Még nem döntöttem el hogy megtartom vagy sem, mert nagyon bizonytalan vagyok. Tegnap jártam a nőgyógyásznál és 6 hetes terhes vagyok. 27 éves és fél év múlva diplomázom. Egyedül vagyok, a baba is egy futó kalandból fogant, így apára nem számíthatok. Nincs a környezetemben kisgyermekes barát vagy rokon így nem igázán tudom mekkora jövedelemre nem túl nagy önzőség megtartani egy babát. Nem akarom hogy nélkülözzön, vagy rossz élete legyen. Nyilván valóan nem terveztem, de őszintén szólva így 27 évesen én már késznek érzem magam az anyaságra még egyedül is. Olyan területen diplomázom ahol biztosan lesz munkám a baba után is, és diplomás gyedre is jogosult leszek, illetve a szüleim továbbra is hajlandóak állni a lakbérem, tehát nem olyan rossz a helyzet. Viszont teljesen segítség nélkül leszek, ami alapvetően nem zavar, évek óta így is egyedül élek és rengeteg át tanult éjszakán vagyok túl úgyhogy nem félek az egyedüli éjszakázásoktól, ha olyan a baba. Szóval mivel a környezetemben senkinek sincs gyereke ezért senkitől sem tudok tanácsot kérni, nem tudom a valóságban mennyibe kerül egy gyerek és hogy milyen ebbe belevágni egyedül. Ti mit gondoltok erről, felelőtlenség?
(A szüleimmel sajnos nincsen túl jó kapcsolatom és csak távolról szeretnek, nem igazán jövünk ki jól ha több napig össze vagyunk zárva, így mint fizikai segítség rájuk sem igazán számíthatok)
Szóval tehát nincsenek épkézláb érved. Értjük. Legalább apja lenne. Legalább kilátásaid lennének arra, hogy valaha normálisan élhettek önerőből. De nincs egyik sem.
2021. dec. 12. 20:27
112/203 anonim válasza:
Nektek valójában az a problémátok, hogy összefeküdt egy nős emberrel, akinek gyerekei vannak. Onnantól kezdve szapuljátok, ahogy ez kiderült. Ami jogos, tényleg undorító, és gyomorforgató de én jelen esetben el tudok ettől vonatkoztatni, ha már egyszer megfogant a gyerek. Akkor nincs mese, azzal kell foglalkozni, nem pedig azzal, hogyan fogant. Tudom, a nagy többség a "jól elcseszted akkor dögölj is meg" elven van. Én nem.
2021. dec. 12. 20:30
113/203 anonim válasza:
Nekem egy jó barátnőm egyéjszakás kalandból terhes lett. Nem volt a pasi nős, de most nem is ez a lényeg. Megtartotta. Egyetem és diákmunka mellett. Még terhesen találkozott a jövendőbeli férjével, aki nevére vette a gyereket. Azóta három közös gyerekük is van. A lehető legjobb családba érkezett a gyerek. Ezt csak azért írom, mert sosem tudhatjátok, mi lesz a vége, de ti a vakvilágba döntenétek egy életről, csakmert nektek nem tetszik egy helyzet és márpedig legyen akkoris úgy, ahogy ti akarjátok. (Tudom-tudom, most az jön, kitaláltam az egészet. Valóban hihetetlen a sztori, de minden szava igaz.)
2021. dec. 12. 20:37
114/203 anonim válasza:
Egyáltalán nem az a "problémám", hogy családos férfi csinálta fel, de ettől rohadtul nem lehet csak úgy elvonatkoztatni, lévén hogy ez szorosan hozzátartozik a témához és nagyon-nagy mértékben nehezíti az alapból sem rózsás helyzetet (azt, hogy eleve el se tudná tartani magától). Gondolkodjunk már egy kicsit mégis mivel járna az, ha megtartaná. Fenekestül forgatná fel a férfi családjának egész életét (amit a fickó meg is érdemel, de a 2 gyerek és a feleség jó eséllyel nem), feltételezhetően óriási viták elébe néznének és jó eséllyel a válás is befigyelne. Vajon a két ott lévő kisgyerek ezt hogyan élné meg?? Ja tudom, az senkit nem érdekel. Biztos repesnének az örömtől és biztos hatalmas szeretettel fordulnának a féltesójuk felé, véletlen sem éreznék azt, hogy miatta (nyilván nem ő tehetne róla, hanem a kérdező, de ezt majd magyarázd el 2 olyan gyereknek, akiknek épp akkor esett szét az életük) ment tönkre minden.. Arról ne is beszéljünk, hogy a kérdező gyerekét ez hogyan érintené. Hisz eleve esélyt sem kapna egy normális életre, anyával-apával. Abba születik bele, hogy az apja azonkívül, hogy kvázi nincs, még egy gerinctelen féreg is, aki ide is és oda is csinált ügyesen gyereket. Van 2 féltesója, akik vélhetően őt és az anyját okolják a széthullott életük miatt stb stb. Csodás kilátások. Igen is felelőtlenség és baromira nagy önzőség egy ilyen helyzeten megtartani egy terhességet és tönkre vágni több ember életét is.
