Abortusz vagy megtartás?

Figyelt kérdés

Aki nem éli meg, az " könnyebben " hoz döntést, és az ép ész érvek mellett voksol. Mindig is szerettem volna apuka lenni, de nem alakult úgy eddig az élet.

Most benne vagyok egy friss kapcsolatban (3 hónapos) és 1-2 alkalommal felelőtlenek voltunk, jelenleg 8 hetes terhes a barátnőm. Először nem is láttak semmit az orvosok, azt hitték méhenkivüli (erre voltak utaló jelek is) de kiderült később minden rendben van. Majd a páromnak nagyon erős alhasi görcsei voltak, és barna folyása, a doki(másik) azt mondta valószinüleg elfog vetélni. De a kicsi még mindig ott van, 8 hetes és szivverése van...ezek szerint nagyon akar jönni.

Az ember leül, és végig gondolja az életét, a várható jövőjét ilyen esetben, és nyilván nem vállal be egy gyereket 3 hónapos kapcsolatra, abnormális dolog lenne. Még nem is élünk együtt. Megbeszéltük, abortusz lesz a megoldás. De azt veszem észre, hogy napok óta nem alszom, és jár az agyam, mégis csak az én gyerekem szive ver ott. Párok többsége, ismerettségi köreimben is, évekig próbálkoznak a gyerekkel, nekünk meg elsőre össze jött.

Ez gyilkosság? Mármint 8-10 hetesen van már tudat? érzékel? De lehet ha megtartjuk, és szétmegyünk akkor mégjobban megszenvedné a szülők közti háborút.

Abortusz után páromnak lehetne-e még gyereke?

A saját lakás/ház projekt még 3-4 év mig lesz rá tőkém, addig vállaljunk albérletbe gyereket?

Mivan akkor ha nem marad meg, 4 év múlva, 34 évesen ott fogok ülni egyedül a házban?! És azon fogok agyalni, itt lehetne a gyerekem is?!

Kérdések millió rágják az agyam napok óta.

Nem tudom ilyenkor mi a jó megoldás, ha egyáltalán van jó megoldás.

Te mit tennél forditott helyzetben?

2021. jún. 9. 15:51
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
50%

Én megtartanám. Ha kétségeid vannak szerintem próbáld meg még egyszer átbeszélni a pároddal. Valószínűleg sok nehézség lenne, de ha már most nem vagy biztos benne, hogy te is szeretnéd-e az abortuszt, akkor később lehet, hogy nagyon megbánnád. De persze ebben a barátnődé a végső döntés.

Az pedig, hogy csak 3 hónapja vagytok együtt nem biztos, hogy azt jelenti, hogy rossz lenne. Az én családomban is volt hasonló, csak ott kb 1,5 hónapos kapcsolatban. Megtartották a babát, összeházasodtak, és azóta is boldogok együtt már több mint 18 éve.

2021. jún. 9. 16:30
 12/34 A kérdező kommentje:

8 és 9-es válaszoló. Nem is tudom mit vagy hogy reagáljak erre. Bemásolsz egy 2013-as kérdést, aminek köze nincs a jelenlegi témához. Ráadásul ezt a fiókot többen használjuk :) De még ha én érdeklődtem volna a Földön túli életről, téged az sem jogositana fel arra, hogy ilyen suttyó válasszal gyere.

Vagy tényleg ennyire nincs jobb dolgod, mint vissza keresni régi kérdéseket és kötekedni?

2021. jún. 9. 16:34
 13/34 anonim ***** válasza:
26%
Miért használtok többen egy fiókot?
2021. jún. 9. 16:55
 14/34 anonim ***** válasza:
65%

Nem használnak, csak kellett egy kifogás, mert ég az arca.

2021. jún. 9. 17:02
 15/34 anonim ***** válasza:
69%

Figyeljétek, jövőhéten a anyja nevében fogalmazza meg majd ugyanezt a kérdést, mert 40 éves létére ilyen felelőtlen, ráadásul gyakorin szavaztatja meg mi legyen a gyereke sorsa.

De igen, felelőtlen vagy és gyerekes.

2021. jún. 9. 17:09
 16/34 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, ne foglalkozz azokkal, akik csak oltogatni bírnak...

"Abortusz után páromnak lehetne-e még gyereke?" - 99%, hogy simán.

"A saját lakás/ház projekt még 3-4 év mig lesz rá tőkém, addig vállaljunk albérletbe gyereket?" - én nem vállalnék, mert ha vállaltok, ez is eleve csúszni fog, ugye egy keresővel sokkal nehezebb gyűjtögetni, mint kettővel.

"Mivan akkor ha nem marad meg, 4 év múlva, 34 évesen ott fogok ülni egyedül a házban?! És azon fogok agyalni, itt lehetne a gyerekem is?!" - miért, a párod hol fog akkor ülni szerinted, miért kellene egyedül ülnöd? A "mi lett volna ha" meg kizárólag önkínzásra alkalmas agybaj... és mi van akkor, ha megmarad , és 4 év múlva azzal ülsz egyedül az albérletben, hogy ha nem lenne, már simán összejött volna a saját ingatlan, nem lennél családostul kiszolgáltatva...?

2021. jún. 11. 16:55
 17/34 anonim ***** válasza:
61%
Ezt NEM te fogod eldönteni, hanem a csajod. Ha Ő akarja a gyereket, akkor marad, ha nem, akkor abortáltatja.
2021. jún. 12. 17:50
 18/34 anonim ***** válasza:
52%
Egyébként nőként ha nekem a háromhónapos járogatásba! besikerült volna egy gyerek, 99,9%, hogy amint tudom, intézem az abortuszt.
2021. jún. 12. 17:52
 19/34 anonim ***** válasza:
47%
Kedves Kérdező! :) Én ebben a helyzetben megtartanám. A soraidból nagyon érződik, hogy Te is erre hajlasz. Talán érdemes lenne ezt mégegyszer átbeszélni a barátnőddel. A kérdéseid kapcsán: az egy nagyon jó kérdés, hogy 8-10 hetesen van-e a magzatnak tudata. A tudomány ezt ma még nem tudja bizonyítani. Azonban egyre többet tudunk arról, hogy a méhen belüli élet hatásai, tapasztalatai a születés után is megmaradnak - sokszor életreszólóan (lásd pszichológia). Ma már nagyon kicsi az esélye annak, hogy abortusz után egy nőnek ne lehessen gyereke. Azonban előfordulhat. Van, akinél ez az abortusz okozta pszichés okokból, gátakból ered. Albérletben is megoldható a gyerekvállalás. Egyik kedves ismerős házaspárnak nemrég született kisbabája, és ők is albérletben laknak. Minden jót kívánok, és jó döntést! :)
2021. jún. 13. 13:32
 20/34 anonim ***** válasza:
37%

Persze lehet tervezni, kell is,de ugye látszik, hogy nem mindig jön be a dolog. Ha maradni akar a kiskraoek vagy kiscsajszi, én nem lakoltatnám ki!

Nagy valószínűséggel lehet még gyerek, no de az nem Ez a gyerek. Van ma is a nagy tudományban, hogy benn marad ez-az, ismételni kell a kapargatást, maradhat probléma ma is. Koraszülésben pl. vezetünk, de biztos nincs összefüggés, gondolom. Na mindegy. Ti döntitek, ti kell felneveljétek akár együtt akár külön, de szüleiként! Nekem 42 évesen több gyermekesként öröm látni, ahogy felnőnek. Kívánom nektek is ugyanezt! Lazán! No para!

2021. jún. 13. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!