Az apának miért nincs SEMMILYEN beleszólása/lehetősége nem kívánt terhesség esetén?
Egy gyereknek 2 szülője van,akik elméletben jogilag egyenlők. Miért van az hogy ha a nő el akarja vetetni a KÖZÖS gyereket de az apa nem akarja akkor is elvetetheti?
Másik eset:apa nem akarja de anyuka megtartja és így fizet egy olyan dologért amit nem akart?
Szerintem ez úgy lenne korrekt hogy a terhesség tényének megtudásától számított 2 hétben az apa tegyen nyilatkozatot a szándékáról: akarja/ nem akarja. Utána ennek ismeretében az anya dönthetne, és ha nem akarja + megtartja akkor nincs gyerektartás, ha akarja és lelép akkor meg van. Ez nem lenne igazságosabb?
"A liberálisok arra nem tértek ki, hogy mi legyen az apaság jogával, ha történetesen az anya nem akarja a gyereket."
igen ez a baj. lehetetlen olyan döntést hozni ebben az ügyben ami mindkét félnek minden esetben igazságos.
#42 apuka simán lemondhatna róla ha ő nem akarja, de anyuka igen. és ha fordítva van? ha anyuka akar lemondani róla, de apuka nem?
(nyilván ha mindketten akarják, vagy egyikük se, akkor tiszta sor)
#44 még mindig nem fogod fel. anyuka akarja, apuka nem, akkor engedjük meg apukának hogy ne fizessen a gyerek után. oké
és ha apuka akarja, anyuka meg nem? anyukát kényszerítsük, hogy kihordja és megszülje a gyereket, mert apuka úgy szeretné? vagy ilyen esetben anyuka belemehet az abortuszba, függetlenül attól, hogy apuka akarná azt a gyereket? ezesetben anyuka lenne jogfosztott.
" vagy ilyen esetben anyuka belemehet az abortuszba, függetlenül attól, hogy apuka akarná azt a gyereket?" - bocs, de nem hittem, hogy ez kérdés lehetne, hisz leírtam: #36 "a teste felett nem akar rendelkezni a világon senki se".
Nyilván elvetetheti, ha akarja.
"egy gyereket a KÉT SZÜLŐJÉNEK kell akarnia"
ideális esetben igen. de most nem az ideális esetről van szó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!