2021. dec. 12. 20:41
115/203 anonim válasza:
114es: Akkor ezekszerint kúrjon csak tovább félre a férfi, mert ha nem derül ki, akkor nincs vele semmi baj és mindenki boldogan él amíg meg nem hal?
Hát bocs, de ha én a felesége helyében lennék, ez lenne az utolsó, amit kívánnék. Mindenképp tudni akarnám. A gyerekeimet pedig ezzel arra nevelném, hogy nem kell tűrni mindenáron és ha úgy van, nyugodtan lehet válni.
2021. dec. 12. 20:44
116/203 anonim válasza:
Kedves kérdező nem a gyakori kérdések a legjobb hely a tájékozódásra. Itt ugyanis csak szuperanyák vannak meg olyanok akiknek millioik vannak félretéve a gyerek érkezése előtt, akik mint olvastad is hetetne viszik moziba a gyereket meg azt is megveszik neki ami valójában olyan felesleges hogy csak na. A való világban sokaknak születik nem tökéletes helyzetbe gyerekük. Sokan maradnak egyedül terhesen, vagy a gyerek születése után nem sokkal. Sokan szülnek úgy hogy már dolgozó felnőtt emberek de még a szüleiknél élnek és a gyerek is oda születik és sok szülő vásárol meg sok mindent az unokájának. Csak itt nagyon sokan hibátlan emberek és szuperanyák ezért ha valaki így szült gyereket miattuk biztos nem fog kommentelni mert őt is szétszedik és halálra ítélik. A gyerekek felnőnek használt cuccokban is meg kevés játékkal is, valószínűleg még az értékrendjük is jobb lesz mint annak a gyereknek aki iphonet kap első osztályban. Nyilván nem olcsó egy kisbaba, de a youtubeon pl rengeteg minimalista videot találsz angol nyelven baby must have címen, jó támpontot ad mi az amire valóban szükség van és mi az amire nincs. Az én gyerekem babakocsi nélkül nőtt fel mert vettünk ugyan de amíg a sportrészt nem tudtuk használni addig övöltött benne mint a sakál, hurciztam mindenhova, aztán meg potom pénzért vettünk egy használt sportbabakocsit.
2021. dec. 12. 20:49
117/203 anonim válasza:
Ezt pontosan melyik sorból is sikerült kiolvasni? Egy szóval nem írtam ilyet, a feleség megérdemelné, hogy tudja milyen féreggel van együtt, ellenben ezt az alapból is szar szituációt nagyon nem kéne még tetőzni azzal, hogy rém felelősségteljesen a szülei pénzére a kérdező is szül egy gyereket, aki még 2x annyira felforgatna és megnehezítene mindent. Bár nem is értem miért a második részen pörgünk, mikor nekifutásra az egyik legfontosabb és elengedhetetlen tényező hiányzik: a megfelelő anyagi háttér.
2021. dec. 12. 20:51
118/203 anonim válasza:
Na már ott tartunk, hogy aki felelősségteljesen (az az megfelelő anyagi háttérrel, egy kiegyensúlyozott kapcsolatba, nem pedig anyuék nyakára és pénzére) vállal gyereket az már egyből "szuperanyu", akit kb meg kell vetni. Szánalom.
2021. dec. 12. 20:53
119/203 anonim válasza:
Ha te vagy a 114es akkor olvasd vissza a kommented, felesleges bemásolnom az egészet. A 114re reagáltam.
2021. dec. 12. 20:54
120/203 anonim válasza:
Kinyílik a bicska azon normál értékrenddel rendelkező nők zsebében egy - egy ilyen sztorit olvasva, mert ahová nem kéne, oda megadatik egy gyermek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!