Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Megszakítanátok a terhességet?

IbukiNeko kérdése:

Megszakítanátok a terhességet?

Figyelt kérdés
Van egy 4 hónapos kislányunk. Egyetlen egy alkalommal nem védekeztünk mióta megvan és teherbe is estem. A fogantatásra pár nappal kaptam a második Astra Zeneca oltásomat. A nőgyógyász azt mondja, hogy jobb lenne ha nem tartanám meg a picikét. Külföldön oltanak már kismamákat Astrával. Nem tudjuk a férjemmel, hogy mi legyen. Én gyilkosságnak érzem az abortuszt, illetve félek hogy a kapcsolatunk is rámegy. Azt nyilván tudom, hogy mérvadó klinikai tapasztalt nincs.

2021. jún. 15. 11:45
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
49%
#30,"Nagyon megbánnád..." hidd el, az sokkal kínosabb, amikor az ember azt bánja meg, hogy mit vesztett azzal, hogy megszületett...
2021. jún. 17. 21:36
 32/52 anonim ***** válasza:
62%

31# Van egy ismerősünk, aki pár éve nem tervezetten terhes lett (nem akart se ő, se a párja egyáltalán gyereket), aztán addig mondogatta neki mindenki, "nehogy megbánja", hogy megtartotta (bár inkább csak kicsúszott az időből).

Ne mondjam, hogy az egész terhessége egy katasztrófa volt, óránként 5x elmondta hogy bárcsak elvetélne, a szülés számára egy élveboncolással ért fel. A gyereket mindkét szülő koloncként éli meg, persze a nagyszülők utyulaputyula ajnározzák, de messze laknak. A szülők a legutóbb közölték is a nagyszülőkkel, hogy "ti akartátok annyira, hát vigyétek, nektek adjuk" - erre természetesen irtózatos botrány lett.

Nem tudom, mi lesz vele később, de már msot is "fura" a gyerek, amin nem is csodálkozok.

2021. jún. 18. 12:41
 33/52 anonim ***** válasza:
71%
#32 Azért az nem ugyanaz ha valaki olyan tart meg gyereket, aki egyáltalán egyet se szeretett volna, mint az akinek már van egy, és lesz egy második is, vagy esetleg amúgy is szeretett volna másodikat, csak előbb jött, mint kellett volna...
2021. jún. 19. 08:06
 34/52 anonim ***** válasza:
21%

"Én gyilkosságnak érzem az abortuszt"

Ez nem elég, hogy tudd, mit tegyél? Akkor itt van még ez is:

"illetve félek hogy a kapcsolatunk is rámegy"

2021. jún. 19. 08:11
 35/52 anonim ***** válasza:
44%

Ó, és még ez is:

"Elméletileg nem tudok teherbe esni."

Teljesen egyértelmű, hogy tartsd meg.

2021. jún. 19. 08:12
 36/52 anonim ***** válasza:
19%
"illetve félek hogy a kapcsolatunk is rámegy" - a kapcsolat bármire rámehet... nálunk pl. pont arra ment rá, hogy az exem megtartotta a rövid időn belül besikerült másodikat...
2021. jún. 19. 10:23
 37/52 anonim ***** válasza:
70%
Vagy csak könnyű volt arra fogni...
2021. jún. 19. 11:02
 38/52 anonim ***** válasza:
#37, ja, ennél már csak egy abortuszra könnyebb fogni... (miért kellene bármire is fogni?)
2021. jún. 19. 14:27
 39/52 anonim ***** válasza:
83%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám a kicsit. Ehhez az oltás részéhez nem nagyon tudok hozzászólni, nem valószínű, hogy már vannak azzal kapcsolatban hasznosítható információk, hogyan hat a magzatra. A soraidból viszont egyértelműen érződik, hogy szeretnéd a kicsit. Ez nagyon fontos. Ez a Te döntésed, nem a nőgyógyászodé. Az orvosok egyébként sokszor akkor is riogatnak, ha nagyon kicsi az esélye a magzat betegségének, mert félnek a perektől. Az valós félelem, hogy a kapcsolatotok is rámehetne egy abortuszra, sok párral történik ez. Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2021. jún. 20. 09:10
 40/52 anonim ***** válasza:
66%
Senki nem tudja garantálni, hogy tuti egészséges gyermeketek lesz. Oltástól függetlenül is. Van pár vizsgálat, ultrahang, amivel kicsit ki lehet zárni vagy megerősíteni ezt vagy amazt. Egy éven túl születik a kicsi, nem a világ vége! Nyilván jobban oda kell figyelni, átrendeződni. Én nem vetetném el. Azt gondolom, akkora mennyiségű oltás került beadásra, hogy már rövid távon tudnánk róla, ha nagy gond lenne. Konkrétan a Sinopharmmal kapcsolatban olvastam a Who ajánlásban, hogy az oltás miatt nem javasolnak terhesség megszakítást, megbízható, nem okoz gondot. Az Astrát nem néztem. Ha találok anyagot, írok még.
2021. jún. 20. 22:11
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!