Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Van olyan környező ország,...

Van olyan környező ország, ahol gyerek nélkül is elkötnek?

Figyelt kérdés

Évek óta szedek gyógyszert, mindig ugyanakkor, nem maradt ki egy sem, most mégis úgy fest, hogy terhes lettem. Konkrétan a legnagyobb rémálmom volt, hogy normális védekezés mellett leszek olyan peches, hogy besikerül mégis... Kivagyok.

El kezdtem intézni az abortuszt, de már most azon agyalok, hogy ezekután mivel védekezzek és mivan ha legközelebb is nem kívántan teherbeesem.

A legkézenfekvőbb megoldás az elköttetés lenne, de ugye kedves kis hazánkban nem dönthetek a testem felett és súlyos feltételekhez kötik ezt az egészet, ezért érdekelne, hogy van-e akinek volt gyerek nélküli elköttetése, ha igen hol, mennyi volt? Meg vajon most ez az egész koronavírus miatt vállalnának-e..

2020. aug. 5. 08:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%

Nem kell egyszerre fennállnia mind a kettő feltételnek: tehát vagy betöltött 40 év, vagy pedig meglévő 3 gyermek.

De javítsatok ki ha rosszul tudom, bár a napokban olvastam erről, mert nem akarok több gyereket.

2020. aug. 5. 11:50
 12/25 anonim ***** válasza:
100%

Így van, 11, vagy-vagy.

"(1a) A művi meddővé tétel az (1) bekezdés a) és b) pontja szerinti személy kérelmére családtervezési célból 40. életévét betöltött vagy három vér szerinti gyermekkel rendelkező személynél végezhető el. (Beiktatta: 2013. évi CCLII. törvény 8. § (16). Hatályos: 2014. III. 15-től.)"

2020. aug. 5. 11:53
 13/25 A kérdező kommentje:

Jó igen jogos, de ezzel még mindig nem vagyunk előrébb, ha valaki tudja már kiskora óta hogy nem akarngyereket, az miért kell várjon 40 éves koráig, de most őszintén?

18-ról feltolni 40 évre vagy 3 gyerekre a határt, hát ez teljesen abszurd. Nem értem én miért nem dönthetek a saját testem felett, bezzeg aki a nyomorba szül 5-t, az nyugodtan csinálhatja, mert neki joga van hozzá. :/

2020. aug. 5. 11:56
 14/25 anonim ***** válasza:
18%
Azért, kerdezo, mert az emberek változnak és bármikor meggondolhatják magukat. Egy 40 éves nőnek amúgy is nagyon lecsökken a spontán teherbeesés esélye, így ott már kisebb a valószínűsége a annak, hogy mégiscsak akar majd.
2020. aug. 5. 12:01
 15/25 anonim ***** válasza:
67%

Igazad van Kérdező, sok mindent én sem értek hidd el.

Például a magzatvédőktől hülyét kapok, a fanatikusoktól dettó, de a nyekergőkön is, amikor képesek megkérdezni 100x, vajon most sikerült teherbe esni? Hát b+, ha dugtok rendesen, akkor majd összejön.

Aki meg kézzel-lábbal tiltakozik, védekezik, hát nem teherbe esik?!

Ráadásul nem is egyszer, az abortusz sem olcsó beavatkozás.

2020. aug. 5. 12:06
 16/25 A kérdező kommentje:

#14 Ez nem indok. A gyerekvállalás vagy épp nem vállalás pont, hogy magánügy, így az is magánügy, ha később meggondolod magad.

Én szimplán azt nem értem, hogy azért mert vannak, akik meggondolják magukat, miért kell azt is szivatni, aki viszont biztos a dolgában.

Azért nem kell úgy csinálni, mintha minden ember, aki nem akar gyereket, az hipp-hopp meg fog változni idővel, nagyon sokan vannak, akik pontosan tisztában vannak azzal, hogy ez soha nem fog változni ebben a témában. Mégis ki kellene várni drága országunk szerint a 40 éves kort a műtéthez.

Az is változhat, aki akart gyereket, teszem azt megszüli, majd rájön, hogy neki ez mégsem jön be, nem akarjála ezt az egészet, mert hát megváltozott. Aztán a szülést mégsem szabályozzák, mondván "változhat az ember".

Nagyon dühítő ez a kettős mérce és az, hogy aki akar gyereket az rendelkezhet szabadon a teste felett, aki viszont nem, az így járt.

2020. aug. 5. 12:10
 17/25 anonim ***** válasza:
31%

Teljes mértékben igazad van, minden egyes szóban!

Na én meg azzal nem értek egyet, hogy akinek nem lehet gyereke, miért segíti az orvostudomány a természetbe beavatkozva?

Nagyon régen mi volt? Aki genetikailag nem volt alkalmas, nem lett utód, sőt a "selejt" csecsemő elhalálozott. Ez volt az élet rendje. Ha minket termékeny nőket akadályoznak a művi meddővé tételben, akkor a meddő nőknek és férfiaknak miért avatkoznak be tudománnyal? Oka van, hogy ne tudja tovább vinni a génjeit.

2020. aug. 5. 12:18
 18/25 anonim ***** válasza:
61%
És mivel mint írtad 27 éves vagy, simán eldöntheted és el is tudod dönteni, hogy nem akarsz gyereket.
2020. aug. 5. 12:32
 19/25 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos van akinek besikeredik még spirál vagy gyógyszer mellett is.

Igen, vannak nagyon termékeny nők, és vannak szerencsésebbek is, akiknek nem jön össze egy "pillantásból".

2020. aug. 5. 12:44
 20/25 anonim ***** válasza:
36%
20as én nem azokról beszéltem akik védekezés mellett lesznek terhesek, hanem akik vagy megszakítással vagy sehogy nem védekeznek, ha meg terhesek lesznek elvetetik, és volt már 3-4 vagy még több abortuszuk is ez miatt.
2020. aug. 5. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!