Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Felelőtlenség így megtartani...

Felelőtlenség így megtartani egy babát?

Figyelt kérdés

Még nem döntöttem el hogy megtartom vagy sem, mert nagyon bizonytalan vagyok. Tegnap jártam a nőgyógyásznál és 6 hetes terhes vagyok. 27 éves és fél év múlva diplomázom. Egyedül vagyok, a baba is egy futó kalandból fogant, így apára nem számíthatok. Nincs a környezetemben kisgyermekes barát vagy rokon így nem igázán tudom mekkora jövedelemre nem túl nagy önzőség megtartani egy babát. Nem akarom hogy nélkülözzön, vagy rossz élete legyen. Nyilván valóan nem terveztem, de őszintén szólva így 27 évesen én már késznek érzem magam az anyaságra még egyedül is. Olyan területen diplomázom ahol biztosan lesz munkám a baba után is, és diplomás gyedre is jogosult leszek, illetve a szüleim továbbra is hajlandóak állni a lakbérem, tehát nem olyan rossz a helyzet. Viszont teljesen segítség nélkül leszek, ami alapvetően nem zavar, évek óta így is egyedül élek és rengeteg át tanult éjszakán vagyok túl úgyhogy nem félek az egyedüli éjszakázásoktól, ha olyan a baba. Szóval mivel a környezetemben senkinek sincs gyereke ezért senkitől sem tudok tanácsot kérni, nem tudom a valóságban mennyibe kerül egy gyerek és hogy milyen ebbe belevágni egyedül. Ti mit gondoltok erről, felelőtlenség?

(A szüleimmel sajnos nincsen túl jó kapcsolatom és csak távolról szeretnek, nem igazán jövünk ki jól ha több napig össze vagyunk zárva, így mint fizikai segítség rájuk sem igazán számíthatok)

2021. dec. 11. 16:49
 161/203 anonim ***** válasza:
3%
Olyanba vállalja, de lehet, hogy boldogabb lesz, mint a családos osztálytársai. Nem tudhatjuk.
2021. dec. 13. 21:39
 162/203 A kérdező kommentje:

Már ne is haragudj kedves 158, de hogy jössz te ahhoz, hogy kitalálj ilyen sztorikat, amikor sem engem, sem a körülményeket nem ismered?

Ez egy egyszeri alkalom volt, de a pasas 3 évvel ezelőtt még nekem mondta hogy én leszek a felesége. Nem, nem ő dobott ki, én voltam és nem akartam megfogni, főleg azért nem mert 3 évvel ezelőtt 250 körüli bruttóval rendelkezett, ami tekintve hogy még mindig ugyanott, ugyanabban a pozícióban dolgozik valószínűleg drasztikusan nem változott meg. Pereskedhetnék gyerektartásért, neki ott a 2 gyerek otthon meg a nő hozott gyereke, nem tudom hogyan számítják ki a gyerektartást de sejtem hogy nem ítélnének meg 100ezreket, így azt a pénzt inkább a nagyszülőktől fogadom el, mint az 'apától'. És nyugodt szívvel ki is hagyom a történetből.

2021. dec. 13. 21:39
 163/203 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező, hidd el, itt alapvetően az a baja az embereknek, hogy te terhes lettél, pedig nem is akartad, sok nőnek meg nem lehet gyereke, akárhogy is próbálkozik. Csak nem jut el az agyukig, hogy ezért nem rád kellene mérgesnek lenniük, hanem Istenre, a sorsra, vagy nevezzük ahogy akarjuk. Nem tudom ilyenkor mi jár a fejükben. Biztosan valami varázskeveréket készítettél, hogy terhes legyél.
2021. dec. 13. 21:56
 164/203 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem ha már úgy döntöttél hogy megtartod a babát, az eddigiek ismeretében jól teszed hogy nem kevered bele a fickót a gyerek vállalásába. Egyrészt tönkretennél egy családot, amit amúgy valószínűleg tönkre fog ő maga tenni úgyis, ha veled lefeküdt mással is le fog, csak idő kérdése hogy mikor szakad szét az a család... másrészt pedig ha éppen úgy is alakulna hogy téged és a gyereket "választaná" , akkor a jövőben veled tenné meg ugyanezt, mint amit most a jelenlegi terhes feleségével...Kutyából nem lesz szalonna. Azért a semmike kis gyerektartásért igazán nem hiányzik egy ilyen apa annak az ártatlan gyereknek. ( Az meg hogy a kerdezőből jó vagy rossz anya lesz-e hadd döntse már el az idő, nem pedig vadidegenek pár sornyi információ alapján. ) Mondom ezt úgy hogy a hazassagtörést én sem támogatom, semmilyen körülmények között, sőt határozottan elítélem!!! Igenis ehhez 2 ember kellett, a lány is ugyanolyan hibás a történetben mint a férfi, meg is issza a levét hiszen nem vár rá egy idilli álomszerű terhesség és gyermekágyi időszak, gondolom ő sem csonka családról álmodott. Viszont az anyai képességeit nem ez az egy rossz döntése fogja meghatározni a jövőben...
2021. dec. 13. 22:02
 165/203 anonim ***** válasza:
28%

Látom beletrafáltam, tekintve a reakciód. Máris szabadokzol, holott ez csak egy tézis.

