézusom.

Egyébként attól, hogy szakít veled (amit mellesleg ezek után tökre megértenék), attól még a gyerek apja te vagy, ha nem teszel apasági nyilatkozatot, akkor indít a hölgy egy pert az apaság megállapítására, és kész. Attól, hogy szakítotok, a gyerektartást még fizetni kell.

Egyébként pedig beírod a Google-be, hogy terhesség alatti ellátások, kiad ezer meg egy oldalt, sőt kalkulátorokat is, amikkel kiszámolható, hogy a jelenlegi bér alapján mennyi lenne az annyi.

2022. febr. 17. 14:10
 17/30 anonim ***** válasza:
64%

Értem én, hogy a pillanat hevében nem húztál gumit, de eszedbe nem jutott, hogy egy abortusz mivel jár?

Azt hiszed, hogy az olyan egyszerű? Gondoltál egyáltalán a lányra is? Neki kell szembenéznie a lelkével, hogy megöli a gyerekét, mert Te nem óhajtottál gumit húzni, nem mellesleg ott az esély, hogy egy abortuszt után többé nem lehet gyereke. Én személy szerint nem tudnám megbocsátani magamnak, ha megölném a gyerekem. Ha nem akarsz apa lenni, akkor próbálj meg a fejeddel is gondolkodni!!

2022. febr. 17. 14:21
 18/30 anonim ***** válasza:
52%
Bocsánat de miért egyedül a kérdezőt kell elitelni? Nyilván ő is hibás amiért nem húzott gumit de a csaj sem tiltakozott ellene 2 hetes kapcsolat után, magyarul neki tök mindegy li a gyerek apja csak valaki csinalja fel?
2022. febr. 17. 14:42
 19/30 anonim ***** válasza:
22%
Amúgy meg van több 100.000 forintért vizsgálat ami kimutatja már előbb is az apasagot, de nem tudom, ennek a csajnak igy bárkitől lehet gyereke ha két hét után egyből nem védekezik..
2022. febr. 17. 14:44
 20/30 anonim ***** válasza:
46%
Lehet lepontozni, gondolom mind nők ahogy én is de én legalább atlatom hogy ha a pasim nem húz gumit akkor EN ugyanannyira felelős vagyok ha teherbe esek mint ő nem csak őt kell okolni... Két hetes kapcsolatban nem védekezni igenis arra vall hogy a csaj egyértelműen a gyerekcsinalasra ment rá.
2022. febr. 17. 15:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!