Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Felelőtlenség így megtartani...

Felelőtlenség így megtartani egy babát?

Figyelt kérdés

Még nem döntöttem el hogy megtartom vagy sem, mert nagyon bizonytalan vagyok. Tegnap jártam a nőgyógyásznál és 6 hetes terhes vagyok. 27 éves és fél év múlva diplomázom. Egyedül vagyok, a baba is egy futó kalandból fogant, így apára nem számíthatok. Nincs a környezetemben kisgyermekes barát vagy rokon így nem igázán tudom mekkora jövedelemre nem túl nagy önzőség megtartani egy babát. Nem akarom hogy nélkülözzön, vagy rossz élete legyen. Nyilván valóan nem terveztem, de őszintén szólva így 27 évesen én már késznek érzem magam az anyaságra még egyedül is. Olyan területen diplomázom ahol biztosan lesz munkám a baba után is, és diplomás gyedre is jogosult leszek, illetve a szüleim továbbra is hajlandóak állni a lakbérem, tehát nem olyan rossz a helyzet. Viszont teljesen segítség nélkül leszek, ami alapvetően nem zavar, évek óta így is egyedül élek és rengeteg át tanult éjszakán vagyok túl úgyhogy nem félek az egyedüli éjszakázásoktól, ha olyan a baba. Szóval mivel a környezetemben senkinek sincs gyereke ezért senkitől sem tudok tanácsot kérni, nem tudom a valóságban mennyibe kerül egy gyerek és hogy milyen ebbe belevágni egyedül. Ti mit gondoltok erről, felelőtlenség?

(A szüleimmel sajnos nincsen túl jó kapcsolatom és csak távolról szeretnek, nem igazán jövünk ki jól ha több napig össze vagyunk zárva, így mint fizikai segítség rájuk sem igazán számíthatok)

2021. dec. 11. 16:49
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/203 anonim válasza:
13%
Ajándékul kapod őt.Diploma és hivatás rendeződik.Kezdj el örülni az ajándékodnak.Vállalok keresztmamaságot.Dönts az élet mellett!!
2021. dec. 12. 23:06
 132/203 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező, és az érintett férfi mit szól a dologhoz?
2021. dec. 13. 10:19
 133/203 anonim ***** válasza:
100%
A kérdező már amúgy rég eltűnt miután megírta, hogy nem hiszi, hogy megtartja. De ok.
2021. dec. 13. 10:35
 134/203 anonim ***** válasza:
17%
Egy férj mellett is nevelheti magányosan a gyerekeit a nő, ha a férfi nem elérhető, mert mondjuk folyamatosan dolgozik. Nekünk két gyerekünk van, 90 %-ban én törődöm velük és megy.
2021. dec. 13. 14:29
 135/203 anonim ***** válasza:
3%
Aki lepontozta a 134-est légyszi kifejtené hogy miért? Személy szerint én is ismerek jó pár olyan családot ahol majdhogynem teljesen az anya neveli a gyereket.
2021. dec. 13. 14:43
 136/203 anonim ***** válasza:
72%
Próbáljátok ki, hogy milyen amikor tényleg nem megy haza és teljesen egyedül. Amikor nincs felnőtt, akihez szólhatsz. Aki nem pókhálóz le időnként. Elhiszem, hogy rossz így nektek, de össze sem hasonlítható.
2021. dec. 13. 15:23
 137/203 anonim ***** válasza:
20%
Ovónő vagyok, egész nap gyerekek között, 10 éve teljesen egyedül élek és a hátam közepére se kívánom a felnőtt kollégáim hülyeségeit napközben, otthon meg örülök ha senki sem szól hozzám, de ha választhatnék otthonra is inkább a gyerek társaságát választanám mint a felnőttét. Nem mindenkit zavar ez. És ha felnőtt társaságra vágyik a kérdező tud beszélni akár telefonon is valakivel. Engem volt hogy este 10kor hívott a barátnőm szoptatás közben ha társaságra vágyott és a férje éjszakás volt. Nem minden barát kopik le attól hogy valakinek gyereke születik.
2021. dec. 13. 15:30
 138/203 anonim ***** válasza:
77%
Nem a kolléganőiddel kéne otthon is lenni, hanem a férjeddel. Az teljesen más, nem?
2021. dec. 13. 15:47
 139/203 anonim ***** válasza:
28%
Arra válaszoltam hogy milyen az amikor teljesen egyedül vagy otthon (gondolom a gyerekkel egyedül úgy értetted) és "nincs felnőtt, akihez szólhatsz". Én például nem halok bele hogy itthon nincs felnőtt társaság.
2021. dec. 13. 16:24
 140/203 anonim válasza:
17%
Miért kell lepontozni valakit ha a kérdésre válaszol csak azért mert nem tetszik amit mond vagy nem egyezik a véleményetek?
2021. dec. 13. 16:29
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!