Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi a menete az abortusznak?...

Mi a menete az abortusznak? Fizetős vagy államilag támogatott?

Figyelt kérdés
23 éves vagyok a barátnőm 22. Bár diplomás és nyelveket beszélő ember vagyok, most én is munkanélküli vagyok, nem tudok apa lenni. Az elmúlt 4 hónapban, mióta együtt vagyunk, alsó hangon 50 ezer forintot költöttem óvszerre, mindig használtam, mégis most úgy fest teherbe esett a barátnőm, aki nem is magyar, hanem külföldi állampolgár és csak júniusig tanul itt. Egy hete késik a menstruációja, sosem volt még ilyen. A lehetséges teherbe esés időpontja óta 2x is fogyasztott alkoholt, ez már önmagában kizárja számomra azt, hogy a szülés mellett döntsünk. Szeretnék információt kapni, mi a legelső teendő. Hol tudok terhességi tesztet venni? Az mennyire megbízható? Ha pozitív, hova menjünk? A műtét után mennyi időt kell bent feküdnie?
2021. febr. 14. 21:29
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
3%
Ha piros a trendi, akkor legyen mindenki piros.
2021. febr. 14. 23:32
 12/20 anonim ***** válasza:
81%
9 igen de ez egyértelműen nem derült ki még 🤔 mondjuk mindenképp egy teszttel lenne érdemes kezdeni 😃
2021. febr. 15. 00:36
 13/20 anonim ***** válasza:
69%
Ha óvszert húztál és soha egy pillanatra se tetted be nélküle, és a gumi se lukadt ki(ez látszik mivel úgy vannak tervezve már hogy ha egy minimál luk van rajta is széthasad, pont hogy ne lehessen ne észrevenni) akkor a csaj vagy nem terhes vagy nem te vagy az apja.
2021. febr. 15. 05:34
 14/20 anonim ***** válasza:
89%
Kedves vagy, hogy így intézed előre helyette,de megkérdezted,hogy ő egyáltalán akarja e? Mert ő meg lehet simán megtartaná ha teherbe esne.
2021. febr. 15. 06:28
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Azért egy diplomás embertől alapvetően elvárnám, hogy tudja, hol lehet terhességi tesztet venni és képes legyen használni a Google-t is.
2021. febr. 15. 06:49
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondani bármit lehet utolsó 😉
2021. febr. 15. 07:08
 17/20 anonim ***** válasza:
94%

Mástól is késhet, nem biztos hogy terhes. Bármelyik drogériában lehet kapni tesztet, ami 5 perc alatt kimutatja. Addig felesleges belelovalni magadat. Ha biztosra akartok menni, csináljatok több tesztet.

Ha pozitív, akkor be kell jelentkeznie nőgyógyászhoz, és ha alátámasztja a terhességet jelezni, hogy nem szeretné megtartani. Ő majd minden továbbit elmond. Kb. 2 hét elintézni (a vírus miatt lehet több), és csak a betöltött 12. hét előtt végzik el. 1 napos műtét, előző este vagy aznap reggel kell befeküdni és délután mehet is haza.

Az alkohol ennyi idős terhességnél még nem árt komolyan a magzatnak. Attól, hogy az első hetekben egyszer-kétszer iszik, még lehet egészséges a baba. A rendszeres alkoholfogyasztás az, ami árthat.

A védekezés biztonságát nem abban mérik, hogy mennyit költesz rá. Nem tudom, hogy hol veszed az óvszert amiért egy vagyonba kerül, de nyugodtan használj olcsóbb fajtát. A biztonságosságát az határozza meg, hogy jó-e a méret és jól használod-e. Ha végig rajtad volt, nem csúszott le, nem szakadt ki, akkor valószínűleg nem terhes, vagy nem tőled. Apasági tesztet csak a szülés után lehet csinálni.

Jó ha tudod, hogy ha a nő már terhes, onnantól kezdve 100%-ig az ő döntése, hogy mit csinál. Előfordul, hogy valaki nem akar gyereket, de amikor teherbe esik, meggondolja magát. Elmondhatod a véleményedet, de ő dönti el, hogy megtartja-e. Ha igen, akkor az egyetlen kötelezettséged a gyerektartás, a többi rajtad múlik.

2021. febr. 15. 07:40
 18/20 A kérdező kommentje:
Negatív lett a teszt, köszönöm a válaszokat.
2021. febr. 15. 16:01
 19/20 anonim ***** válasza:
55%

Diplomás létedre elég buta vagy. Bármelyik patikában, vagy drogériában lehet venni terhességi tesztet.

Ha rendesen használtad a gumit és nem tűnt fel, hogy szétszakadt volna, akkor vagy nem terhes a csaj, vagy másik pali csinálta fel. Ha terhes is, és nem hajlandó elvetetni, mindenképp csináltass apasági tesztet, mielőtt egy fillért is költesz a kölyökre.

2021. febr. 19. 01:27
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerencséd volt.
2021. febr. 19. 01:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!