Abortusz vagy megtartás?
Aki nem éli meg, az " könnyebben " hoz döntést, és az ép ész érvek mellett voksol. Mindig is szerettem volna apuka lenni, de nem alakult úgy eddig az élet.
Most benne vagyok egy friss kapcsolatban (3 hónapos) és 1-2 alkalommal felelőtlenek voltunk, jelenleg 8 hetes terhes a barátnőm. Először nem is láttak semmit az orvosok, azt hitték méhenkivüli (erre voltak utaló jelek is) de kiderült később minden rendben van. Majd a páromnak nagyon erős alhasi görcsei voltak, és barna folyása, a doki(másik) azt mondta valószinüleg elfog vetélni. De a kicsi még mindig ott van, 8 hetes és szivverése van...ezek szerint nagyon akar jönni.
Az ember leül, és végig gondolja az életét, a várható jövőjét ilyen esetben, és nyilván nem vállal be egy gyereket 3 hónapos kapcsolatra, abnormális dolog lenne. Még nem is élünk együtt. Megbeszéltük, abortusz lesz a megoldás. De azt veszem észre, hogy napok óta nem alszom, és jár az agyam, mégis csak az én gyerekem szive ver ott. Párok többsége, ismerettségi köreimben is, évekig próbálkoznak a gyerekkel, nekünk meg elsőre össze jött.
Ez gyilkosság? Mármint 8-10 hetesen van már tudat? érzékel? De lehet ha megtartjuk, és szétmegyünk akkor mégjobban megszenvedné a szülők közti háborút.
Abortusz után páromnak lehetne-e még gyereke?
A saját lakás/ház projekt még 3-4 év mig lesz rá tőkém, addig vállaljunk albérletbe gyereket?
Mivan akkor ha nem marad meg, 4 év múlva, 34 évesen ott fogok ülni egyedül a házban?! És azon fogok agyalni, itt lehetne a gyerekem is?!
Kérdések millió rágják az agyam napok óta.
Nem tudom ilyenkor mi a jó megoldás, ha egyáltalán van jó megoldás.
Te mit tennél forditott helyzetben?
Ebben csak a párod dönthet, szóval feleslegesen ne ragodj rajta. Neki van a legtöbb veszteni valoja, hiszen ha te később meggondolod magad ő már cseszheti. Ha tényleg akarod gyereket akkor ezt mondhatod, és tényleges tettekkel bizonyíthatod (esküvő, gyereknek felretenni pénzt, hivatalosan bemutatni családnak stb)
Viszont készülj fel hogy ennek ellenére lehet nem tartja meg hiszen sok a veszteni valoja és lehet ő nem érzi most úgy hogy életébe belefér.
Tartsatok meg mindenkepp, es ezeket a gondolataidat a novel is oszd meg, mert nyilvan o fog donteni.
Alberlet? Miert ne lehetne gyereket nevelni egy alberletben? Mi sem egy sajat palotaban szulettunk, megis boldog gyerekkorunk volt.
Ez a gyermek lesz az Ön legkedvesebbje
Nekem már volt két tini gyerekem meg egy 3éves. No meg egy se veled se nélküled házasság. Anyagi gondok a férj is csak nyűg volt, igaz akkor nem így gondoltam. Én születésemtől mozgássérülten már így is csodabogár voltam a 3 gyerekemmel.
39évesen – az én korosztályom még a 20as éveiben megszülte a gyerekeket -, öregnek éreztem magam ahhoz hogy előről kezdjem az egészet. Meg különben is. Miből? Mikor így is gond szinte minden nap!
Nem vettem észre h terhes vagyok. Nem hiszitek? Én se hittem míg bele nem estem én is abba a “gödörbe”. Utólag persze már okos voltam: ha… akkor… gondolhattam vna…, de nem gondoltam. Azt hittem közeleg a változókor. Sírva mentem haza egyedül az ultrahangról. 12hét. Szépen fejlődik. Felvétel a kezemben és ő olyan tökéletes. Megvan már mindene… NEM! NEM KELL!! 🙁Eladom. Nem azt nem tehetem! Ott hagyom a kórházban. Nem vagyok képes rá! X év múlva nézem vajon melyik lehet az enyém? Nem!!! Ez nem nekem való. De a nemakarom érzés csak nem múlt.
Ültem a diabétesz rendelésen. Sok néni körülöttem. Aki mellettem ült megkérdi:
– Kedveském! Mi a baj! – nyilván látszott rajtam a világfájdalom. Szegény néni! Én a nyakába zúdítottam minden keserűségem.
