Abortusz? Többi lent.

Figyelt kérdés
Tudom csúnya dolog ez magzat életét elvenni... nade ez nem magánügy? Nem bántok ezzel senkit, se nem ártok másoknak. A pap és a vallás csak magyarázza stb... de aki nincs olyan anyagi helyzetben? Vagy van 2 gyereke és a harmadikat nem tudja eltartani? Talán majd a papok eltartják? Adnak neki enni s inni? Ruházzák... ezt nem értem a vallásos emberek de könnyen beszélnek... de viszont NEM old meg se pap se senki helyettem semmit nem ad enni inni gyerekemnek se nekem akkor mit bíráskodnának.... szerintem ha van ISTEN megérti ki miért veteti el a gyerekét nem ilyen kökemeny ahogy a papok allitjak meg a fanatikusak
2021. júl. 20. 14:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Mármint másik legjobb barátnőméknél. Kicsit kuszán írtam, tehát az egyiknél volt a spirál melletti terhesség és másikuknál szakadt a gumi és eseményutáni ellenére is pozitívat tesztelt.
2021. júl. 21. 14:41
 12/18 anonim ***** válasza:
19%

Nekem egy barátnőmnek volt nem kívánt terhessége, nem tudta volna eltartani, mert a srác persze lelépett, de abortuszra sem akart menni. Felkeresett egy örökbeadó alapítványt, ahol kiválasztotta a neki legszimpatikusabb házaspárt, és nekik adta a kisfiát.

Még anyagilag is kisegítette a házaspár, persze nem hivatalosan, mert az tilos, de pár év tandíját fedezte az összeg a főiskolán.

2021. júl. 21. 16:48
 13/18 anonim ***** válasza:
70%

Nekem mondjuk az utolsó dolog lenne feláldozni a testem, kockáztatni a lelki és testi épségemet és vállalni minden esetleges szövődményt (pl inkontinencia, hónapokig gyógyulni nem akaró, sajgó gátseb, túlzottan kitágult hüvely stb) azzal, hogy a nyakamba veszek 9 hónap terhességet meg egy iszonyatosan fájdalmas szülést, csak hogy valakinek, aki eleve jobb helyzetben van, jobb legyen…

Ha nem kívántan terhes lennék, én személy szerint biztosan abortuszra mennék és még csak a gondolata sem fordulna meg a fejemben az örökbeadásnak. Nem cs.észnék ki szándékosan ennyire magammal.

2021. júl. 22. 11:36
 14/18 anonim ***** válasza:
81%
#13, ugyanezt gondolom.
2021. júl. 22. 13:45
 15/18 anonim ***** válasza:
72%
A sok abortusz ellenes csak pár másodperc erejéig képzelje el mi lenne a világgal, ha nem lenne abortusz...
2021. júl. 22. 21:28
 16/18 anonim ***** válasza:
54%

Nincs benne semmi csúnya. Aki meg se született, így sosem élt egy percet se , azt megölni se lehet. Pont.

Egy rutinműtéttel megszabadul az ember egy nem kívánt problémàtól, ennyi. Nem kell túlgondolni.

Sose foglalkozz azzal, mit gondolnak mások. Egy gyereket rengeteg munka, energia, idő és pénz felnevelni. Ha ezt az ember nem tudja/ nem akarja vàllalni, nincs azzal semmi gond. Erre van az abortusz, mint utolsó lehetőség.

Nem másoknak szül az ember, tehát nem kötelesség azért sem megszülni hogy odaadd másnak akinek nem lehet gyereke, bár akarna. Ez sem a te problêmád, hanem a masik emberé. A Magánügye.

Nekem még sose volt abortuszom 35 éves koromra sem, (19 éves korom óta élek szexuális életet). Szerencsém van, még nem csúszott be védekezés mellett. Ha megtörténne, azonnal elvetetném. Semmiféle beteg vallási/ egyéb fanatikus szentbeszéd nem érdekel ezzel kapcsolatban, mert nem a kàrogóknak kellene felnevelni, hanem nekem. Az pedig ki van zárva! Ennyi.

2021. júl. 23. 00:51
 17/18 anonim ***** válasza:
42%
Van, akinek még nem számít előnek, van olyan, akinek már igen. Ez innentől meddő vita. Nem értem, hogy miért kell minden alkalommal beleállni ebbe a szélmalomharcba.
2021. júl. 23. 07:56
 18/18 anonim ***** válasza:
0%
Miért nem kell védekezni ha több gyereket nem tud eltartani egy család..... Végülis igazad van csak magadat bantod vele és azt a kis életet aki nem kérte hogy megfoganjon.
2021. aug. 2. 12:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!