Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ez normális, hogy így megválto...

Ez normális, hogy így megváltozott a véleményem?

Figyelt kérdés

Minden vágyam az volt, hogy legyen egy kisbabám.

Tavaly besikerült és nem éreztem azt, hogy szükségem lenne rá így elvetettem.

Viszont az abortusz óta csak megerősödött bennem az, hogy egyáltalán nem szeretnék gyereket. (hiába eddig minden vágyam ez volt..)

2021. aug. 12. 09:26
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
Mondta valaki, hogy nem védekeztem? Fogamzásgátlót szedek.
2021. aug. 13. 11:52
 12/34 anonim ***** válasza:
28%
Ennyit a minden vágyadról. Persze. Ölni könnyebb, és olyan undorítóan fogalmazni, hogy NEKED nem volt rá szükséged. Neki meg lett volna, de már sosem lehet. De leszarom, mert innentől elvi kérdés, hogy kinek él már az a baba, és ki gondolja, hogy még nem.
2021. aug. 13. 12:11
 13/34 anonim ***** válasza:
75%

Normális is lehet, persze. Egy jódarabig én is akartam, de már 10+ éve nem, nem kell.

Szerencsére nekem a barátom sem szeretne (meg ha szeretne is, ő nem apa-típus, nem szülnék neki), így nincs probléma.

2021. aug. 13. 14:17
 14/34 anonim ***** válasza:
56%

Én például sosem akartam gyereket és ha esetleg teherbe esnék (pedig védekezünk) is elvetetném.

#12 Ölni? Ennyi erővel, ha maszturbál egy férfi, ő is öl? Ez nagyjábol olyan, mintha egy szúnyogot csapnál le.

Bár, mindez csak az én személyes véleményem és a tiédet is maximálisan tiszteletben tartom.

2021. aug. 14. 19:57
 15/34 anonim ***** válasza:
24%

A magzatnak csak leghamarabb 6 hetes korában lehet észlelni a szív pulzálását. Abortuszt kortól függően maximum 12 hetes koráig kérhető. Nem tudjuk, hogy a kérdező mikor vetette el, lehet, hogy még a pulzálás érzékelése előtt, lehet, hogy utána.

Azt ugye tudod, hogy a te gyermeked is egyszer szintént egy szívhang nélküli gci volt -a te szavaiddal élve-?

Nem, egy spermiumnak valóban nem dobog a szíve, ebben nem tévedtél. Viszont mivel nem találkozik petesejttel, ezért a folyamat ugyanúgy az evolúció ellen van, mintha elvetetnéd a magzatot (akit nem is tudnál ideális körülmények közt felnevelni). Ilyen szempontból hoztam csak fel.

És mond csak, te mit tettél volna a helyében? Nem szerettél volna gyereket, nem is tudtál volna mindent megadni neki és ezt születése után érezné is. Folyamatosan stresszelsz terhesség alatt (amitől eleve elvetélhetsz) majd szülés után depressziós leszel. Odaadnád valaki másnak a porontyodat, hogy abban a hitben nőjön fel, hogy a saját anyjának sem kell? Vagy inkább megtartod? Akkor számolj azzal, hogy nem tudsz neki teszem azt rendes lakhatást sem biztosítani, érzi, hogy nem vágysz rá, talán még öngyilkos is leszel az önostorozás miatt, ki tudja.

Gondolkozz el ezen egy kicsit, ismertem nem egy ilyen édesanyát.

Ezzel a dns halmazzal a legjobb ami történhetett, hogy nem született meg akkor és ott. Így nem ment tönkre a kérdező élete. Nagyon bátor, felelősségteljes döntést hozott, nem kell, hogy szidd minden háttér információ nélkül.

2021. aug. 14. 22:05
 16/34 anonim ***** válasza:
61%

Ezért írtam, hogy meddő vita

Neked dns halmaz, nekem meg nem.

2021. aug. 15. 08:16
 17/34 anonim ***** válasza:
72%
12es ölni?? Fordulj orvoshoz.
2021. aug. 15. 09:43
 18/34 anonim ***** válasza:
55%
Ölni bizony. Az én olvasatomban. Aminek dobog a szíve, az él. Te gondolhatod másként. De csak azért, mert te nem a szerintem normális módon gondolkodsz erről, még nem zavarlak orvoshoz. Ehhez is fel kell nőni, tudod.
2021. aug. 15. 11:31
 19/34 anonim ***** válasza:
46%

Egy fejletlen embrió esetében szívcső pulzálásról beszélhetünk, bőven messze van még attól a kifejlett szívtől, ami az életben maradáshoz szükségeltetik. Ahogy semmilyen másik szerve sincs kellőképpen kifejlődve, a nő testén kívül egyetlen másodpercig nem maradna életben!

Az abortusz pedig nem gyilkosság, ezen kár rugózni, megölni csak azt lehet, ami megszületett, mivel a halál feltétele az élveszületés. Na meg a műtétet sem fogják betiltani, felesleges ilyesmiről álmodozni. NINCSEN 100%-os védelem, a nőnek pedig igen is joga van eldönteni minek van keresnivalója a méhében és minek nincs. Akinek nem fér ez bele az értékrendjébe, az értelemszerűen nem fog abortuszra menni, ilyen egyszerű. Az meg hogy más hogyan dönt a saját testéről, ahhoz meg senkinek semmi köze.

2021. aug. 15. 12:57
 20/34 anonim ***** válasza:
42%
Akkor te miért rugózol itt még mindig? Értem a biológiai részét, de te magad is leírtad a lényeget. Van, akinek nem fér bele, van akinek pedig igen. Nekem nem, számomra elő, ezért használom azt a kifejezést, hogy ölni. Más meg nem. Fogadd el, hogy nem leszünk egy véleményen, nem kell meggyőznöd senkit. Az ő döntése volt, hogy megöli-e. Dönthetett róla. Megölte. Ennyi történt. Aztán meg okosan rájött, hogy nem is akar, ezért remélhetőleg többet nem fordult elő. Te meg nyugodj le most már.
2021. aug. 15. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!