Az esemény utáni tabletta mennyire káros?
En ketszer vettem be eletemben. Egyszer sem tortent semmi. Mind a ket alkalommal pontosan akkor jott meg amikor kellett. Sem elobb sem kesobb.
Nyilvan nem veletlen mondjak hogy x idon belul nem ajanlott tobbszor szedni. De ha nem cukorkakent kapkodod, nem lesz tole bajod.
Eletemben kb 5 alkalommal kellett bevennem, soha semmi gondot nem okozott, nem lettem terhes. Kis pecsetelo verzes olykor elofordult.
Viszont annak idejen nagyon utanajartam, h egy lehetseges terhesseg mellett milyen mellekhatasai lehetnek a babara nezve. A parom orvostanhallgato volt akkor es elmagyarazta hogy hogy mukodik. Az esemenyutani tabletta tuljdonkeppen megakadalyozza, h a peteeres bekovetkezzen illetve, hogy az esetleg mar megerett petesejt kijusson es megtermekenyulhessen. Tehat az ovulaciot akadalyozza meg. Ha a tabletta sikertelen, es megis kijut a petesejt, akkor arra mar nincs hatassal a gyogyszer, az a terhesseg fennmarad es arra a tablettanak mar semmilyen karosito hatasa nem lehet. Ugyhogy ez ilyen hulye hiedelem, semmi tudomanyos alapja nincs. A baba tehat ettol nem karosodik egyaltalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!