Tudod hogy hívják ezt drága?

Fordított pszichológia

Kíváncsian várom a mese többi részét.

Mondjuk nem nehéz kitalálni hol gyűjtik az ilyenek mint te a házas férfiakat..

2021. dec. 13. 22:03
 166/203 anonim ***** válasza:
100%

Pff, biztos azért böngészik itt sokan az ABORTUSZ témakört, mert kölköt akarnak és hú de irigyek a kérdezőre. :D Lehet nem magadból kéne kiindulni 163 és azt feltételezni, hogy mindenkit a rosszindulat vezérel és csak azért, mert neki épp nem jön össze, a másiknak igen, akkor egyből az böki a csőrét.

Én személy szerint aztán a hátam közepére se kívánok egy gyereket, ettől független a kérdező ritka felelőtlen egy ember, akit 27 évesen még nagyjából a szülei tartanak el és most még a kölkét is a nyakukba varrja. Plusz összefekszik egy foglalt fickóval, de annyi esze nincs, hogy védekezzenek (slusszpoén hogy orvosnak tanul, de a védekezési eszközöket láthatóan nem ismeri), a gyereket el akarja titkolni, ergo szánt szándékkal és tudatosan apa nélküli életre ítéli + megfelelő anyagi háttér nélkül vállalja. Szép, felelősségteljes viselkedés ez egy állítólagos felnőtt embertől. Ja nem, mégsem.

Egyedül azt a szerencsétlen gyereket sajnálom ebben az egész sztoriban, hogy ilyen ostoba és felelőtlen anyja lesz.

2021. dec. 13. 22:04
 167/203 anonim ***** válasza:
84%

Miért lenne semmi a gyerektartas. Ha 1-2evig szülők penzelik akkor nem fog gondolom dolgozni, ezalatt amit eddig tanult pikk-pakk elfelejti, nem is meggyőző az oneletrajzban ez a pár év kimaradás.

Ha a férfi jól keres akkor a gyerektartas sem jön rosszul, főleg ha a szülők már nem tudják penzelni. A pasi azért is cikimert nem húz gumit miközben otthon feleségét is keféli, így viszont ki tudja mit visz haza, fúj alapból az egész.

Az lényegtelen hogy a pasi milyen apa lenne, az a kérdés mikor jön az a pont amikor jól fog jönni a pénz és vajon a gyerek érdekében félre tudja -e tenni a kérdező a buszkeseget.

2021. dec. 13. 22:08
 168/203 anonim ***** válasza:
0%

Amúgy van igazatok a pasival kapcsolatban, jogos hogy ne kapjon apai jogokat keves pénzért, de nem biztoa hogy tönkretenné a családját. Végül is nem köteles nekik elmondani, ha gyerektartást fizet a Kérdezőnek.

Természetesen nem hiszem, hogy így van, de ha az én páromnak lenne titkos gyereke, simán nem tudnék róla. Levelét nem bontom fel, cuccait nem nézem, bankkártyájához nem ferek hozza. 2 kisgyereket nevelünk amúgy.

Engem egy kicsit zavar az eltitkolás, most ez a fickó akkor egy éjjelre összejött egy olyan nővel, akit korábban feleségül akart venni, de a nő kidobta... azért itt mindkét fél vétkes, nem a főnöke erőszakolta meg v ilyesmi.

Ennek a férfinek joga lenne tudni arról, hogy van egy gyereke, nem tudom, hogy ez egyáltalán törvényes-e, hogy eltitkolják előle. Nem indíthat pl apasági pert kesőbb? Eddig nem tartottam ezt reálisnak, de most ott tartunk, hogy a volt életeszetelméről van szó, ha jól értem.

2021. dec. 13. 22:11
 169/203 anonim ***** válasza:
100%
Azt hiszem onnantól van bármiféle joga a férfinak abban az esetben ha nem férj, hogy az anya őt megjelöli hivatalosan mint apát és a férfi apasági nyilatkozatot tesz. Amíg ez nem történik meg, addig törvényes hogy eltitkolja előle a gyereket, hisz csak az anya személye az, aki biztos, így az apának, legyen az bárki is, nincsenek jogai. Ha aláírja az apasági nyilatkozatot, onnantól pedig kellene gyerektartást is fizetnie.
2021. dec. 13. 22:19
 170/203 anonim ***** válasza:
32%

De most tegyük fel, csak érdekel, hogy ha én most lefekszem Petivel (aki amúgy nem akart velem anno szakítani), december 13-án, majd Peti valahogy megtudja, hogy október 1-jén született egy fiam (vagy 3 év múlva megtudja, hogy van egy 3 éves fiam), akkor ő nem indíthat apasági pert de akár egy kártérítési pert arra hivatkozva, hogy ő szeretett volna apja lenni a saját gyerekének?

A mai világban apai kérésre még feles elhelyezést is megítélhetnek egy átlag elvált családban.

2021. dec. 13. 22:26

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!