Akik abortuszon estek át visszaadja a karma?
Egy másik kérdésnél azt írta az egyik abortusz ellenes, hogy majd a nőt is elvetetik következő életében. Na és mi van akkor, ha ez az abortusz már a magzat karmája? Ha ő csinált valamit, amiért most elvetetik?
Nem hiszek ilyesmiben, csak elég vicces, úgyhogy gondoltam megosztom veletek.
Szerintem alapjáraton felelős embereknél, akik alapos indokkal csináltatnak abortuszt megfelelő védekezés ellenére besikerült babánál (tehát nem az abortusz a védekezési mód, hanem így alakult és kész), azoknál nincs oka, hogy a karma visszavágjon.
Ugyanakkor azoknál, akik "hobbiból" mennek abortuszra, ott sem gondolom, hogy a természet így büntetne.
Anatómiailag, a műtét jellegét tekintve pedig egy elhalt terhesség művi befejezése ugyanolyan kockázatot jelent, így akinek azért van bűntudata/félelme, mert anno volt egy abortusza, és aggódik a magzat/sikertelen terhesség miatt, az gondoljon arra, hogy naponta rengeteg nőt műtenek hasonlóképp akaratukon és önhibájukon kívül, akik ugyanúgy félhetnek, hogy lesz-e negatív következménye a beavatkozásnak (nekem is volt egy műszeres befejezésem, nagyon féltem, hogy nem lehet majd gyerekem utána, de szültem egy egészséges babát, és jelenleg 22 hetes kismama vagyok). Nem ilyen egyszerűek a dolgok, hogy na majd a karma visszavág, holott némely esetekben igencsak megérdemelné az illető...
Mit adna vissza a karma? Hogy nem tettem tönkre a sajátomon kívül még 1-2 életet?
Lehet, hogy visszaadta, nem tűnt fel. Mindenesetre a teherbeeséssel és a gyermek kihordásával nincs problémám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!