Abortuszellenesek véleményére vagyok kíváncsi. Miért érveltek sokszor azzal, hogy mi lett volna, ha anyánk úgy gondolta volna, hogy elvetet? Számomra ez a gondolat teljesen okés, pedig nem vagyok egy nagy ab. pártoló sem.
10 Mutasd már meg kérlek, hogy pontosan hol írtam, hogy szerintem akármikor dönthet a terhesség során a nő? Hm? Sehol egy árva szóval nem írtam ilyet, főleg hogy végig embrióról beszéltem, továbbá abortuszról beszélünk, ami jelenleg Magyarországon a 12. hétig van engedélyezve alapesetben, tehát őszintén nem értem ezt az "akármikort". Mertem feltételezni, hogy tisztában van mindenki az abortusz határidejével. Én ugyanis erről beszéltem.
Szerintem meg egy megszületett, kifejlett, érző ember akarata ezerszer előrébb való egy fejletlen embrió nem létező akaratánál. Már pedig 100%-os védelem NEM létezik és rengeteg nő van, aki nem akar gyereket, de előfordulhat, hogy védekezés ellenére mégis terhes lesz. Az ilyen nőre mi a francért kéne ráerőltetni egy nem kívánt terhességet és szülést?? Vagy egy bizonyíthatóan súlyos beteg magzatot miért kellene bárkinek is akarata ellenére megtartania?
De tovább megyek, emberek vagyunk és igen, az emberek hibázhatnak. Igen, a védekezésben is. Van, aki egyetlen rosszul hozott döntés miatt, egyetlen nem védekezésből terhes lesz, mert belül remélte ennyitől nem lehet gond. De mégis lett, terhes lett, viszont nem akar gyereket. Egy ilyen nőre miért kéne gyereket kényszeríteni, tönkretéve ezzel az egész hátralévő életét?? Ennek mi értelme, de őszintén? Milyen ember képes előrébbre valónak tartani egy embriót egy már megszületett nőnél és képes inkább ráerőszakolni egy ilyen komoly terhet? Miért hiszik azt, hogy a gyereknek jó lesz olyan emberek között felnőni, akik folyamatosan éreztetik vele, hogy valójában soha nem akarták őt, csak teher mindenkinek, ahol nem kap szeretetet, nem kap törődést stb. Ha egyszer megérthetném, hogy ennek mi értelme....
Tehát meg sem születni jobb lett volna, mint anyád mellett felnőni és most itt lenni?
Ha nem találtál értelmet az életednek, ha nincs benne érték, kincs és látható lehetőség számodra, az miért más hibája? Messzire vezető kérdés ez. De orvosi kompetencia, ha így van.
#12 teljesen egyetértek veled, a legtöbb ilyen ember valószínűleg nem tapasztalt még személyesen olyant hogy ő kell gondozzon életevégéig egy súlyosan beteg gyereket, finanszírozni a kezeléseket, látni a szenvedését vagy nem tudja rendesen etetni, ruháztatni, teljesíteni a vágyait vagy egyszerűen szeretni és normális körülmények között felnevelni.
Nekem sem volt még abortuszom, szóval nem úgy írom ezeket hogy 5-ön túl vagyok.. de azért szerintem egy ilyen helyzetet minden szempontból mérlegelni kell és nem csak abból hogy ő is egy kis élet LESZ
Paradox feltételezés: nyilván ha anyád elvetet, akkor nem tudsz azon gondolkodni, hogy ez jobb-e vagy élni. Nem összehasonlítható a két helyzet.
Én sem támogatom az abortuszt, de ezzel nem szoktam érvelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!