Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ilyen hamar abortusz? Lehet...

Ilyen hamar abortusz? Lehet baja tőle?

Figyelt kérdés
Legjobb barátnőm felelőtlen volt és teherbeesett. El is vetette a babát, mert nem tudták, nem akarták vállalni. De megfogadta, hogy tisztességesen védekeznek majd, hogy többet ilyen ne történjen. Ez volt 2-2,5 hónapja. Erre ma közli, hogy megint terhes lett. A gyerekvállalási terveik nyilván ennyi idő alatt nem változtak meg, így ezt a babát sem szeretné megtartani. Azonban fél, hogy mit mond majd az orvos és hogy egyáltalán nem veszélyes-e a műtét az előző után ilyen rövid idővel.
2020. okt. 9. 15:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
30%
Ha nem szereted a paszulylevest, nem fogod megenni. Ha nem akarsz gyereket, nem fogod megtartani. Akkor se, ha azzal jönnek neked, hogy bezzeg más hogy örülne a te helyedben. Ez elég komoly hasonlóság. Azért írtam ilyen egyszerű példát, hogy a hozzád hasonló magzatmániások is értsék. Összesen egyébként háromszor kapartak, és negyedszer is fognak, ha esetleg megint teherbe esek. Nem vagyok rá büszke, nem is szégyellem (nincs mit), simán csak nem érdekel.
2020. okt. 9. 21:44
 12/29 anonim ***** válasza:
65%
Nem vagyok magzatmániás, csak egyszerűen nem tudom megérteni, hogy miért jobb évente kaparásokra járni, súlyos pénzeket kifizetni ezért...kockáztatni az egészséget, mint esetleg ennek az árából fogamzásgátlót, kotont, spirált stb venni...és akkor lehet dugni kockázatmentesen és nem kéne verni a melled, hogy téged már 3x kapartak.
2020. okt. 9. 21:57
 13/29 anonim ***** válasza:
32%

"Legjobb barátnőm felelőtlen volt és teherbeesett." - akinek ilyen ítélkező a "legjobb barátnője", annak milyen lehet az ellensége? Pontosabban ellenségre már nincs is szüksége...

"De megfogadta, hogy tisztességesen védekeznek majd, hogy többet ilyen ne történjen" - ki igértette meg ezt a szerencsétlen lánnyal? Te? tiszta óvoda...

"Azonban fél, hogy mit mond majd az orvos" - az orvos nem kérheti számon, és nem ítélkezhet. Ha mégis ilyesmire vetemedne betegjogi képviselő.

"és hogy egyáltalán nem veszélyes-e a műtét az előző után ilyen rövid idővel." - de, valszeg valamivel rizikósabb, lehet, hogy 1% helyett 1,5% a szövődmények esélye.

2020. okt. 10. 00:07
 14/29 anonim ***** válasza:
36%
#6 " nem tudok mást kívánni neki...tudva, hogy nők százai/ezrei gyászolnak elvesztett csecsemőt, magzatot és/vagy sírnak át éjszakákat, mert nem jön a gyerek." - és a Kérdező barátnőjének pontosan mi köze is van ehhez?
2020. okt. 10. 00:09
 15/29 A kérdező kommentje:

Kedves 14-es, nem én ítélkezek, ő maga használta a felelőtlen szót. Azért felnőtt ember lévén ő is belátja, hogy a védekezés nélküli szex orosz rulett és mint olyan, felelőtlenség. Márpedig ők nem védekeztek. Egyáltalán nem.

És nem én ígértettem meg vele, ő mondta ezt is. De igen, beszélgettünk a témáról, mert a barátok mifelénk szoktak egymásnak tanácsot adni is. És utólagos engedelmeddel azt tanácsoltam, hogy ne az abortusz legyen a védekezés, hanem valami módon a teherbeesést próbálja meg kivédeni. Erre mondta, hogy mindenképp úgy lesz.

Az orvos meg ha számon nem is kéri, véleménye biztosan van. A baratnőm pedig szégyelli ezt a dolgot. Elsőre azt mondtam neki, nem kell, mert bárkivel megeshet. De ennyi idő után mit mondjak neki? Mivel vigasztaljam? Azért ez már szerintem sem normális dolog.

2020. okt. 10. 02:21
 16/29 anonim ***** válasza:
37%

"Kedves 14-es, nem én ítélkezek, ő maga használta a felelőtlen szót." - OK, ez esetben elnézést kérek tőled, de ettől függetlenül a barátnőd biztos, hogy lelkiismereti terrorizmus áldozata. Azt kellene megértenie szerintem, hogy az abortusz NEM bűn, nincs rajta mit szégyellni, a szexuális élete (include védekezés) meg csak rá, és a partnerére tartozik, másnak semmi köze hozzá. Persze, ha ő maga úgy dönt, akkor megbeszélheti a nőgyógyászával, de a nőgyógyász nem eröltethet rá semmit, és nem kérhet számon rajta semmit.

