Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem kicsi még az ottalváshoz?...

Nem kicsi még az ottalváshoz? Elengedjem? Tanácstalan vagyok.

Figyelt kérdés

Kislányom 21 hónapos, a nagyszülei 150 km-re laknak. El szeretnék vinni hétvégére úgy, hogy pénteken délután elviszik és vasárnap du. hozzák haza. Még nem volt igy egyedül elengedva, olyan már volt, hogy pl. mi elmentünk itthonról és ők vigyáztak rá meg altratták el.

Én nem tudok velük menni, mert dolgozom.

Féle, hogy azt hiszi majd a kislányom, hogy magára hagytam, vagy már nem is kell nekünk. Vagy pl. mi van, ha nem tudják elaltatni? Ö még kicsi, nem tud szólni, hogy hiányzunk neki. Ugyanakkor nagyon szereti a mamáékat, és mindig jol elvan. Nem tudom mit csináljak. A szüleim nagyon vinnék, nekem is jo lenne, millio dolgom van, de nagyon hiányozna is.

2010. máj. 30. 12:56
 1/8 anonim válasza:
63%
A nagyszülők is felneveltek téged/párod, szóval engedd nyugodtan.
2010. máj. 30. 13:04
 2/8 anonim ***** válasza:
78%

Szia!

Az alábbi szempontok alapján mérlegelj:

- mennyire van el nélküled?

- mennyire megbízhatók a nagyszülők? (bocs, most olvasom, ez ok)

- sztm e legfonotosbb, hogy volt e már ennyit külön tőled, mert ha hiányzol neki 150 km elég sok ahhoz, hogy nem 2 perc, hogy visszahozzák.

Nekem 20 hós a kislányom, én nem tudnám elengedni, mert nincs el nélkülem, max napközben, de még sose aludt máshol, ill. nem aludt itthon sem úgy, hogy ne lennék itthon (egyszer próbáltam meg 2 hónapja elmentem a barátnőimmel, anyukámék jöttek át vigyázni rá, és fél 10 kor hívtak, hgoy jöjjek haza, mert nem tudják elaltatni, sír, és engem hív). De lehet a te kislányod más, te ismered.

Az teljesen más, hogy otthon a saját környezetében vigyáz rá a nagymama, mintha elviszi, sztm a távolság elég nagy, nem a szomszédba viszi.

2010. máj. 30. 13:09
 3/8 anonim ***** válasza:
81%

szia, ezt neked kell eldöntened. én még az apjára se tudom ráhagyni egész napra a kislányom, mert elaludni csak akkor tud, ha én altatom. ő nagyon-nagyon anyás, mert nekünk minden rokonunk távol van, egész nap velem van, mióta megszületett, nagymamáját 2havonta látja egy hétvégére, kb. idegen neki még mindig.

de te írod, hogy ők már altaatták satöbbi.

150 km vki azt írja túl sok, sztem meg nem, ha jól lehet közlekedni, akkor ha vmi gáz is lesz, elkezd utánad vigasztalhatalanul sírni, akkor vizsonylag hamar orvosolható a baj. sztem próbáljátok meg, ha úgy érzd, ellenne velük.

2010. máj. 30. 13:12
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem is Te ismered magatokat, Neked kell érezned, tudnom anyukájaként.

Én azt hiszem, ekkora távolság esetén nem adnám oda.

És nem azért, mert nem megbízhatóak a szüleid, vagy bármi, csak egy ekkorka kislánynak még az édesanyja mellett a helye.

Inkább menjenek oda hozzátok a nagyiék, vagy a nagyi, és vigyázzanak rá úgy, hogy Te is ott vagy, Ti is ott vagytok, a gyerek is otthon érzi magát biztonságban.

A környezetemben hasonló, de azért nem ugyanilyen esetben majdnem 5 éves volt a gyerek, mikor elengedték anyja nélkül (apjával).

2010. máj. 30. 14:19
 5/8 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek! A nagyszülőkkel jól elvan, azzal nincs gond, inkább csak az altatástól félek, na meg hogy nehogy azt higyje, hogy otthagytuk.

Szivem szerint nem engedném, de a szüleim nagyon nehezen értik meg ezt, sértőnek tartják, hogy nem merem rájuk bizni. CSak más pl egy 3 éves aki már meg tudja mondani ha valami baja van. A kislányom még nem sokat beszél, ergo azt sem tudná mondani, hogy haza akarok menni, hiányzik anya, apa. A lányom sajnos nem anyás, mindekivel barátságos, elmenne bárkivel..

2010. máj. 30. 14:59
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
Azt írod jól elvan a nagyiékkal és már aludt úgy el, hogy velük volt. Engedd el! Kérdezd meg a kicsit, hogy van-e kedve hozzá és ha van hadd menjen! Már majdnem 2éves, már nem kis baba. Biztosan jól érezné magát. Ha meg gond van akkor beülnek a nagyival az autóba és hazamennek, 150km nem a világ vége.
2010. máj. 30. 14:59
 7/8 anonim ***** válasza:
Egyszer el kell kezdeni.Mondjuk engem pont ez a 150 km riaszt egy picit, mert ha akármi van sztem az messze van hogy pikk pakk ott legyetek.Viszont az is igaz hogy ezt mi anyák parázzuk túl:)Ha ott van és szereti őket jól elvan.Viszont ha te nem vagy ott akkor is jól ellenne, sőt nem is hiányolna(bár ez függhet attól mennyire anyás, főleg este).
2010. máj. 30. 20:55
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha jól elvan a nagyszülőkkel, szereti őket, bizik bennük, egymáshoz vannak szokva, akkor nyugodtan szerintem. Nekünk kezdettől fogva jöttek a nagyik, mivel dolgozom, bármikor bármennyi időt elvan a nagyszülőkkel a fiam (14 hónapos). Egy nem megszokott valakire persze nem biznám, nagyon fontos, hogy bizzon benne és szeresse.
2010. máj. 30. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!