Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mi az, ami miatt biztos, hogy...

Mi az, ami miatt biztos, hogy nem tartanál meg egy babát?

Figyelt kérdés

2020. júl. 3. 19:46
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
45%

Ha értelmi fogyatékos lenne... A kar láb nélkül születne? Lehet vele élni.

Itt az én példám.

Terhességem alatt kiderult hogy súlyos összetett szívfejlodesi rendellenesseggel fog születni a baba ha megtartom. (25 héten derült ki) megtartottam annak ellenére is azt mondták sok műtét kell, és az se biztos h élni fog. Igazuk lett, a baba nem élt sokat a születése után (5het) de nem vetettem el. Nincs olyan ok, azon kívül ha tényleg tudnám hogy fogyatékos lesz, (meg a Down kort is atgondolnank,).. Sok gyereknel kisem derül max születése után. Utánna mit csinálsz?...

2020. júl. 3. 21:18
 12/45 anonim ***** válasza:
50%
Ezek kozul csak a nemi eroszakban fogant dolgon agonizalnek, de meg ott sem biztos hogy az abortuszt valasztanam, itt az orokbeadas opcio fele hajlanek. 9 honap meg egy szules es valakinek egy alma valik valora egy gyermekkel. Ha igy segitek embereknek, miert abortaljam inkabb? Hat en az ilyen bevalllos kategoria vagyok:)
2020. júl. 3. 21:46
 13/45 anonim ***** válasza:
81%

Számomra egyedül a homosexualitás nem indok.

Ellenben ha testi-szellemi fogyatékos lenne,( és itt most nem egy lukas szívre gondolok) ,ha nem lenne pénzem felnevelni, ha erőszakból foganna mindenképp elvetetném.

Lehet lepontozni, de nem vállalnék beteg gyermeket. Ez senkivel szemben sem fair. Se vele, ha az egész életére másokra lesz utalva, sem a családdal szemben ahol az egész életet rá kell áldozni, az ápolására, sem az egészséges testvérekkel szemben.

Testvértől meg elvárni, hogy gondoskodjon a szülők halála után a fogyatékos testvérről végképp elfogadhatatlan számomra.

2020. júl. 3. 21:51
 14/45 anonim ***** válasza:
82%

A homoszexualitás nem zavarna, illetve végtaghiánnyal is teljes életet lehetne élni, érzékszervi fogyatékosként is, bár nem lenne könnyű egy vak vagy siket gyermekkel, de ezt vállalnám. Ezek miatt nem vetetném el.

Anyagi nehézségnél nem mindegy, hogy mennyire vagyok nehéz helyzetben.

Az erőszakból fogant gyermeket lehet megtartanám, de nem tudom beleképzelni magam a helyzetben.

Értelmi fogyatékos, Down-os és súlyos autista gyereket nem tartanék meg, csupán azért sem, mert én nem szeretnék úgy élni, magamnak nem kívánnám így az életet. Pláne ha velem történik valami.. akkor ki látná el őt? Persze, amíg gyerek, addig jönnek a lájkok a facebookon meg az utalások a jajj szegény kisgyerek... De egy felnőtt fogyatékost mindenki csak lepasszolna, ezt nem kívánom senkinek.

2020. júl. 3. 21:53
 15/45 anonim ***** válasza:
82%

A 13-as válaszolóval érték egyet, olyan fogyatékossággal, amivel egész életében másokra lesz utalva nem tartanék meg. Neki is rossz, nekünk is rossz, az esetleges testvéreivel szemben meg teljes igazságtalanság,az egész életük a beteg testvérükről szólna.

Természetesen végtag hiány, mozgássérültség, érzékszervi fogyatékosság nem tartozik ide, a határ ott van számomra, hogy képes lesz önmagát ellátni vagy sem.

2020. júl. 3. 22:12
 16/45 anonim ***** válasza:
52%

Ha védekezés ellenére

teherbe esnék, semmilyen körülmények közt nem tartanàm meg. Nincs az az isten aki ràvenne.

Amúgy a legdurvàbbak szerintem az ha erőszakból fogant, vagy bàrmilyen betegséggel születne, nincs làba, karja, fogyatékos stb. Ha szarul àllok anyagilag, nyilvàn akkor sem tartom meg, de a homoszexualitàssal pl semmi bajom nincs.

De ha semmi baja akkor se kell gyerek soha.

2020. júl. 3. 23:07
 17/45 anonim ***** válasza:
36%
Nincs indok arra, hogy megöljem a gyermekem. Semmi.
2020. júl. 3. 23:27
 18/45 anonim ***** válasza:
68%
"Mi az, ami miatt biztos, hogy nem tartanál meg egy babát?" - ha valamelyikünk nem akarna gyereket.
2020. júl. 3. 23:27
 19/45 anonim ***** válasza:
74%

Szuleteskor terhesseg alatt honnan tudhatnad h meleg lesz a gyerek???

Amugy nalam kizaro ok az osszes betegseg, eroszak stb...

Homoszexualitas, es az anyagi okok nem az. Ezek abszolut elfogadhat dolgok. Az anyagot meg meg lehet oldani csak manapsag divat 3-4 millat kolteni a gyerekre szuleteskor. Alapban nem kell sok minden a babanak az alig 100e megoldhato es van ra 7 honapod lazan

2020. júl. 4. 05:59
 20/45 anonim ***** válasza:
69%
Ha a későbbiekben nem tudna önállóan élni, illetve ha az egészségemet veszélyeztetné.Nemi erőszak esetén átgondolnám.
2020. júl. 4. 11:50
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!