23 éves nő vagyok és szeretném magam elköttetni. Magyarországon meg tudom ezt valósítani bármilyen módon?
Nos, kedves utolsó, akkor hogy teljes legyen a kép, elmesélem az egész sztorit. Számomra nagyon elkeserítő a helyzet.
Augusztusban voltam a hat hetes kontrollon (július elején szültem).
Szóba került a fogamzásgátlás, és mivel hormonálisat nem szedhetek, spirált meg nem szeretnék felrakatni, mondtam, hogy nekem végleges megoldás lenne a legjobb. Húzták a szájukat, de végül is lehetséges, töltsem ki a papírt, én és a férjem is, 6 hónap múlva megint és utána meg lehet csináltatni. Mondtam, hogy nincs férjem. Jó, akkor az élettársam. Mondom azt sincs, egyedülálló vagyok. Erre az asszisztens nő (!!) kérdése: oszt azt hogy?
Mondtam, egyedül vállaltam a babát biztos hátterem van, így döntöttem. Erre lobogtatja előttem a papírt,és gúnyos mosollyal mondja, hogy szerinte akkor ezt el se tudom intézni, mert nézzem meg az űrlapon, bele kell egyeznie a férjnek/élettársnak.
Kérdeztem tőle, hogy szerinte ez rendben van-e, hogy ma Magyarországon férfi engedélye nélkül nem rendelkezhetek a testemről.
Erre a doki mondta, hogy így van, ez az én döntésem, de nekik nincd idejük ezzel foglalkozni, menjek másik orvoshoz.
Másik orvos teljesen elzárkózott tőle.
Már a terhesség alatt is rengeteg megalázó megjegyzést kaptam orvosoktól, ismerősöktől is, de ez volt a legdurvább számomra, alig tértem magamhoz.
Azért a gyerekvállalást hülyeségnek titulálni elég bicskanyitogató 🙈
Sokat változhatsz még, a körülményeid, a gondolkodásod is, és ha úgy alakul, hogy szeretnél gyereket, meg fogod bánni.
Ezer lehetőség van a védekezésre, légy észnél, de hagyd meg a lehetőséget az 5-10 évvel idősebb önmagadnak, hogy dönthessen majd
Sajnálom, hogy rossz gyerekkorod volt, szerintem mielőbb keress fel egy pszichológust, mert rengeteg feldolgozatlan sebet cipelsz. Tudnod kell, hogy a szülők idegeskedése, és a rossz anyagi körülménye nem a gyermek hibája!
A gyereknevelést ők rontották el, hidd el, lehet ezt máshogy is csinálni! Sőt, máshogy KELL csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!