Tanácstalan vagyok és fáj a szivem a kicsiért. Megtartsam vagy elengedjem?
Van egy 4.5 és egy 3 éves gyermekem. Új friss kapcsolatomból várandós lettem 7.hétben vagyok. A probléma az h kb 100 ezer a fizetésem. A magzat apukája még nem tudta eldönteni akarja e a kicsit vagy sem. Azt mondta a felelősségtől összetörne fél h mi lesz ha nem lesz munkahelye és pénze.
Én viszont egyedül segítség nélkül vállaljam? Nagyon megvisel lelkileg már atyával is beszéltemaki szintén azt tanácsolta tartsam meg. De mi leszha nem fogom bírni anyagilag? Szívem azt súgja szeretném az eszem viszont nem. El lett indítva a megszakítás az ottani védőnő azt mondta a műtétig meggondolhatom magam. Visszacsinálható minden. Azt is tudom h a családom sem örülne. Már a kicsinek sem örültek. Nagyon nehéz ez nekem. Mit tennétek?
"Amiért most kevesebbet kapok az azért van mert 6 órába kértem magam mivel nincs segítségem aki segítene oviba vinni a gyerekeket. Másik városban dolgozok így oda is kell érni és vissza az oviba a gyerekekért."
Azaz 830-as òrabérben vagy, ha 8 órában dolgoznál is, 133 ezret vinnél haza, ami 2 gyerek eltartásához lófing, nem hogy 3hoz.
Ráadásul hogy tudnál többet dolgozni majd 3 pici mellett, ha 2 mellett is csak 6 órás műszak megy?
Nem vagyok abortusz támogató, de én úgy gondolom, hogy a már megszuletett gyerekeket kell előtérbe helyezni. Így is nagyon szerény körülmények között fognak felnőni, hát még ha bejön egy testvér.
Persze a magyar kormány elalél a 3 gyerekes anyáktól és több támogatást kapnál. De jóval több költséged lesz és nem is fogod végig kapni ezeket.
Inkább költs a 2 meglévőre és próbálj jobb életet teremteni nekik. Tudom, hogy nehéz döntés, de születhet még gyereked, nem elköttetésre mész.
Tedd rendbe az anyagiakat, tanulj egy jobban fizető szakmát, keress jobban fizető munkát stb és utána még lehet gyereked, ha az aktuális párod is szeretné majd.
De a semmibe ne szülj kérlek. Így is problémás lesz hidd el, ha a két gyerek iskolás korú lesz.
Erre sajnos mi nem tudunk választ adni.
Te tudod azt, hogy mit tudnál a gyerekeknek megadni.
Attól függetlenül, mert keveset keresel, mi nem látunk a hűtődbe, nem látjuk a gyermekeidet. Nem tudjuk, hogy mennyire nélkülöztök, vagy meg van mindenetek.
Lehet 100ezer, ha mellette tudsz boldogulni.
Én nem vagyok abortusz ellenes, mert mindenkinek a saját maga döntése.
De a válaszaid alapján, én úgy gondolom, hogyha nagy teher lenne, ez a kérdés nem lenne, mert egyből elvetetted volna.
Így szerintem te érzel magadba annyit, hogy bemerd vállalni.
Mérlegelj ameddig még lehet.
Ha elveteted, ne hibáztasd magad miatta.
Ha pedig megtartod, kívánom, hogy boldoguljatok az életben.❤
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!