Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Abortuszom volt 1 hete, nem...

Abortuszom volt 1 hete, nem tudom hogy jó döntést hoztam?

Figyelt kérdés
1 hete volt abortuszom. Nem tervezett gyerek volt, kb 4 éve szedem a fogamzásgátlót, emellett lettem terhes, későn is vettem észre, már 11 hetes voltam. Első gondolatom az volt, hogy nem szeretném ezt a gyereket. A férjemmel 8 éve vagyunk házasok, ő nagyon akarta ezt a babát. Úgy mondta, hogy ez lenne az utolsó esélye a gyerekre mert már nagyon közeledik a 40-hez és ő mindig is nagy családot akart. Már van egy 5 éves lányunk. Akkor úgy éreztem, hogy nem bírnám ki, összeomolnék ha megszületne. Mindentől is féltem, hogy szétmegy a házasságunk, mert így is van pár vitánk (amit nem tudok mennyire szokott lenni vagy milyen másoknál, mert nekem a férjem volt az első kapcsolatom), hogy utálnám a babázós időszakot és az idegeim bánnák meg, mert a lányommal is nehezen éltem túl másfél évet, minden előjött ami csak lehetséges, orvosok, kórház, sírás, betegség, 1 évig éjszaka egyáltalán nem aludtam mert csak sírt szegény. Már 6 éve munkanélküli vagyok, a lányom után nem mentem vissza dolgozni, így beszéltük meg a férjemmel, mert szerencsére nincs szükség rá, így is szépen élünk és így legalább maximálisan a gyerekem igényeit is nézhetem, nemsokára akartam belekezdeni új kurzusokba utána egy egyszerűbb munkába, de a kisbabával ez nem kivitelezhető. De gondolkoztam, hogy mi lesz ha jönne a gyerek, lehet elválnánk és ez megrémiszt, nem akarom elveszíteni a férjemet, nem akarom hogy tönkremenjen az életünk, hogy netalán egy idegbeteg legyek. Viszont valójában akartam ezt a gyereket, akartam nagy családot, akartam még gyereket csak munka után meg mikor le tudtam magamban gyűrni a babakori rossz érzéseket és még az is, hogy a férjem teljes szívéből akarta. Fogalmam sincs hogy jó döntést hoztam-e a félelmeim miatt, lehet ez lett volna az utolsó esélyünk de elszúrtam. Tudom, már nem lehet megváltoztatni. Csak annyi kétely van még mindig bennem. Szeretném hallani a ti álláspontotokat is, legyen az negatív vagy pozitív.
2021. szept. 29. 09:13
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
67%

Hát szerintem te magad is tudod a választ. Ha jól döntöttél volna, most nem járna ezen az agyad. Sajnos elképzelhető,hogy pont emiatt megy tönkre a házasságotok, mivel a férjed nagyon szerette volna.

Az a baba,aki védekezés mellett megfogan, nagyon jönni akart. Szerintem keress fel szakembert, nem hiszem,hogy ezen túl tudnál lépni másként.

2021. szept. 29. 12:29
 12/22 anonim ***** válasza:
81%

Mivel visszacsinálni már nem lehet, ezért tök mindegy, hogy "mi lett volna, ha". Szóval egy irány marad, az előre.

Hogy jó döntés volt-e azt, csak ti tudhatjátok a férjeddel. Valószínűleg érdemes lenne szakember segítségét kérni mind a kettőtöknek a feldolgozáshoz.

2021. szept. 29. 12:33
 13/22 anonim ***** válasza:
53%
Én is amondó volnék, hogyha jó döntést hoztál volna, akkor most nem lenne ez. Nem vagyok abortuszellenes, de ha nem kellett a gyerekkel kapcsolatos ceco, akkor lesz helyette élethosszig tartó mi lett volna ha, bűntudat, lelkiismeret furdalás. Az anyám már 30 éve cipeli ezt, azt mondja az évek múlásával sem lett jobb.
2021. szept. 29. 13:16
 14/22 anonim ***** válasza:
54%
Már mindegy, az a baba meghalt
2021. szept. 29. 16:09
 15/22 anonim ***** válasza:
86%

Én megtartottam volna valószínűleg, de nem én élem az életed, nem állíthatom biztosan. Nagyon sietve kellett döntened, ami nagyon nehéz volt. Én a 2. gyerekemnél, hiába terveztük (de túl hamar összejött), az első pár napban rendesen fel kellett dolgoznom az infót, és bizony az abortusz is megfordult a fejemben. Pár nap után már végtelenül örültem neki. Talán ha több időd lett volna...

De változtatni már nem lehet rajta, próbálj meg előre nézni, akár szakember segítségét kérni. És fontos, hogy a férjeddel együtt is beszéljetek erről, mert akár emiatt is tönkre mehet a házasságotok.

2021. szept. 29. 21:28
 16/22 anonim ***** válasza:
68%

Menjetek el pszichológushoz, kérdező, ez neked és a férjednek is hatalmas trauma. Erre fog rámenni a házasságotok, ha nem dolgozzátok fel.

Kitartást!

2021. szept. 30. 13:03
 17/22 anonim ***** válasza:
59%
Én is hasonlóan vagyok mint te. Már van egy 5 évesem és most voltam terhes, de nem tartottuk meg. Sajnos mostanában erős gyógyszert kellett szednem, idegileg nem vagyok jól, már eleve ez is ok volt meg nincs türelmem még egyszer végig csinálni. Évekig otthon lenni, éjszakázàs, nehéz terhesség, munkát is nagyon nehezen találtam gyerek mellett stb. Nem gondoltam, hogy én is kerülhetek ilyen helyzetbe, de sajnos bárki. Szerencsére nekem a férjem rám bízta a döntést, hisz tudja, hogy főleg nekem kell vele foglalkozni. Lehet 2-3 év múlva akarunk majd, de most nincs itt az ideje. Persze bánt nagyon, biztos sok idő míg feldolgozom, ha fel lehet ezt valaha egyáltalán.
2021. szept. 30. 14:36
 18/22 anonim ***** válasza:
62%
Nem szabad rossz idegekkel belevágni a gyermekvállalásba. Ne azon gondolkodj, hogy jó döntés volt-e az abortusz, hanem a jövőn, hogy esetleg rendesen, tervezetten belevágnátok-e újra a kisbaba projektbe. Beszéljetek a gyerekvállalásról, esetleg pszichológussal is, hátha ő tud segíteni feloldani benned valamilyen gátlót, blokkolót. Én kívánom, hogy rendezd magadban a félelmeidet, és legyőzd őket, és tervezetten megfoganhasson az újabb gyermek, persze ha készen állsz rá.
2021. szept. 30. 14:44
 19/22 anonim ***** válasza:
67%

6# könyörgöm álljunk már le ezzel a jönni akart dumával, a spermának és a petesejtnek nincs akarata

Kérdező, ne csüggedj. A 40 férfiaknál nem sok, simán lehet 5 év múlva is még gyerek amikor jobb helyzetben vagy

2021. okt. 7. 21:17
 20/22 anonim ***** válasza:
61%

19

Ez hit kérdése. Neked 2 sejt, nekem egy lélek. Én elfogadom a te nézőpontodat,te fogadd el az enyémet.

De megjegyzem,nem vagyok abortusz ellenes,ha jó oka van egy nőnek rá ( nincs/rossz kapcsolat,extrém csóróság,beteg lenne a baba etc). De attól még hiszem,hogy egy ember nem csak "sejtekből" áll.

2021. okt. 8. 10:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!