Egyetértetek azzal a magyar szabályozással, hogy a terhesség 12. hete után, ha a terhes nő és a magzat is egészséges, akkor gyakorlatilag abortusztilalom van érvényben?
Magyarán, a terhesség 12. hete után a magzat élethez való joga erősebb a nő önrendelkezési jogánál.
Helyes, hogy a magzat élethez való joga felülírja a nő önrendelkezési jogát a 12. héttől?
Ugye ilyen szabályozás van érvényben az Európai Unió legtöbb tagállamában, kivéve Svédországot, ahol alapesetben a 18. hétig, illetve Hollandiát, ahol a 24. hétig lehet elvetetni egészséges magzatot a nő saját döntése alapján. Nagy-Britanniában szintén a terhesség 24. hetéig lehet egészséges magzatot komolyabb indok nélkül elvetetni.
Van, aki szerint jobb a liberális brit és holland szabályozás, ahol bármilyen indokkal megszakítható egy egészséges terhesség egészen a 24. hétig, mint a magyar?
Van esetleg, aki támogatja, hogy a terhesség a nő döntése alapján egészen a születésig bármilyen indokkal megszakítható legyen, amint például ez az Amerikai Egyesült Államok nyolc szövetségi államában jogilag lehetséges?
27
Ismerek 2 esetet is ahol olyan 18-22 hét kőzt derült ki
Mindkettő extrém és nyilván meg swm fordult a fejükbwn, hogy előfirsulhat.
És nem...nem rúgott, nem nőtt a has sem.
/ taloztam az egyik illetővel, pár nappal koràbban.. nem
látszott, pedig 160 magas 48 kg-os lány../
De egyiknek sem jutott eszében elvetetni.
A másik lány örökbeadta.
16 éves volt..
Én nem vagyok abortusz ellenes.
Nekem megfelel a jelen törvényi szabályozás.
Ha lehetne is később meggondolni magam... most vagyok 20 hetes és úgy érzem már most, ha valamiért eddig mégse akartam a gyereket, akkor most már megszülném inkább bármi is lesz. Nem lenne szívem elvenni tőle az életet.
Nekem is megfelel a jelenlegi szabályzat, szigorítani semmiképpen nem szigorítanék.
Az abortuszok többségét elvégzik 12.hét előttig, nem utolsó percre hagyva, egy 8-9-10 hetes embrió/magzat pedig nem érez fájdalmat, hisz nincsenek rendesen kifejlődve a fájdalom érzékeléséhez szükséges idegpályái stb stb.
Én amondó vagyok, hogy mások ne döntsenek a női testről avagy az abortuszhoz való joghoz, de a 12.hét ... azért csak kellene tudni, hogy akarod a gyereket vagy sem.
Valahogy a kettő között vagyok.
37!
Hát nézd, az ember kerülhet olyan helyzetbe, hogy akarja, de valami miatt nem lehet, vagy meggondolja magát. Nálunk pl apuka lelépett a 11. héten. Ugyan mindenki szerint egyértelműen egyedül is vállalni kell, ha már úton van, a valóságban kva nehéz az egyedülálló anyaság. Nem csak anyagilag, sőt, inkább érzelmileg. Nem tudom, hogy ha anno magasabb lett volna az időkorlát határa nem e abortusz mellett döntöttem volna, pláne ismerve a tényeket, hogy apuka konkrétan baxik majd a gyerekre nulla kapcsolattartással és nulla tartasdijjal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!