Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Ti Mit gondoltok az abortusztól?

Ti Mit gondoltok az abortusztól?

Figyelt kérdés
Szerintetek a mai világban van létjogosultsága vagy ellenzitek és bekéne tiltani ?

2020. jan. 16. 22:44
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
66%
"3. után kötelezővé tenném az illető sterilizálását." - szerencsére erre esély sincs, nem a III. birodalomban élünk...
2020. jan. 17. 18:14
 32/36 anonim ***** válasza:
82%

Azt, hogy nagyon is jó, hogy van. Az én testem, az én döntésem.

Egészen addig amíg én, mint nő, kellek ahhoz hogy egy gyerek megszülethessen, az én erőforrásaimat használja, tőlem szívja el a növekedéséhez szükséges tápanyagokat, általam, a testem által képes egyáltalán létezni és növekedni, igen is minden jogom megvan dönteni a sorsa felől. Ez van, a természet így alakította az embert, hogy a nő képes gyereket szülni, ámde nem kötelező jelleggel. A test feletti szabad önrendelkezés a legalapvetőbb emberi jog. Be is b**aszna, ha valaki ebben olyan szinten korlátozni akarna, mint pl teljesen betiltani az abortuszt. Bár erre szerencsére úgy sem fog soha sor kerülni.

Majd akkor, amikor nem kell a méhem a gyerek kifejlődéséhez és megszületéséhez, akkor lehet prédikálni, addig viszont én döntök.

Az abortuszt gyilkosságnak nevezni pedig a világ legostobább dolga, lévén hogy nem az. Nem tudom, valahogy nekem nem igazán rémlik olyan orvos, se nő, akit lecsuktak volna, amiért egy teljesen legális műtétet elvégzett/elvégeztettet. Továbbá egy néhány hetes fejletlen embrió NEM egyenértékű egy már kifejlett, magától lélegezni képes emberrel. Mert hogy igen, a cukika kis embriócska magától levegőt sem képes ám venni, pedig az biza életfeltétel. Továbbá az abortusz pillanatban az a sejtcsomó nem érez fájdalmat, se tudata nincs, fel sem fogja, hogy egyáltalán létezik, szóval kíméljük meg egymást a hülye, minden tényt mellőző, bugyuta demagóg szövegektől, mint pl "jaaaj szegény babacska érez és ő már most szeret téged".

Aki meg képes összehasonlítani egy embriót, egy megszületett emberrel, azoktól kérdezném, hogyha valamilyen oknál fogva választanod kéne a 7 hetes embriód és a 7 éves gyereked között, kit választanál....?? Ha nem egyértelmű, akkor nincs is több kérdésem, ott van baj rendesen a fejben.

Nincs 100%-os védelem, szóval lazán teherbe lehet esni bogyó mellett is pl. És aki alapból nem akar gyereket, de mégis terhes lesz védekezés ellenére, azt miért kéne szülésre kényszeríteni?! Lehet jönni, hogy ebben az esetben elfogadnátok, csak hogy semmivel nem lehet bizonyítani, hogy tényleg védekezés mellett lett-e az illető terhes, hisz mondani bármit lehet. Masrészt saját magatokat köpitek szembe, azzal hogy, ha beteg vagy erőszakból fogan, akkor elfogadjátok, ugyanis az előbb még gyilkosságnak kiáltották ki... De hát ugye ami a ti értékrendetek szerint elfogadható, az hirtelen máris nem lesz "gyilkosság". Fura egy nézet, na mindegy is..

2020. jan. 17. 19:51
 33/36 anonim ***** válasza:
91%

Teljesen egyetértek az előzővel.

De annyit még hozzátennék,ha esetleg itt is sor kerülne a betiltásra (mint a nagy vallásos Lengyelországban) , akkor igencsak megnövekedne az abortuszturizmus a szomszédos országokban. Több csecsemőgyilkosság lenne. Az állami gyermekotthonoknak nem lenne kapacitása a rengeteg nem kívánt gyerekre. A már meglévő gyerekekre jutna kevesebb pénz/energia, mert rengetegen a 4.,5. gyereket vetetik el.