– Kedveském! Először is maga örüljön csak! Hisz az hogy ön 40 évesen terhes azt jelzi hogy makk egészséges. Másodszor ahová a Jó Isten gyermeket ád oda ételt is ád! Figyeljen az én szavamra! Ez a gyermek lesz az ön legkedvesebbje! Ő fogja feltétel nélkül szívből szeretni!
Akkor még ateistaként mosolyogtam a hitén de jó volt a nyugtatása. Most hívő vagyok. Hiszem, hogy a néni által üzent Ő nekem! Azóta az én fiam 24éves jóképű legénnyé cseperedett! Dolgos talpraesett csupaszív toleráns fiatal.
Valóban egy súlyos élethelyzetemben mind a 4 gyerekem ott volt. Ki így ki úgy segített. DE! A 3 nagyobb szerét ejtette olykor megjegyezni tudjam ám hogy mennyit ad mikor neki is ki kell számolni… Balázsom? Adta a legtöbbet kérés nélkül. Megjegyzés nélkül, feltételnélkül. Ha kérdeztem azt mondta igen húzós neki is de megoldja! Nem tudná elnézni hogy garasozkodok, nem eszek rendesen … mert te vagy az anyukám és szeretlek! Soha nem bántam meg, hogy ő is van! Megtanított ölelkezni csak úgy mert szeretsz. (Nálunk ez nem volt szokás )
Aki most nem tudja mi legyen? Most már én is azt mondom: az élet ajándék a Teremtőtől! Nem szabad elvetetni mert ő is már egy kis élet! Nehézségek lesznek! Nem könnyű az élet. De a gyerekeimért nem adom fel! Nem tehetem. Nem ő akart jönni! Kaptam.
Levél a férfiaknak!
Kedves férfiak! Amikor a feleséged szül, akkor nemcsak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is. Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetben te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!
Arra biztatlak, hogy seperd ki életedből a félelmet, merj az élet mellett dönteni, merj kedvesed elé állni, merd megkérni a kezét, légy férfi, tedd feleségedet anyává, magadat meg boldog családapává, értékes gyümölcstől roskadozó termékeny fává! Vállald a családot, a gyermeked, gondoskodj szeretteidről, nap mint nap gyönyörködj házad népében, és boldog leszel!
Szeretettel, Csaba t.
Csabika! Nem attól leszel apa, hogy gyereked született. És anya sem leszel attól, mert szülsz egy gyereket.
Az apa meg az anya ott kezdődik, hogy szeretik, óvják, gondozzák a gyereket.
Az meg, hogy megkéri a kezét, semmit nem befolyásol.
Ez az agyhalott Csabika mindenhova odaböfögi ezeket a rém ostoba, nagy “élet igazságait”, ami semmi más, mint üres halandzsa?🤦🏻♀️ Tök mindegy mit akar a férfi, a nő dönt, márpedig ő erősen abortusz felé hajlik, ami mondjuk teljesen érhető, lévén egy három hónapos kapcsolatról van szó, ami lófing, se.
Messze nem attól les az férfi valaki, hogy felelőtlenül felcsinálja a barátnőjét, ahogy egy nő sem attól lesz nagybetűs nő, hogy kinyom magából pár gyereket! Aki ilyen vadbaromságokat hord össze, annak súlyos gondjai vannak fejben.
Ja és attól, hogy valaki egyáltalán soha nem vállal gyereket, még csak véletlenül sem jelenti azt, hogy önző, hisz a gyerekvállalás SOKKAL ÖNZŐBB dolog, mint a nem vállalás. Ahogy az sem igaz, hogy a gyerektelenek magányos vénemberek lesznek, de ugye ennek felfogásához kell vagy 2 agysejt.
"Ez az agyhalott Csabika mindenhova odaböfögi" - fére értelmezed... valójába az ismeretlen nevű agyhalott Böjte Csaba hittérítő dumáit kopipészteli mindenhova, valszeg mer önálló gondolatai nincsenek, és képtelen elolvasni, hogy ez a https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. kérdéscsoport és nem https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas... eltévedhetett szegény...
#26 "Ez a gyermek lesz az Ön legkedvesebbje" - ezt a látnokoskodó baromságot anno nekem is elböfögték... természetesen 0%-ban jött be, a gyerek megköszönheti a sorsát a jósolgató idiótáknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!