Valamint azt, hogy ja, az abortusznak - mint MINDEN egészségügyi beavatkozásnak - vannak kockázatai, és lehetnek szövödményei. Csak épp a terhesség kihordásának és a szülésnek sokkal több, és súlyosabb.

(például az első trimeszteres AB-ba 1:83 000 eséllyel lehet belehalni, addig a terhesség és szülés anyai halálozása 1: 10 000 - 15 000 tehát mintegy ötször-hatszor nagyobb eséllyel halhat bele egy terhesség kihordásába és szülésbe, mint egy rutin abortuszba.)

2020. okt. 11. 01:24
 17/29 anonim ***** válasza:
66%

Én nem vagyok abortuszellenes, nekem is volt sajnos. Van olyan élethelyzet, amikor ez a kisebbik rossz a szülők és a család számára. De én tanultam az esetből és rendesen védekeztem, amikor úgy éreztem, nem szeretnék gyermeket.

Azt a nőt viszont, aki gyakrabban jár kaparásra, mint fogorvoshoz, nem tudom megérteni és mélységesen elítélem. Az rendben van, hogy legyen joga dönteni a nőnek a testéről, de ezzel a joggal ne a magzatok halomra gyilkolásával éljen, hanem azzal, hogy beszedi a gyógyszert, vagy felteteti a spirált vagy nem engedi gumi nélkül, stb., amikor nem akar gyereket.

2020. okt. 11. 09:14
 18/29 anonim ***** válasza:
36%
17-es! Amennyiben nőgyógyászra van szüksége a "problémája" megoldásához, akkor bizony van köze hozzá annak az orvosnak, aki ezt "megoldja". Az, hogy te mit gondolsz az aboruszról, az a te dolgod, ha viszont az orvos "beszól" neki, akkor feltételezhető, hogy nem úgy gondolkodik róla, mint te, hiszen ha a ő is a védekezés egy formájának tartaná, akkor valószínűleg nem tenné szóvá. Ő tehát más h.lyesége miatt tesz olyat, amit amúgy nem szívesen tesz(abból következik, hogy szóvá teszi), tehát igencsak van köze hozzá. Nem véletlen, hogy az orvosok egy része nem is vállal abortuszt, egy másik része pedig csak azért, mert rákényszerítik. Mielőtt még azzal jönnél, hogy ez a dolga, szólok, hogy nem. Az orvos gyógyításra esküdött fel, és, mint tudjuk, a terhesség nem betegség. Tehát ha csak a nőre és a párjára tartozik, akkor oldják is meg a saját problémájukat, amit ők idéztek elő maguknak. Ja, az már nem megy, de azért senkinek semmi köze hozzá.
2020. okt. 11. 18:43
 19/29 anonim ***** válasza:
34%

Ha a méhszája nem sérült, nem valószínű, hogy baj lenne a babával, de érdemes jelezni az orvosnak.

Amúgy meg...

Mi.

A.

Faaaa...

Nem vagyok abellenes. 12éve átestem rajta én is.

Azóta ellenőrzöm a gumit, ha nem akarok gyereket.

Kettő van. A másodiknál csináltuk a kihúzóst, mert úgy voltunk vele, nem baj, ha jön a kistesó, de azért nem próbálkozunk élesben.

Fél év alatt estem teherbe.

2020. okt. 15. 22:46
 20/29 anonim ***** válasza:
51%

Na-na azért ne essünk már a ló túloldalára! Nem tartom egyáltalán normálisnak és természetesnek, ha valaki fogamzásgátló helyett használja az abortuszt és hogy az első "baleset" után sem képes normálisan védekezni, na de azért nehogy már ott tartsunk, hogy az orvosnak jogában áll bárkit is elítélni a saját életében hozott döntései miatt! Az orvosnak meg lehet a véleménye, amit MUNKA UTÁN nyugodtan meg is oszthat a kollégáival, barátaival vagy akivel akar, de a fizetését nem azért kapja, hogy esetlegesen az ellentétes véleménye miatt bunkózzon vagy megjegyzéseket tegyen. Aki nőgyógyásznak tanul, az igen is tisztában van azzal, hogy benne van a pakliban, hogy abortuszt is kell végezzen, ha neki ez nem fér bele vagy nem képes a véleményét magának megtartva normálisan hozzáállni az emberhez, akkor nem kell ezt a pályát választani..

Az meg több, mint nevetséges hogy akkor oldja meg az adott nő magának a problémáját, ha már nem hajlandó elviselni azt, hogy az orvos próbálja a döntése miatt megalázni vagy kioktatni. Ennyi erővel mindenki oldja meg magának az aktuális baját. Azért ez nagyon nem így működik!

2020. okt. 16. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!