Arról nem is beszélve,hogy a nem kívánt terhesség alatt a nők nagy része cigizne/inna és még terhesgondozásra sem járna,mert hát nem akarta, úgyis örökbe fogja adni. A tehetősebbek àtjárnak majd Ausztriába abortuszra. Akinek meg arra sincs pénze,hogy átmenjen a szomszéd országokba, akkor miből is fogja felnevelni a gyereket? Sokan ígyis kölcsönkérik a mostani 30 ezret családtagoktól. A tinik meg eladják a telefonjukat stb és titokban mennek el abortuszra. Na mármost ha ezeknek a tiniknek nem lenne erre lehetőségük, akkor ki fogja felnevelni a gyereküket? Ki fog helyettük iskolába járni? Mennyire elhanyagolt gyerek lesz később a gyerekéből? Ezeknek az elhanyagolt gyerekeknek a későbbi terápiáját ki fogja kifizetni? Talán az állam? Haha. Gyilkosokat,érzelmileg labilis ,beteg embereket nevelnének fel,mert aki nem akar gyereket, az úgy is fog vele bánni.

Szóval ne vakítson el titeket ez a nagy kereszténység meg az 'abortusz gyilkosság' felfogás, mert egyszerűen nincs kapacitása se az embereknek, se az államnak erre az évi +3000 gyerekre.

Betiltás ebben az országban sosem lesz,mert ahhoz rengeteg pénzt kéne a gyermekvédelembe rakni,hogy a sok kidobott gyereknek legyen mit ennie, legyenek nevelők, nevelőszülők. Szóval ne is várjatok a betiltásra. :)

2020. jan. 18. 21:13
 34/36 anonim ***** válasza:
96%

Egy borzalmas dolog, ebben mind egyetértünk. Egy ideális világban nem lenne abortusz mert nem lenne nem kívánt terhesség. Sajnos nem egy ideális világban élünk, úgyhogy van nemi erőszak, különösen a párkapcsolati és reproduktív erőszakra gondolok itt, van olyan hogy vagy anyagi, vagy egyéb okokból nem hozzáférhető a fogamzásgátlás, van hogy hiányos a szexuális felvilágosítás, vagy az oktatás úgy általában. Ezért aztán vannak olyan terhességek, amiket senki nem akar, és amiknek a léte senkinek nem lenne jó, a születendő gyereket is beleértve.

Olyan terhességek ahol a szülők már a pozitív teszt pillanatában sem élnek kiegyensúlyozott kapcsolatban, ahol az anya alkalmatlan a gyereknevelésre, ahol nincsenek meg a megfelelő anyagi körülmények. Vannak terhességek amikből ha megszületne a gyerek, bántalmazás, drogok, alkohol, mélyszegénység, munkanélküliség venné körül. És vannak gyerekek akik olyan szülőkhöz születnének akik sosem akarták őket és ezt éreztetik is.

Hívjatok szívtelennek ha akartok, de szerintem jobb ha ezek a gyerekek nem születnek meg. És amíg nem élünk ideális világban, maradjon is meg ez a lehetőség.

2020. jan. 19. 02:46
 35/36 anonim ***** válasza:
69%
#34, így van, + nincs 100%-os védekezés se.
2020. jan. 19. 02:48
 36/36 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom #35-öst miért találta meg a lepontozómanó, teljesen igaza van, és fontos kiegészítése annak amit írtam. Pont most olvastam hogy ritka esetben például elmozdulhat a spirál, amitől elveszíti a hatását, de ez csak ultrahangon észrevehető, nem fog kiesni vagy fájni vagy akármilyen észrevehető módon jelezni. Ugyanígy az óvszer is kiszakadhat, és a gyógyszer is hibázhat. Sőt, egyes esetekben még a vazektómia is vissza tud fordulni magától.

Ne legyen senki rákényszerítve a szülésre mert két percig figyelmetlen volt, vagy mert mindent jól csinált, csak ő az az egy ember a négyezerből akiről az esettanulmányok szólnak.

A #34-es

2020. jan. 25. 00:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!